Behandl fedtet hår med havsalt

Fedtet hår er forårsaget af en overdreven produktion af olie fra hudens talgkirtler. Når du ikke vasker dit hår korrekt eller ofte nok, kan denne olie bygges op i hovedbunden og være svær at fjerne.
Behandl fedtet hår med havsalt
Karla Henríquez

Bedømt og godkendt af læge Karla Henríquez.

Sidste ændring: 22 december, 2022

I dag vil vi snakke om hvordan du kan behandle fedtet hår med havsalt! Salt er en grundlæggende ingrediens i alle mulige opskrifter. Men vidste du, at det også er nyttigt i skønhedsbranchen? På grund af sin grove tekstur er havsaltet fremragende som et eksfolierende hårprodukt.

Behandl fedtet hår med havsalt

Lurer du på, hvordan havsalt kan reducere mængden af olie i dit hår og hovedbund? Fortsæt med at læse for at lære alt om denne vidunderlige ingrediens.

Hvad er havsalt kendt for?

Havsalt kommer fra havet. Det ændres ikke af nogen kemisk proces, så den bevarer sine grundlæggende egenskaber. Dette er et sundere salt valg end den iodiserede version du køber i butikkerne. Du kan helt sikkert drage fordel af denne type salt.

Havsalt

Kom af med fedtet hår med havsalt

Fedtet hår er forårsaget af en overdreven produktion af olie fra hudens talgkirtler. Når du ikke vasker dit hår korrekt eller ofte nok, kan denne olie bygges op i hovedbunden og være svær at fjerne.

Havsalt, i modsætning til almindeligt salt, kommer fra fordampningen af havvand, der producerer akkumulerede mineralformationer. Havsaltets evne til at fjerne olie fra håret er fordi mineralerne faktisk styrker dine follikler og hovedbund. Som følge heraf reduceres opbygningen af olie, og dit hår ser meget sundere ud.

Havsalt forbedrer også cirkulationen i de områder af huden, hvor den påføres. Dette forbedrer tilførslen af ilt til din hud og hovedbund. Derfor har du hurtigere hårvækst, større volumen og en meget sundere hovedbund. Nu hvor du ved, hvordan det virker og er klar til at prøve det hjemme, skal du lære at anvende havsalt på dit hår.

Hvordan du klargører og anvender havsalt til dit hår

Ingredienser

  • 2 dele shampoo
  • 2-3 spiseskeer havsalt (30-45g)
Kvinde der er i bad

Forberedelse og brug

  • Først skal du hælde to dele af din yndlingsshampoo i en lille beholder, der er blevet korrekt rengjort og tørret.
  • TIlsæt 2-3 spiseskefulde havsalt (afhængigt af, hvor fedtet dit hår er) til beholderen med shampoo og bland godt, indtil saltet er helt opløst.
  • I brusebadet skal du anvende noget af denne blanding på dit hår ved helt at dække dit hår.
  • Sørg for at massere din hovedbund med denne blanding i fem minutter og lad det arbejde i yderlige 5-10 minutter.
  • Skyl derefter dit hår med varmt vand. Det er normalt en god ide at lave en sidste kold skyldning for at lukke håret.
  • Til sidst skal du anvende en fugtgivende balsam til at hjælpe dit hår med at komme sig.

Du kan gentage denne proces 2-4 gange om ugen. Efter en måned vil du begynde at se fremragende resultater fra denne eksfolierende behandling. Det er vigtigt, at du bruger denne teknik lejlighedsvis, fordi at gøre det for ofte kan få dit hår til at tørre ud. Dens brug anbefales især til personer, der har overskydende olie i deres hovedbund. Ligeledes må du ikke bruge det hver gang du vasker dit hår.

Havsalt har været et rigtigt mirakel for folk der ikke har haft gode resultater fra kosmetik i butikkerne. Det hjælper ikke kun med at fjerne overskydende olie: Det øger også hårvæksten og eliminerer endda skæl.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.