Kan du behandle åreknuder med hjemmelavede midler?

Det er vigtigt at undgå en stillesiddende livsstil, rygning, alkohol og andre skadelige stoffer for at undgå det ubehag, som åreknuder forårsager.
Kan du behandle åreknuder med hjemmelavede midler?

Sidste ændring: 26 august, 2022

For at behandle åreknuder og få lindring med det samme, har mange mennesker tyet til forskellige orale og topiske hjemmemidler.

Selv om flere hjemmemidler kan bidrage til at lindre noget af ubehaget, er det ikke helt klart, at de hjælper med at behandle åreknuder som sådan.

For at forstå hvorfor vil vi nedenstående kort forklare, hvad åreknuder er, og andre vigtige aspekter.

Hvad er åreknuder?

Åreknuder er et problem, der ud over det æstetiske tyder på forstyrrelser i kredsløbet og lymfesystemet. De opstår, når envejs-klapperne i benets vener ikke fungerer korrekt. Dette tilbageholder blodet og forhindrer det i at strømme tilbage til hjertet.

Som følge heraf udvides kapillærerne, og venerne deformeres derfor under hudens overflade. Af denne grund ser venerne røde eller lilla ud. Selv om de for det meste er smertefri, kan de forårsage et vist ubehag, som er svært at lindre uden en ordentlig behandling og en sund livsstil.

Eksperterne fra Den spanske sammenslutning af vaskulær sygepleje og sår kommenterer at: “De symptomer, der kan opstå, er tunge ben, betændelse, træthed, kløe omkring åreknuder, hævede ankler, kramper og endda smerter i udvidede og betændte åreknuder”.

Sådan lindrer du det ubehag, de forårsager

For at lindre det ubehag, som åreknuder forårsager, skal du vedtage og opretholde gode livsstilsvaner. Derudover skal du følge din læges anbefalinger.

  • Hvis du holder dig hydreret, kan du holde ubehaget nede og lindre åreknuder.
  • En afbalanceret kost er altid gavnlig for kroppen generelt. Derfor bør du følge en sådan.
  • Daglig fysisk træning (af moderat intensitet) er afgørende for at fremme en god cirkulation og reducere åreknuder.

Derudover kan du rådføre dig med en professionel om brugen af visse hjemmemidler for at få hurtig lindring af nogle af de mest tilbagevendende og milde symptomer. Hvis lægen giver dig sin tilladelse, kan du fortsætte med at bruge dem, samtidig med at du altid følger lægens anbefalinger.

Selv om åreknuder ikke kan fjernes naturligt, er det i nogle tilfælde muligt at reducere det ubehag, de kan forårsage.

Naturlige midler: En mulighed for at behandle åreknuder?

I den populære sfære er flere hjemmemidler blevet anbefalet for at lindre noget af det ubehag, åreknuder forårsager. Selv om de anses for at være effektive, siger forskerne, at der stadig er meget at analysere og afklare.

Som nævnt anbefaler vi, at du rådfører dig med din læge, før du inddrager nogen form for middel som en behandling for at lindre ubehag.

Aloe vera

Aloe vera kan behandle åreknuder

At påføre aloe vera-gel på huden, hvor der er åreknuder, er ikke en foranstaltning, der kan lindre ubehaget. Det skyldes, at den antiinflammatoriske virkning, der tilskrives dette stof, ikke er så betydelig, som man måske tror.

Man skal huske på, at selv når man laver et koldt omslag med aloe vera-gel, vil lindringen hovedsagelig komme fra kuldens virkning. Ikke på grund af gelen som sådan.

På den anden side er det godt at huske på, at nogle mennesker kan have bivirkninger ved aloe vera-gel. Enten fordi de har følsom hud, eller fordi de er allergiske over for gelen.

Kastanjer til at behandle åreknuder

Friske kastanjer

Kastanjeekstrakt er blevet brugt til kredsløbsproblemer, herunder åreknuder, siden dets effektivitet er blevet videnskabeligt bevist. Faktisk er det blevet brugt som en supplerende behandling i tilfælde af flebitis.

Før du bruger det, skal du dog rådføre dig med din læge om dosis og den mest hensigtsmæssige form for indtagelse. Hvis du ikke gør det, kan det forstyrre behandlingen og påvirke dit helbred.

På den anden side skal du altid være forsigtig med denne type middel, da det er kontraindiceret i forskellige tilfælde, f.eks. hos gravide og ammende kvinder.

Kaffe

Visse forbindelser i kaffe er blevet undersøgt for deres potentiale i forbindelse med behandling af kredsløbsproblemer. Det betyder dog ikke, at det at anvende kaffegrums på huden på benene vil helbrede eller behandle åreknuder.

Ligesom i tilfældet med aloe vera skal der være visse betingelser for, at kaffeforbindelserne kan give fordele, og disse er endnu ikke fastlagt, da der kun foreligger begrænsede videnskabelige data.

Det er rigtigt, at kaffe er en drik, der kan have en vanddrivende virkning. Indtagelsen af den kan således bidrage til at fjerne tilbageholdt væske, tyngde i ekstremiteterne og hævelse.

Hvad er det mest hensigtsmæssige til at behandle åreknuder?

For at behandle åreknuder korrekt er det mest hensigtsmæssige at gå til en læge, følge anvisningerne og parallelt hermed følge gode livsstilsvaner.

Som vi allerede har nævnt, er daglig motion, at holde sig hydreret, at undgå overskud (af enhver art) og at følge en afbalanceret kost vigtige retningslinjer, som kan være til stor gavn for dig.

Selv om det ikke er muligt at fjerne åreknuder naturligt, kan medicinske behandlinger bidrage meget til at lindre og fjerne disse mærker effektivt.

Det kan interessere dig ...
Kom naturligt af med åreknuder med hjemmelavede midler
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Kom naturligt af med åreknuder med hjemmelavede midler

Åreknuder er ikke særlig pænt og kan være et tegn på problemer med blodomløbet eller lymfesystemet. Kom naturligt af med åreknuder med disse midler...
Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.