Bekæmp anæmi naturligt ved at spise disse 7 fødevarer

Vidste du, at æg ikke blot forbedrer symptomerne på anæmi, men de styrker også dit hår og dine negle? Prøv at indtage dem sammen med appelsinjuice for at optage næringsstofferne bedre.
Bekæmp anæmi naturligt ved at spise disse 7 fødevarer

Sidste ændring: 26 august, 2022

Anæmi er en tilstand produceret af mindsket hæmoglobin i blodet. Det er næsten altid forårsaget af mangel på jern eller mangel på næringsstoffer såsom folinsyre eller B12-vitamin. Bekæmp anæmi ved at indtage disse næringsstoffer.

Det er en af de mest gængse næringsrelaterede helbredsproblemer, der findes. Og mens det ses hos alle mulige typer personer, er de mest ramte kvinder og børn.

Det opstår sammen med problemer med iltning af celler, mens det også påvirker funktionen af mange vigtige organer.

Som et resultat er den ramte person kronisk udmattet og i seriøse tilfælde kan de udvikle tilstande såsom højt blodtryk, udvikle infektioner og endda døje med hukommelsestab.

Den gode nyhed er, at det er et problem, som kan blive håndteret naturligt. Det eneste, det kræver, er at spise bedre og holde øje med sin kost.

Så det er derfor, vi ønsker at fortælle dig om 7 fantastiske fødevarer, som hjælper dig med at bekæmpe anæmi.

1. Spinat

Spinat

Fattig på kalorier og rig på vigtige næringsstoffer. Spinat fortjener en af de første pladser på vores liste over fødevarer, der hjælper med at bekæmpe anæmi.

Det indeholder A- og B-kompleks vitaminer. De er begge nødvendige for at styrke dit immunforsvar og bekæmpe udmattethed.

Indholdet af jern, zink og kalcium i spinat øger produktionen af hæmoglobin og hjælper med at genskabe dit blodomløb og dermed forbedre iltningen af vævene.

  • Det ideelle er at spise mindst 75 gram spinat for at få 20% af dit behov for jern.

2. Havregryn

Udover at være en kilde til jern, indeholder havregryn også vitaminer og antioksidanter, som er en nøgle i behandlingen af denne tilstand.

Den store mængde af næringsstoffer i havregryn hjælper ilt og næringsstoffer med at blive transporteret gennem din krop bedre. Det forebygger fysisk og mental svækkelse.

  • Spis 2 eller 3 spiseskefulde havregryn (20 til 30 gram) om dagen, indtil dit anæmi er blevet forbedret.

3. Æg

Aeg

Regelmæssig indtagelse af æg er en vane, som man bør få, for at hjælpe med at holde sin krop fuld af energi.

De indeholder vigtige aminosyrer og mineraler, som virker sammen for at hjælpe med at producere hæmoglobin og antistoffer.

Deres næringsmæssige profil hjælper på kronisk anæmi, mens det også kontrollerer symptomerne såsom svage negle og hår.

  • Tilføj æg til din kost regelmæssigt, helst som en del af morgenmaden.
  • Kombiner dem sammen med appelsinjuice, så deres næringsstoffer vil blive optaget mere effektivt.

4. Linser

Linser er en af de bedste bælgfrugter, der findes, for personer med anæmi.

Deres indhold af jern hjælper med produktionen af røde blodlegemer og også et hvert muligt problem med blodomløbet.

De indeholder proteiner og antioksidanter, som hjælper med at beskytte celler fra nedbrydelsen forårsaget af næringsmæssige mangler.

  • Spis op til 3 portioner linser om ugen.

5. Bekæmp anæmi med fuldkornsbrød

Rugbroed

Fuldkorn er et godt valg, hvis du ønsker at bekæmpe udmattethed og svækkelsen forårsaget af anæmi.

Kulhydraterne er en kilde til brændstof for dine væv og celler. Det hjælper med at holde din fysiske og mentale ydeevne oppe.

Fuldkorn indeholder også en lille mængde jern. Kombineret med andre fødevarer fremmer det bedringsprocessen forbundet med denne sygdom.

  • Bekæmp anæmi ved at tilføje fuldkorn til din morgenmad, sammen med magert kød, avocado eller frugt.

6. Lever

Behandlingen for personer med anæmi inkluderer ofte en kost med okselever.

Denne type kød er en stor kilde til jern, der nemt optages. Derfor er det en af de bedste næringsmæssige løsninger på anæmi.

  • Spis lever mindst to gange om ugen.

7. Granatæble

Granataebler

Selvom granatæble ikke indeholder store mængder jern, kan det hjælpe med at behandle symptomerne på anæmi, hvis du tilføjer det til din kost.

De indeholder fibre, kalium og andre vigtige mineraler, som forbedrer ens blodomløb og processen med iltning af cellerne, samtidig med at det modarbejder mangel på næringsstoffer.

Bekæmp anæmi ved at spise dem i moderate mængder, da det øger dit energiniveau og hjælper dig med at holde din produktion af hæmoglobin i balance.

  • Spis et stykke granatæble om dagen eller nyd det som en juice.

Er du nogensinde blevet diagnosticeret med anæmi? Udover at følge lægens råd, kan du øge dit indtag af disse fødevarer.

Når det er sagt, skal du huske, at du kun bør tage dem i moderate mængder.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Simonson W., Should vitamin C routinely be given with oral iron supplements? Geriatr Nurs, 2019.
  • Langan RC., Goodbread AJ., Vitamin B12 deficiency: recognition and management. Am Fam Physician, 2017. 96 (6): 384-389.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.