5 naturlige muskelafslappende midler du bør prøve

Der er mange naturlige muligheder, som du kan regne med til at behandle forskellige muskelsmerter. På grund af at smerte kan være symptom på andre problemer, er det dog en god ide at konsultere din læge, hvis dine problemer fortsætter.
5 naturlige muskelafslappende midler du bør prøve
Maricela Jiménez López

Bedømt og godkendt af læge Maricela Jiménez López.

Sidste ændring: 21 december, 2022

Når der er sygdom eller sygdomsangreb, er der naturlige muskelafslappende midler rundt omkring dig, der kan være en stor hjælp til at lindre din smerte.

Hvis du har en smerte eller muskelkontraktion, der gør ondt, vil vi i denne artikel vise dig 5 naturlige muskelafslappende midler, som du bør prøve.

Hvad er muskelafslappende midler?

Navnet giver os en god ide om, hvad de er.

Muskelafslappende midler er stoffer, der tjener til at lindre eller afslappe en muskel, når den er kontraheret. Nogle af dem anses også for at være i kategori med smertestillende midler.

Læs også denne artikel efter “5 naturlige muskelafslappende midler du bør prøve”:

5 tips til at slippe af med muskelkramper

Konsekvenser af at have spændte muskler

Det er vigtigt at forstå, at din krop altid søger måder at kommunikere med dig om, hvilke ting der ikke fungerer rigtigt eller korrekt. Derfor, når du har en spændt eller stiv muskel, bør du handle så hurtigt som muligt for at forhindre komplikationer i fremtiden.

Ondt i nakken

At have haft spændte muskler i længere tid kan have betydelige konsekvenser. For eksempel kan det endda begrænse din bevægelse til at udføre dine daglige opgaver. På den anden side varierer årsagerne til muskelsammentrækninger og kan omfatte en overdreven brug af muskelen eller tværtimod at holde muskelen i samme position for længe.

Muskelkontraktioner har tendens til at forårsage feber, ekstrem udmattelse og hovedpine.

Det er imidlertid ikke altid let at vide, hvordan man skal behandle en muskelkontraktion. Den mest almindelige behandling er at have en læge ordinerer smertestillende, anti-inflammatorisk medicin eller et afslappende middel, afhængigt af den del af kroppen, hvor du oplever smerte.

5 naturlige muskelafslappende midler du bør prøve

Der er forskellige typer af muskelsmerter, og derfor er der også mange måder at lindre dem på. Her vil vi vise dig 5 naturlige lægemidler, som du bør forsøge at bruge til at forbedre denne type af smerte.

1. Kamille

Kamille te

Kamille er et af de mest anvendte midler mod dette problem på grund af dets afslappende, anti-inflammatoriske og antispasmodiske egenskaber. Du kan forberede en enkel te og drikke den for at få lindring og afslapning.

Ingredienser

 • 1 spiseskefuld kamille te (15 g) eller 1 tepose
 • 1 kop kogende vand (250 ml)

Hvad skal man gøre

 • Dette middel er bedst som en te, og det eneste du skal gøre er at placere kamille, enten som løse blade eller i en tepose i kop kogende vand.
 • Lad det sidde i et par minutter, så egenskaberne spredes i vandet.
 • Du kan drikke denne te så ofte som du vil i løbet af dagen.

2. Lavendel

Lavendel

Dette er en lilla blomst, som ikke anbefales at drikke i en te. Det er dog meget nyttigt som en olie på grund af dens afslappende egenskaber. Faktisk er det brugt meget til aromaterapi på grund af dets fordele til at hjælpe med at behandle søvnløshed, såvel som hals- og lungeproblemer.

Ingredienser

 • Lavendelolie

Hvad skal man gøre

 • Du kan nyde lavendelolie ved at udføre en massage i cirkulære bevægelser på det berørte område. Dette hjælper med at forbedre blodcirkulationen.
 • Også, hvis du kan få lavendelblomsten, kan du tilføje den til et varmt lavendelbad.

