De bedste grøntsager mod kræft som du bør kende til

En sund og afbalanceret kost er helt igennem afgørende - For eksempel forbindes rødt kød med ​​kræft i bugspytkirtlen, prostata, bryst og nyrer.
De bedste grøntsager mod kræft som du bør kende til

Sidste ændring: 05 november, 2018

Kræft er en sygdom, hvor cellerne vokser på en unormal måde. Denne abnormitet nedbryder kroppens naturlige processer og sætter det pågældende organ eller system ud af drift. Kræft er den hyppigste dødsårsag i verden, og kan komme af mange forskellige ting, for eksempel tobak, alkohol, fejlenæring og éns psykiske tilstand. Man kan også være genetisk disponeret for at få kræft. I denne artikel vil vi dele nogle af de bedste grøntsager mod kræft med dig, så du kan tage dine forbehold og beskytte dig selv mod en forfærdelig sygdom.

Millioner af forskere dedikerer deres karrierer til at finde en kur mod kræft, og nye behandlinger bliver opdaget dagligt. Forskning har vist, at god ernæring har meget at gøre med udvikling, forebyggelse og behandling af kræft. Der er også nogle helt bestemte fødevarer som har vist sig at være særligt gode til det. De fleste af disse fødevarer er grøntsager, der er rige på vitaminer, mineraler og antioxidanter. Her er nogle af de bedste:

Grøntsager mod kræft: Gulerødder

Grøntsager-kræft-2

Gulerodens anti-kræftfremkaldende egenskaber skyldes deres høje koncentration af betacaroten og caratenoider, som ikke kun er kraftige antioxidanter, men som også understøtter celleregenerering.

Grøntsager mod kræft: Tomater

Rå tomater indeholder lycopen, som er et caroten, der ikke blot giver tomater deres røde farve, men som også har vist sig at forhindre prostatakræft. Desuden kan tomaters koncentration af A, C og E-vitamin samt deres høje indhold af antioxidanter også hjælpe med at forhindre andre former for kræft.

Rød peberfrugt

Grøntsager-kræft-3

Rød peber er kendt for at være hamrende sund. Udover det, så forebygger den faktisk også kræft på grund af den høje koncentration af betacaroten, capsaicin og lycopen. Desuden indeholder rød peberfrugt A og C-vitamin, som er antioxidanter.

Rødbeder

Rødbeder indeholder ​​flavonoider og betanin og gør den dermed til en god anti-cancer grøntsag. Forskellige undersøgelser har vist, at rødbeder kan forebygge kræft, især sammen med andre grøntsager som tomater, løg og agurker. Roer hjælper generelt med at rense kroppens systemer og forebygger både kræft og hjerte-kar-sygdomme.

Aubergine

Grøntsager-kræft-4

Ligesom andre violette grøntsager forebygger auberginer kræft. Auberginer har en høj koncentration af antioxidanter, A, C og E-vitamin, fibre og selen.

Hvidløg og løg

Hvidløg og løg er begge kendt for at være meget sunde for immunsystemet. De har begge antibiotiske egenskaber og fungerer som naturlige rensemidler. De er rige på allicin, et stof der indeholder svovl, og som fungerer som en naturlig leverrenser og hjælper med at fjerne de giftige stoffer, der ophobes i blod og væv, og som kan forårsage kræft.

Kål

Grøntsager-kræft-5

Kål (broccoli og rosenkål), blomkål, radiser og brøndkarse indeholder alle fytokemikalier såsom flavonoider, glucosinolater og bisulfat, der gør dem til vigtige fødevarer i kampen mod kræft. Disse grøntsager styrker immunsystemet, fjerner frie radikaler i dit system og beskytter celler.

Forebyg kræft med sunde vaner

De grøntsager, vi har nævnt ovenfor, er kendte anti-kræftfremkaldende fødevarer. Forskning har vist, at deres vigtigste egenskaber hjælper med at beskytte din krop og bekæmpe cellulær degeneration og allerede eksisterende kræftceller. Samtidig aktiverer de kroppens forsvar og er generelt sunde.

Men bare fordi de bærer titlen “anti-cancer” betyder det ikke, at de er mirakelkure; de er værktøjer til at hjælpe med at holde din krop sund, men for at være mest effektive, bør de kombineres med andre sunde vaner.

Spis nærende mad
Inkluder altid bladgrøntsager, grøntsager, bælgfrugter og sund stivelse i din kost, da det er blevet bevist, at kost, der indeholder disse elementer, kan bidrage til at mindske risikoen for kræft.

Motion
Motion er det bedste du kan gøre for dig selv, hvis du gerne vil forebygge kræft. Desuden hjælper det med at kontrollere din vægt og forebygge hjerte-kar-sygdomme.

Begræns dit indtag af rødt kød
Undersøgelser har vist, at rødt kød øger risikoen for at få kræft i bugspytkirtlen, prostata, nyrer og bryster.

Vi håber, at denne artikel har lært dig noget nyt om hvilke grøntsager, der er gode mod kræft!


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.