6 måder at bekæmpe mental udmattelse på

Er du mentalt udmattet? Dine spisevaner er nøglen, når det kommer til at kæmpe mental udmattelse. Lær omkring 6 fantastiske, sunde måder at bekæmpe mental udmattelse på.
6 måder at bekæmpe mental udmattelse på

Sidste ændring: 29 januar, 2019

Dine spisevaner er nøglen, når det kommer til at kæmpe mental udmattelse. Du bør øge dit indtag af naturlige produkter og indtage mindre sukker og forarbejdede fødevarer.

Er du træt i slutningen af ​​din dag efter alle dine personlige og arbejdsmæssige forpligtelser?

Hvis du er som de fleste mennesker, har du sandsynligvis ikke har givet dig selv tid til at hvile og komme væk fra det hele i rigtig lang tid.

Du ved, det er vigtigt at koncentrere dig om dine forpligtelser, men hvis du er ekstremt mentalt udmattet, er det tid til at stoppe op.

Følg dette råd for at bekæmpe det.

Bagefter vil du føle dig frisk og klar til at komme videre med din rutine.

1. Bedøm dine sejre på indsats, ikke på resultater

En af de vigtigste årsager til mental udmattelse er overanstrengelse. De fleste af os blev undervist i at måle vores sejre på resultater.

Det betyder, at det er ligegyldigt hvor hårdt du prøver eller hvor meget arbejde du lægger i det. Hvis du ikke nå det store mål, som du havde forestillet dig, så føler du, at du har fejlet.

Men dette er ikke helt skidt. Når du gør det rigtigt, formår du at måle dine fremskridt. Bare vær forsigtig med ikke altid at måle hver opgave på denne måde.

Giv dig selv mulighed for at belønne dig selv for hver lille sejr, der får dig tættere på dit mål.

2. Tilføj lidenskab og træk ansvar fra for at bekæmpe mental udmattelse

Flotte mønstre

En anden måde at bekæmpe mental træthed på er ved at lægge en stor del af dine ansvarsområder til side. Når du bevæger dig fremad i dit liv eller mod et mål, bare fordi du er nødt til det, så bliver det gradvist til en tung byrde.

Det gælder fra alt til at tage sig af dine børn, dit job eller din nye virksomhed.

På den anden side er lidenskab mere magtfuldt end nogen anden energi. Find ud hvad du kan lide at gøre, og indarbejd det i din daglige rutine.

Du er muligvis nødt til at arbejde 9 til 17 med noget som du ikke særligt godt kan lide, men det hjælper dig med at betale regningerne. I dette tilfælde, så vælg en hobby, som du virkelig elsker. Det kan være et aftenskole kursus eller dyrke en sportsgren i weekenden.

Lad dette vende dit liv rundt, og gradvist vil din daglige rutine blive mere overskueligt.

Læs også: Ser du altid træt ud? Sådan løser du problemer

3. Genskab forbindelse med naturen

Kvinde med planter

Vær ærlig: hvor forbundet er du med naturen? Selv hvis du er en person, der forsøger at tage vare på miljøet, har du sandsynligvis sjældent forladt kontoret for at gå en tur.

Eller måske ville du ikke kalde dig selv ”friluftsmenneske.” Heldigvis vi siger ikke, at du skal tage på en natur udflugt hver anden dag eller bestige et kæmpe bjerg.

Vi taler om at være udenfor 15 minutter om dagen. Alt hvad du kan tænke på tæller, lige fra at gå en tur eller lave havearbejde til at fodre fuglene i nabolagets park.

Hvis du har en hund, udnyt dette og gør det at gå tur med den til en daglig vane for effektivt at bekæmpe mental udmattelse.

Læs også: 7 grunde til at du føler dig træt – råd mod træthed

4. Spis den rigtige mængde af de rigtige proteiner

Da din hjerne bruger mere energi end de fleste af dine andre organer, så vil spisning af negative kalorier eller for meget sukker bare få dig til at være endnu mere træt.

I stedet for så gør en indsats for at indtage de mest naturlige fødevarer muligt. Ideelle fødevarer er dem uden naturligt sukker eller med en lille mængde af det, ligesom frugt.

Det er også godt at begrænse dit daglige natrium indtag. Start med at fjerne de mest skadelige fødevarer lidt efter lidt.

5. Eliminer forarbejdet sukker og alkohol helt

Drinks

Tror du, du kunne give afkald på alkohol en hel dag? Hvad med to? Hvis du kunne undgå alkohol i en hel uge, vil du hurtigt føle din mentale udmattelse begynde at forsvinde.

Desuden vil du føle dig mere vågen og i et par uger have mere energi og minde kilo af fedt. Her er hvad du skal gøre:

  • Det første skridt er at læse etiketterne på alle de fødevarer og drikkevarer du jævnligt indtager. Du vil blive overrasket over mængden af ​​forarbejdet sukker du indtager fra tilsyneladende uskyldige fødevarer.
  • Ligeledes skal du også fjerne så meget alkohol som muligt. Selvom rødvin, øl og andre drikkevarer kan være godt for dig, er det bedre at holde sig væk fra dem, når din krop er overvældet af træthed.

Husk på, at indtagelse af alkohol bør være en lejlighedsvis nydelse og skal altid indtages i små mængder.

6. Udvikl strenge sovevaner

Det er en kendsgerning, at de mest succesfulde mennesker har meget strenge søvn vaner. Du ser sjældent dem sove uden for deres etablerede tidsplan eller i længere tid, end de burde.

Hvordan er du på dette område?

Både børn og voksne har brug for en veldefineret søvn rutine. Dette lader dit sind vide, hvornår du skal hvile og reducerer mental udmattelse.

Det betyder ikke, at du aldrig vil føle dig træt igen, da det afhænger af dine daglige aktiviteter og andre faktorer.

I første omgang vil det nok være svært at følge denne nye søvn rutine, men med en dejlig kop te inden sengetid og lidt tålmodighed, vil du tilpasse dig det på ingen tid.

Det vil være nyttigt at tage sig tid til at implementere en eller flere af disse elementer i dit daglige liv. Du vil se utrolige fordele og begynde at føle dig mere energisk.

Hoved billede rettigheder tilhører wikiHow.com.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.