En lækker og mættende pære, chia og havregrynssmoothie til vægttab

Ud over at være mættende hjælper denne smoothie os med at forbedre vores tarmkanal og eliminerer overflødige toksiner samtidig med at den hjælper os til at tabe os hurtigere
En lækker og mættende pære, chia og havregrynssmoothie til vægttab
Elisa Morales Lupayante

Bedømt og godkendt af Idrætspædagog og ernæringsekspert Elisa Morales Lupayante.

Sidste ændring: 26 juni, 2023

Denne lækre og mættende smoothie til vægttab er ideel til dem, der følger en diæt. Det har trods alt mange næringsstoffer, der hjælper os med at tabe os let uden at føle os sulten. I denne artikel får du en lækker og mættende pære, chia og havregrynssmoothie til vægttab.

Opdag fordelene ved denne smoothie, der forbedrer funktionerne i din lever, nyre og tarm. Det vil hjælpe dig med at tabe dig på en sund måde.

En mættende smoothie til vægttab

Hvis du leder efter en måde at tabe dig på ved at forbedre din kost og få gode vaner uden at føle dig sulten, bør du vælge fødevarer, der nærer dig, samtidig med at de får dig til at føle dig mæt.

Mættende fødevarer er fødevarer, der indeholder en masse fiber. Fiber hjælper ikke kun på din tarmfunktion, men det hjælper også med at få dig til at føle dig mæt længere.

Der er også mættende fødevarer, der giver naturlig sødme. På den måde føler du ikke nødvendigheden eller fristelsen til at spise andet slik med sukker, da de får dig til at tage på vægt.

Smoothies giver dig mulighed for at kombinere disse to typer af fødevarer for at få søde og mættende smoothies, der får dig til at føle dig godt tilpas i din søgen efter vægttab.

Pære

Paerer i en pose

Pærer er en lækker, sød og forfriskende frugt. De fordøjes let og giver en masse energi og vitalitet.

Deres fiberindhold forbedrer tarmens funktion, mens deres kalium og arbutin har vanddrivende egenskaber, der er med til at hjælpe med eliminering af væsker.

Dette hjælper dig med at føle dig let og ikke oppustet hele dagen lang.

De kulhydrater, som pærer har, absorberes langsomt. Kombineret med frugtens sødme hjælper de dig med at undgå fristelsen til at spise slik, især om morgenen.

Anbefalet læsning efter “En lækker og mættende pære, chia og havregrynssmoothie til vægttab”:

Pærer og bananer mod mavekatar

Chia frø

Chiafroe

Chia frø er et naturligt mirakel. Bittesmå i størrelse, er disse grålige frø et middel til at hjælpe med at regulere tarmens funktioner og til at hjælpe dig med at tabe vægt lettere.

Ved blødgøring frigiver chia frø mucilage, en gelatinøs, opløselig fiber, der tager sig af fordøjelseskanalen og eliminerer toksiner.

Chia, som er rig på antioxidanter, proteiner, fedtsyrer og mineraler som kalcium, har en stor mættende effekt og hjælper med at tage sig af leverfunktionen.

Havregryn

Havregryn - havregrynssmoothie til vaegttab

Havregryn er en af ​​de bedste kornsorter, du kan spise, hvis du vil tabe dig takket være deres høje indhold af næringsstoffer og fibre.

De mætter meget, giver dig energi og samtidig beroliger de dit nervesystem. Dette er ideelt til bekæmpelse af angst, der får os til at overspise.

Folk, der har impulsen til at spise, og som har svært ved at kontrollere det, vil finde havregryn til at være en stor hjælp, når de arbejder på at styrke deres selvkontrol.

Hvordan laver man denne smoothie?

Ingredienser

 • 2 modne pærer
 • 1 spsk chia frø (14 g)
 • 3 spiseskefulde havregryn (30 g)
 • 1 glas vand (200 ml)
 • Stevia (efter smag) (valgfrit)

Bemærk: Hvis pærerne er økologiske, kan du spise dem med deres skræl, som er meget rig på fiber.

Læs også denne artikel efter “En lækker og mættende pære, chia og havregrynssmoothie til vægttab”:

Lær at lave lækre patacones (stegte grønne melbananer)

Forberedelse

 • Natten før, læg havregryn og chia frø i glas vand. Dæk det og lad det stå i blød natten over.
 • Om morgenen, når det er tid til at lave smoothie, tilsættes havregryn og chia samt vandet. Det vil være gelatinerende på grund af den opløselige fiber fra begge ingredienser.
 • Tilsæt de udskårne stykker af pære og stevia efter smag, hvis du vil have smoothien til at være sødere.
 • Bland det godt i mindst et minut, indtil tekstur er homogen.

Hvordan og hvornår skal man drikke det?

 • Det bedste tidspunkt at drikke denne smoothie på er om morgenen til morgenmad eller et andet tidspunkt om morgenen. Dens naturlige sukkerarter vil hjælpe dig til ikke at opleve sult i timevis.
 • Dens indhold af chia og havre vil hjælpe med at regulere tarmfunktioner med det samme om morgenen.
 • Du kan drikke denne smoothie hver dag eller i perioder. For eksempel drik det hver dag i en måned og tag en pause. Din krop vil fortælle dig, hvornår den har brug for det.

Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Abdelhamid AS., Brown TJ., Brainard JS., Biswas P., et al., Omega 3 fatty acids for the primary and secondary prevention of cardiovascular disease. Cochrane Database Syst Rev,2018.
 • Chang H-Ch, Huang Ch-N, et al. Oat prevents obesity an abdominal fat distribution, and improves liver function in humans. Plant Foods for Human Nutrition. Marzo 2013. 68 (1): 18-23.
 • Jayachandran M., Chen J., Chung SS., Xu B., A critical review on the impacts of b glucans on gut microbiota and human heatlh. J Nutr Biochem, 2018. 61:101-110.
 • National Research Council (US) Committee on Diet and Health. Diet and health: implications for reducing chronic diseases risk. Washington DC: National Academies Press (US); 1989. 10, Dietary fiber.
 • Navaei N, Pourafshar Sh, et al. Influence of daily fresh pear consumption on biomarkers of cardio metabolic health in middle-aged / older adults with metabolic syndrome: a randomized controlled trial. Food Function. Febrero 2019. 10 (2): 1062-1072.
 • Rebello C. J, Johnson W, et al. Instant oatmeal increases satiety and reduces energy intake compared to a ready-to-eat oat-based breakfast cereal: a randomized crossover trial. Journal Of the American College of Nutrition. Enero 2016. 35 (1): 41-49.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.