7 ofte ignorerede tegn på dårlig blodcirkulation

Mange gange kan ekstrem træthed være relateret til overdreven fysisk aktivitet eller nedsat immunforsvar, men det kan også indikere dårlig blodcirkulation
7 ofte ignorerede tegn på dårlig blodcirkulation

Sidste ændring: 28 september, 2018

Dårlig blodcirkulation påvirker en stor del af befolkningen. Så meget, at når folk når 60, så er problemet så slemt, at næsten 80% af denne aldersgruppe lever med dette irriterende problem. Alligevel ignorere mange alle tegn på dårlig blodcirkulation, hvor de burde være opmærksomme i stedet.

Tænk et øjeblik over, hvordan din krop er et meget komplekst, med et perfekt netværk af stier og veje, der består af årer og arterier. Inden i dem, forekommer bevægelse konstant.

Mere end fem liter blod skal transporteres og distribueres i hele din krop gennem dette netværk.

Som om det ikke var vigtigt nok, så transporterer dit blod næringsstoffer, hormoner og alle de væsentlige elementer i “livet”, og skaber derfor korrekt funktion af kroppen.

Derfor er det vigtigt, at du ændrer et par ting. Dårlig cirkulation er ikke kun et problem, der er forbundet med med at være gammel.

Uanset om du er ung eller ikke så ung, er du nødt til at sætte nogle foranstaltninger på plads for at bekæmpe dette problem, som kan være nådesløs.

Ineffektiv blodgennemstrømning kan føre til hjerteanfald, blodpropper, åreknuder, slagtilfælde

Du er nødt til at forbedre din livsstil og frem for alt vide, hvad de vigtigste symptomer er. Dernæst vil vi dele syv tegn på dårlig blodomløb, som du skal huske på.

1. pletter på huden, et tegn på dårlig blodcirkulation

Læger fortæller os om både synlige symptomer og dem, der er næsten ikke er synlige eller lydløse. Pletter, farveændringer i huden, eller en tør hud er en afspejling af, at dit blod ikke flyder ordentligt.

En af de første symptomer forbundet med dårlig cirkulation er røde eller lilla pletter, der vises på fødderne eller den nedre del af benene.

De første vises som små lilla uregelmæssigheder, som gradvist kan vokse sig til sår.

2. Hævede fødder

Tænk over dette: når din blodgennemstrømning er utilstrækkelig, bliver dine ekstremiteter det sidste til at modtage denne forsyning af ilt-rig blod og næringsstoffer.

 • Hvis du ikke modtager den normale mængde blod, vil din krop forsøge at reducere denne ubalance ved væskeretention. Dette er kendt som ødem.
 • Manglen af beriget blod forårsager cyanose. Du vil opdage, at dine fødder, ud over at få et forslået udseende begynder at svulme op på en regelmæssig basis.
 • Tæerne kan også få et lidt forslået udseende, som når du er blevet ramt hårdt af noget.
Hævede fødder kan være et tegn på dårlig blodcirkulation

3. hårtab og sprukne negle

Hårtab og sprukne negle kan være symptomer på en dårlig kost eller stress.

Selvom dette er et faktum, som mange overser, så kan det også betyde noget andet: at du ikke får den rette mængde af næringsstoffer fra din blodbaner.

 • Dårlig cirkulation resulterer i tørt, spaltet hår, der begynder at falde af i klumper.
 • Du vil muligvis endda opleve, at dine negle “brænder.” Nogle gange ved blot at røre noget, kan du få dem til at knække med det samme.

4. Langsommere fordøjelse

Langsom, tung fordøjelse ledsaget af luft i maven, sure opstød og sågar forstoppelse kan også være et tegn på dårlig blodcirkulation.

5. forkølelser, infektioner samt vira igen og igen

Dette er et virkeligt underligt faktum, som du skal huske på: et svagt og nedsat immunforsvar er forbundet med dårlig eller utilstrækkelig blodgennemstrømning.

 • Når din blodgennemstrømning er langsom, stopper kroppen med at opdage og bekæmpe patogener ligesom den plejer at gøre.
 • Du vil muligvis opdage, at du bliver syg meget hurtigere og lettere end andre mennesker.
 • Disse symptomer er knyttet til den måde din krop fungerer på, og med langsomt virkende antistoffer, der er ineffektive til at reagere for at beskytte dig.
Et tegn på dårlig blodcirkulation er at man ofte bliver syg.

6. Kolde hænder og fødder

Dette er faktisk et meget almindeligt symptom. Når dit blod flyder ved en normal hastighed bliver din kropstemperatur reguleret for at opretholde de optimale niveauer.

 • Hvis cirkulationen er langsom, kan din indre temperatur lide, og den vil begynde at svinge.
 • Igen er den del af din krop, hvor dette vil være mest udslagsgivende dine hænder og fødder. De vil føles koldere.
 • Før du accepterer denne konklusion, så prøv at besøge din læge.
 • Kolde fødder og hænder skyldes ofte hypothyroidisme, Raynauds syndrom, eller endda anæmi.

7. Udmattelse, der altid er til stede

Når cirkulationen bremses, opstår der problemer. En af de mange og klart mere umiddelbare tegn på dårlig blodcirkulation er træthed.

Du ved, at det kan skyldes overbelastning af dig selv, tider med stress, eller endda en form for sygdom. Men dårlig cirkulation er forbundet med en lavere brændstofs levering til dine muskelgrupper.

Et almindeligt tegn på dårlig blodcirkulation er træthed og konstant udmattethed.

Uden ilt og næringsstoffer til at fodre din krop, vil dine muskler føle sig meget trætte. Kort efter du starter med at arbejde, gå op ad trapper, eller lave blide øvelser vil smerten, trætheden og ubehaget vises.

Hvis dette er tilfældet for dig, vent ikke: opsøg din læge for at finde ud af, hvilke retningslinjer du bør følge. Denne tavse fjende kræver tusindvis af liv hvert år, men du har mulighed for at undgå dette.

Kom igang med at tage hånd om dig selv i dag!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.