3. Rosmarin

Rosmarin

Denne plante er oprindeligt fra Middelhavet. Takket være dens antispasmodiske og anti-inflammatoriske egenskaber gør den dine muskler afslappet og får dem tilbage til at vende tilbage til deres naturlige tilstand. Du kan forbruge det i en te eller også bruge den til aromaterapi.

Ingredienser

Hvad skal man gøre

Med rosmarin, er det muligt at lave forskellige midler, der er meget nyttige til at afslappe dine muskler.

 • Den første af disse er et bad, hvilket kan være gavnligt på grund af den afslappende kraft i denne plante. Rosmarin olie hjælper også med at afslappe dine led.
 • Men det mest almindelige middel er rosmarin te. For at forberede det er alt, du behøver at gøre at tilføje rosmarin bladene til kogende vand.
 • Det anbefales at du gør en klud våd med denne væske og lægger den på den berørte muskel. Den anbefalede tid er ca. 30 minutter.
 • Da dette er et naturligt middel, kan du gentage det to eller tre gange om dagen.

4. Baldrian

Blomsterinfusion

Baldrian er en plante, der anbefales til forskellige problemer i din krop, såsom menstruationskramper. Denne blomst er også meget nyttig til at lindre stress og berolige angst. Derfor er det brugt meget til at forbedre folks søvn. Generelt forbruges det i form af te.

Du bør læse denne artikel efter “5 naturlige muskelafslappende midler du bør prøve”:

De bedste naturlige midler til at hjælpe med at afgifte din lever

Ingredienser

 • 1 spiseskefuld baldrian (15 g)
 • 1 kop kogende vand (250 ml)

Hvad skal man gøre

Valerian anbefales at drikke oralt i form af en te.

 • For at gøre det, tilsæt et par kviste til en kop kogende vand i cirka 5 til 10 minutter.
 • Dernæst sigt kvistene for at holde urenhederne ude af drikken.
 • Det anbefales ikke at drikke dette mere end to gange om dagen, fordi det kan forårsage døsighed.

5. Cayenne Peber

Chili - muskelafslappende

Normalt anbefales det at bruge cayenne peber, og selvom smagen kan være lidt stærk for nogle mennesker, har den stærke anti-inflammatoriske kræfter. Du kan forbruge det i fødevarer hver dag, enten i flydende eller fast form.

Ingredienser

 • Cayennepeber

Hvad skal man gøre

 • Det er ret nemt at bruge dette middel, fordi alt du skal gøre er at tilføje lidt cayenne til dine drikkevarer, te eller smoothies.
 • Du kan også bruge det som et peelende krydderi i muskelmassage.

Der er mange naturlige muligheder, som du kan regne med til at behandle forskellige muskelsmerter. På grund af at smerte kan være symptom på andre problemer, er det dog en god ide at konsultere din læge, hvis dine problemer fortsætter.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Gómez Ugarte Magaly, Reyes Rojas Shirley, Paredes Choque Laura. La manzanilla y sus propiedades medicinales. Rev. Inv. Inf. Salud  [revista en la Internet]. 2015  [citado  2019  Feb  19] ;  10(23): 54-58. Disponible en: http://www.revistasbolivianas.org.bo/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S2075-61942015000100008&lng=es.
 • Martinello, M.A., & Pramparo, M.. (2005). Poder Antioxidante de Extractos de Romero Concentrados por Destilación Molecular. Información tecnológica16(5), 17-20. https://dx.doi.org/10.4067/S0718-07642005000500004
 • Avello Lorca Marcia, Fernández Rocca Pola, Faundez Curiante Benjamín, Zagal Montecinos Ana María, Gordon Martí Jenny, Valenzuela Zambrano Bárbara. Fitoaromaterapia como complemento para mejorar la salud laboral. Rev Cubana Plant Med 2011

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.