De bedste frugter mod fedtlever, du bør kende til

De bedste frugter mod fedtlever, du bør kende til

Sidste ændring: 15 november, 2018

Fedtlever er en hepatisk tilstand, der er alt for almindelig i dag. Den opstår, når aflejringer af fedt ophobes omkring leveren. I bedste fald påvirker fedtet leverens grundlæggende funktioner negativt. I værste fald udvikler det sig til en betændelsestilstand. Fedtlever kan behandles med en kost- og livsstilsomlægning. Nedenfor finder du nogle af de mest almindelige frugter mod fedtlever.

1. Frugter mod fedtlever: Tamarind

Fedtlever-frugter-2

Kender du mon allerede til tamarind? Mange undersøgelser har kigget nærmere på frugten og dens næringsværdi. Tamarind er en fremragende udrenser, som hjælper på fordøjelse og vægttab. Takket være dens høje koncentration af fibre og umættede syrer, fungerer frugten også til behandling af arteriel sklerose. Og, tro det eller ej, så kan den også hjælpe med at helbrede fedtlever. Men hvordan? Tamarindfrugten har beskyttende og afgiftende egenskaber, der virker på leveren. Den er perfekt til behandling af mavegaldelidelser. Den renser også blodet og udjævner kolesterolniveauet, hvilket hjælper med at reducere mængden af ​​fedt omkring leveren. Brug den for eksempel i te; lad omkring 30 gram af bladene trække i en liter vand.

2. Frugter mod fedtlever: Citron

Fedtlever-frugter-3

Vi elsker citroner. Drik et glas mineralvand blandet med citronsaft dagligt for at hjælpe med at behandle fedtlever hurtigt. Citroner er en fantastisk udrenser, og er rig på C-vitamin og sunde citronsyrer. Den bedst bevarede hemmelighed om citroner er, at de fungerer som et fordøjelsesfremmende middel, og kan hjælpe din krop med at nedbryde fødevarer i maven, hvilket gør fordøjelsesprocessen enkel og effektiv. Takket være citron har du et værktøj, der både stimulerer en sund fordøjelse og beskytter din lever.

3. Frugter mod fedtlever: Pærer

Fedtlever-frugter-4

Er du en fan af pærer? Så er du heldig. Pærer indeholder ikke kun en stor mængde sunde næringsstoffer; de er også søde og forfriskende snacks. Husk blot på det gamle ordsprog: En sund figur er en pære.

Pærer har et højt indhold af vand og det gør dem også til gode slankesnacks. Pærer indeholder også levulose, også kaldet naturligt frugtsukker, hvilket gør dem til et must for alle, der lider af diabetes.

Hvis du gerne vil sænke dit kolesteroltal og regulere din fordøjelse, så skal du måske spise nogle flere pærer. Pærer har nemlig den perfekte mængde uopløselige fibre samt store mængder af pektin, som kan hjælpe dem, der lider af kronisk forstoppelse. Som en sidebemærkning bør du vide, at ved at spise to pærer dagligt vil du indtage de anbefalede 20 procent C-vitamin, tæt på de anbefalede 10 procent folinsyre og en stor dosis af komplet B-vitamin (B1, B2 og i mindre mængder B3 og B6) samt E-vitamin.

Pæren er en sund frugt for leveren, især da dens organiske syrer gør den til et naturligt middel mod mavelidelser, øger udskillelsen af ​​gastrisk saft og renser bugspytkirtlen og leveren. Tag dig et glas pærejuice eller spis et par skiver pære i din daglige kost for at holde dig sund.

4. Melonjuice og papaya frø

Fedtlever-frugter-5

Vidste du, at melonjuice og papaya frø er et virkelig godt naturligt hjælpemiddel? Det renser din lever og reducerer de fedtrester, der kan akkumulere sig der, så leveren kan fortsætte med at fuldføre sine grundlæggende funktioner såsom at producere den galde, der absorberer fedtstoffer og vitaminer, samt at fjerne toksiner og overskydende kolesterol.

At drikke et glas om dagen kan have en enorm indflydelse på behandling af fedtlever. Og processen er helt enkel.

Hvilke ingredienser skal jeg bruge?

Hvordan forbereder jeg drikken?

Bland alle ingredienserne i en blender og blend det hele godt. Du skal ikke si det bagefter; drik i stedet det hele langsomt, og sørg for at tygge stumperne af papaya frø.

5. Frugter mod fedtlever: Jordbær

Fedtlever-frugter-6

Jordbær er både utroligt lækre samtidigt med at de er gode til at rense leveren og udrense din krop. De indeholder fibre, C-vitamin og antioxidanter, der ikke kun beskytter din krop, men også styrker dit immunforsvar. De naturlige syrer, der findes i bærret, kan hjælpe med at desinficere din lever og virker også generelt anti-inflammatorisk. Jordbær har også en høj vandkoncentration, hvilket kan hjælpe mod væskeophobninger, hypertension og urinsyre.

Jordbær indeholder desuden kalium, magnesium, jern, fosfor, jod og calcium. I højsæsonen bør du indtage mindst syv til otte bær om dagen. De kan bruges til lækre smoothies eller spises alene. Hvis du tilsætter en smule citronsaft, får du en lækker detox drink, som du kan tilføje til din kost.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.