Kan man behandle karsprængninger med tomater?

Karsprængninger er udvidede vener, der bliver hævede og kan ses med det blotte øje under huden, men du kan behandle dem, selv om de kan forårsage smerte, kløe eller andet ubehag.
Kan man behandle karsprængninger med tomater?

Sidste ændring: 05 maj, 2022

Det er almindeligt, at folk undrer sig over, om man kan forebygge og behandle karsprængninger, selv om det er klart, at det er muligt. Desuden er det også almindeligt at høre om remedier og naturlige behandlinger, der kan hjælpe med dette problem.

Et af disse midler til behandling eller reduktion af karsprængninger er anvendelse af grønne og røde tomatet på huden. Dette skyldes, at tomatfrø angiveligt har antikoagulerende egenskaber, der forbedrer blodgennemstrømningen. Derfor kan topisk anvendelse hjælpe med at reducere ubehaget ved disse vener.

Selv om dette kan lyde simpelt og frem for alt lovende, kan man ikke helbrede karsprængninger ved at anvende masker, cremer eller andre produkter. Man kan blot reducere symptomerne.

Behandling af karsprængninger

Karsprængninger

Eksperter fra MSD Manual anfører, at selv om karsprængninger ikke kan helbredes, er det muligt at mindske deres symptomer ved at træffe nogle foranstaltninger, f.eks:

 • Brug af kompressionsstrømper.
 • Hæv fødderne i et par minutter, hver dag eller så ofte som muligt.

Eksperter på Clínica Universidad de Navarra forklarer dog, at: “behandlingen af karsprængninger består i at fjerne de vener, der fungerer dårligt, således at blodet vender tilbage gennem de vener, der fungerer godt, og dermed forbedrer venekredsløbet”.

Afhængigt af tilfældet kan din læge foreslå den ene eller den anden type behandling, brugen af skleroterapi (injektioner i venerne), laserbehandling eller kirurgi (fjernelse af vener).

Patienter med venøs og lymfatisk insufficiens eller vaskulære misdannelser kan foreslås til skleroterapibehandling.

Ud over lægens anvisninger vil det være vigtigt for dig at vedtage og opretholde en sund livsstil. Desuden vil daglig motion og en god kost altid være gode allierede, og det er tilrådeligt at få mest muligt ud af dem.

Anbefalinger og behandlinger af karsprængninger

Der er flere enkle foranstaltninger, som du kan iværksætte for både at lindre og forebygge karsprængninger. En af de mest effektive er at dyrke fysisk aktivitet hver dag, som nævnt ovenstående, fordi det giver en god cirkulation og minimerer generne.

En afbalanceret kost kan også gøre meget godt for dit helbred. Den bør ikke mangle følgende næringsstoffer, som vi vil fortælle dig om.

Omega 3-fedtsyrer

Fødevarer med omega-3 fedtsyrer
For at mindske kulhydratforbruget er det nødvendigt at øge indtaget af andre sunde fedtkilder.

Vores krop kan ikke producere denne type sundt fedt, så vi er nødt til at få det gennem kosten. Dette næringsstof holder blodkarrene elastiske og har også en antiinflammatorisk virkning, der hjælper med at forbedre blodgennemstrømningen.

Anbefalede typer fødevarer omfatter bl.a:

Selen

Dette er et næringsstof, der forhindrer hærdning af kroppens vigtigste væv og opretholder fleksibiliteten i arterievæggene. Desuden er det nyttigt til at reducere karsprængninger, hvis du inkluderer visse fødevarer i din kost.

Disse typer fødevarer indeholder det:

 • Agurker.
 • Æg.
 • Nødder.
 • Svampe.
 • Ølgær.

E-vitamin

Mejeriprodukter

Du har brug for dette vigtige næringsstof i din kost, da det forbedrer blodets cirkulation og iltning, hvilket er med til at forhindre, at der dannes blodpropper. Det findes i:

 • Mælkeprodukter.
 • Asparges.
 • Nødder.
 • Hvidt kød.
 • Fuldkorn.
 • Kokos- og olivenolie.

Selv om man ikke kan kurere eller behandle karsprængninger med grønne og røde tomater, er der flere behandlingsmuligheder, som har vist sig at være effektive. Så hvis du er i tvivl om, hvilken der kan være den rigtige for dig, skal du kontakte en læge.

Det kan interessere dig ...
Behandl åreknuder og karsprængninger med denne arnica salve
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Behandl åreknuder og karsprængninger med denne arnica salve

Åreknuder er et skønhedsproblem, der rammer en stor del af den voksne kvindelige befolkning. Behandl åreknuder og karsprængninger med denne arnica ...


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.