Naturlige midler til at behandle iskiasnerven

Lær her hvordan du letter smerter og betændelse forårsaget af iskias ved for eksempel at reducere spændingerne gennem massage.
Naturlige midler til at behandle iskiasnerven

Sidste ændring: 25 maj, 2022

Iskiasnerven er den længste nerve i kroppen, og når den bliver betændt, uanset om det skyldes irritation eller tryk, kan du føle en intens smerte fra taljen, og som går ned igennem dit ben og den kan endda gå forbi dit knæ. Anfald af slemme iskiassmerter er meget almindelige og kan forårsage en form for invaliderende, stikkende smerte, der forhindrer dig i at fuldføre normale daglige aktiviteter. Fortsæt læsningen for at  lære noget om hvordan du kan lindre og behandle iskiasnerven med naturlige midler.

Du kan styre iskiassmerter med nogle hjemmelavede midler, selv om det også en god idé at hvile et par dage. Det er meget vigtigt for dig at blive undersøgt af en læge, når du lider af dette, så du kan få en diagnose af, hvor alvorlig smerten er, og om du har brug for mere alvorlige behandlinger eller ej. Imidlertid vil vi for at hjælpe dig med din behandling, dele nogle af de bedste hjemmelavede midler til naturligt at behandle iskiasnerven.

Kartoffel- og selleri-juice kan behandle iskiasnerven

Selleri2

Kartoffel- og selleri-saft giver mange effektive resultater ved behandling af Iskias, men kan være lidt besværligt, da det kræver en saftmaskine. Du skal fremstille 300 gram kartoffel- og sellerijuice. Når du har gjort dette, kan du drikke det hver dag.

Pilete

Pil indeholder stoffet salicin, som er den vigtigste ingrediens i aspirin. Takket være dette, er en te af pil ideel til at lindre iskias-smerter. Du skal blot koge en halv liter vand med et stykke pilebark i 15 minutter. Efter dette, skal du tage det af komfuret, si det, og drikke noget af det hver 8. time.

Nælder

Nælder

Nælder har egenskaber, der hjælper iskiasnerven til at slappe af og lette smerter. For at udnytte disse egenskaber, kan du tage et bad med en liter brændenældete eller simpelt hen gnubbe nogle friske stilke på det berørte område, for at lette smerte og inflammationDenne anden løsning skal udføres med omhu, to gange dagligt.

Timian og oregano

Timian og oregano er fantastiske allierede i behandling af iskiassmerter, da de har anti-inflammatoriske egenskaber. Du skal simpelthen blande en skefuld timian, oregano og nælder med en liter vand. Bringe denne blanding i kog i 15 minutter, og lad det stå i 5 minutter. Når den er klar, så si den og drik den to gange i løbet af dagen.

Hvidløg

Nælder har egenskaber, der hjælper iskiasnerven til at slappe af og lette smerter. For at udnytte disse egenskaber, kan du tage et bad med en liter brændenældete eller simpelt hen gnubbe nogle friske stilke på det berørte område, for at lette smerte og inflammationDenne anden løsning skal udføres med omhu, to gange dagligt.

Timian og oregano

Timian og oregano er fantastiske allierede i behandling af iskiassmerter, da de har anti-inflammatoriske egenskaber. Du skal simpelthen blande en skefuld timian, oregano og nælder med en liter vand. Bringe denne blanding i kog i 15 minutter, og lad det stå i 5 minutter. Når den er klar, så si den og drik den to gange i løbet af dagen.

Hvidløg

Du kan behandle iskiasnerven med hvidløg for at lindre smerterne

Rå hvidløg er et andet middel til at lette iskiasnerve-smerter, da det holder blodet varmt, ved at bedre   blodcirkulation, som er væsentligt til at lette denne smerte.

Humle-kompres

En anden god mulighed til at lette smerte og inflammation er et humle-kompres, som du kan fremstille ved at koge denne urt i 10 minutter og derefter pakken den ind i gaze. Kom den på det område, der gør ondt uden at lade det afkøle, og dæk det med en klud for at holde på varmen.

Varmt vand

Brug af varme på et smertefuldt område er perfekt til at reducere smerte og inflammation.Du kan simpelthen lægge poser med varmt vand på mindst tre gange om dagen.

Bevæg dig

motion2

Selvom nogle mennesker anbefaler hvile til lindring af iskiasnervesmerter, understreger eksperter at du ikke skal sidde for meget stille, da det kan gøre problemet værre. Det er bedst at komme i gang igen efter to dages hvile, men du bør fortsætte med at undgå at løfte tunge genstande eller vride ryggen i 6 uger efter, at du først oplevet smerte.

Massage

Massage hjælper virkeligt med at bekæmpe muskelspasmer som har tendens til at opstå sammen med iskiassmerter. Dette skal udføres af en professionel, da en dårlig massage kan gøre tingene værre. Massage bør mindske smerter og spændinger, og også reducere den stress, der potentielt kan forårsage dette problem.

Er du klar til at behandle iskiasnerven for de smerter du oplever?

Det kan interessere dig ...
Idiotsikker opskrift: Hvidløgsmælk til at berolige iskias
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Idiotsikker opskrift: Hvidløgsmælk til at berolige iskias

Iskias er en tilstand, hvor iskiasnerven er irriteret, hvilket får den berørte person til at føle smerte.Her er hvordan hvidløgsmælk kan berolige i...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Ropper, A. H., & Zafonte, R. D. (2015). Sciatica. New England Journal of Medicine. https://doi.org/10.1056/NEJMra1410151
  • Valat, J.-P., Genevay, S., Marty, M., Rozenberg, S., & Koes, B. (2010). Sciatica. Best Practice & Research Clinical Rheumatology. https://doi.org/10.1016/j.berh.2009.11.005
  • Gagnier, J. J., van-Tulder, M. W., Berman, B. M., & Bombardier, C. (2006). Herbal medicine for low back pain. Joel.J, van Tulder.Maurits.W., Berman.Brian.M., Bombardier.Claire.Herbal.Medicine for.Low Back Pain.Cochrane Database of Systematic Reviews: Reviews 2006.Issue.2 John.Wiley.& Sons., Ltd.Chichester, UK DOI.: 10.1002./14651858.CD004504.Pub3.
  • Oltean, H., Robbins, C., van Tulder, M. W., Berman, B. M., Bombardier, C., & Gagnier, J. J. (2014). Herbal medicine for low‐back pain. Cochrane Database of Systematic Reviews. https://doi.org/10.1002/14651858.CD004504.pub4

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.