Grøntsager som dine nyrer kan lide

Vidste du, at løg forebygger ophobning af fedt i vores krop og fremmer blodcirkulationen? Og at de samtidigt stimulerer nyrefunktionen?
Grøntsager som dine nyrer kan lide

Sidste ændring: 07 november, 2018

Der er masser af grøntsager nyrer kan lide, og som er gode for deres sundhed. Naturens egne produkter kan faktisk godt påvirke og forbedre din krop. Det bør du tænke på, når du planlægger din kost. Dine nyrer er vigtige organer, hvis funktion påvirker din livskvalitet. Derfor fortjener de den bedst mulige ernæring. Din kost bør altid indeholde de næringsstoffer, især fra grøntsager, som kan hjælpe med at forbedre din nyrefunktion.

Grøntsager som forbedrer dine nyrers sundhed

Vejen til et godt helbred og en sund krop er en sund og balanceret kost. Det første skridt mod at passe bedre på dine nyrer er at undgå fedt, stærkt forarbejdedede fødevarer, salt og sukker.

Hvis du vælger at gå til en diæt vil hun nok fortælle dig, at du skal spise de ting der beskytter, renser og forbedrer nyrernes funktion . Det er især bestemte grøntsager – læs hvilke i listen herunder.

 

1. Grøntsager dine nyrer kan lide: Asparges

Der er mange grøntsager nyrer kan lide, for eksempel asparges.

Den kraftige lugt, din urin får efter du spiser asparges er den eneste bivirkning ved denne lille, stærke grøntsag. Asparges indeholder asparagin, som er årsagen til den stærke lugt, og som kan rense nyrerne.

For at holde dine nyrer stærke og rene, bør du tage asparges med i din daglige kost. Som et ekstra plus får du en ekstra dosis vitaminer og mineraler fra asparges, som er fedtfri og fyldt med grøntsagsprotein.

Asparges er en fantastisk kilde til antioxidanter, og er rig på C-vitamin og fiber. Og hvem kan sige nej til sådan en lækker snack?

2. Dine nyrer kan lide rød peber

Nyrerne har godt af rød peber.

Var det noget med at snacke en rød peber? På grund af deres indhold af kalium, er rød peber den perfekte, nyrevenlige grøntsag! Og det bliver bedre endnu, for rød peber indeholder også lycopen, vitamin A, C og B6, folsyre og fiber.

For at lave et nyrevenligt måltid, kan du blande hakkede røde pebre med tun. Bland dem i din yndlingssalat eller steg dem på panden.

 

3. Dine nyrer kan lide kål

Kål er sundt for dine nyrer. Den er en af de grøntsager nyrer elsker.

Kål bekæmper de frie radikaler i dit system, og er ligesom broccoli en af de supergrøntsager, som ikke kun smager super godt, men også er fyldt med fytokemikalier. Både din lever og dine nyrer har godt af kål, da det er fyldt med kalium. Den ekstra dosis af vitamin K, C og B6 og den høje koncentration af fiber og folsyre, gør kål til noget af det sundeste du overhoved kan spise.

4. Blomkål til dine nyrer

Blomkål er en af de grøntsager nyrer kan lide.

Smagfuld og med de samme gode egenskaber som kål, er blomkål en fantastisk tilføjelse til en nyrevenlig kost. Brug blomkålen som erstatning for kartoffelmos, i salater, rå eller stuvet med eddike og olie.

Med sit høje indhold af C-vitamin og fiber, er blomkål lige så nærende som det er lækkert. Med blomkål på tallerkenen får du godt med folsyre og fibre, som hjælper med at rense og styrke dine nyrer og desuden hjælper din lever med at fjerne giftstoffer fra din krop. Spis blomkål regelmæssigt, både derhjemme og på restauranter.

 

5. Hvidløg er en af de grøntsager dine nyrer kan lide

Hvidløg til nyrerne.

Hvidløg er et velkendt og ældgammelt naturlægemiddel som kan reducere betændelsestilstande, bekæmpe infektioner, rense, sænke kolesterolet og fungerer desuden også som et naturligt antibiotikum. Derudover indeholder hvidløg den helt rigtige mængde antioxidanter og antikoagulerende stoffer, din krop har brug for.

Du behøver ikke at bekymre dig om, hvordan du forbereder hvidløg, da opvarmning og kogning ikke påvirker dets egenskaber. Hvidløg kan bruges i mange forskellige og superlækre måltider, ja i stort set al mad, som f.eks. ris og forskellige saucer. Det er helt umuligt at undvære!

 

6. Løg er godt for nyrerne

Grøntsager nyrer har godt af.

Leder du efter en madvare som kan hjælpe med at rense din krop og samtidig give din mad smag? Så er løg lige noget for dig!  Løg er fyldt med flavonoider som quercetin, som hjælper din krop med at nedbryde de giftstoffer og kemikalier. Løg hjælper med at holde dine arterier fri fra at blive stoppet til med fedt og øger din blodcirkulation. Løg hjælper også dine nyrer, da det hjælper med at beskytte nyrerne og stimulere en sund organfunktion samtidig med at løg også har betændelseshæmmende egenskaber.

Bland dem med i en salat og du vil se at løg kan være det perfekte følgesvend til ethvert måltid. Løg indeholder meget lidt kalium og kan hjælpe dit stofskifte med at nedbryde proteiner og kulhydrater, og er derfor perfekt egnet til at passe på dine nyrers sundhed.

Hvis du gerne vil lave et sundt kostskifte for at forbedre din nyresundhed og nyrefunktion, så prøv at indarbejde et par af de ovenstående anbefalede grøntsager. Frisk, rå, i salater eller stuvninger, ja i alle former vil du kunne mærke at disse lækre alternativer gør en stor forskel for dit samlede helbred.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.