Bekæmp bygkorn med denne naturmedicin

Du bør aldrig forsøge at fjerne bygkorn, fordi det kan sprede smitte til resten af øjet. Anvend varme til at lindre symptomerne og forbedre tilstanden.
Bekæmp bygkorn med denne naturmedicin

Sidste ændring: 26 august, 2022

Bygkorn er hævelser, der dannes på øjenlåg, ofte som følge af betændelse i en talgkirtel. Denne lille, røde bums i bunden af øjenvippen er virkelig ubehagelig og i de fleste tilfælde vanskelig at fjerne. Bekæmp bygkorn med disse naturlige midler, som du kan finde i dit eget hjem!

Det sker ofte, når talgkirtlerne på øjenlåget bliver blokeret og fremmer væksten af bakterier. Det ligner fysisk almindelig akne, men det ramte område er virkelig ubehageligt og grimt.

I de fleste tilfælde er det resultat af dårlig hygiejne som at berøre øjnene med snavsede hænder eller manglende rensning af briller. Hvis dette er den udløsende faktor, er det sandsynligt, at det er inficeret med stafylokok-bakterier.

Men sjældnere forekommer den mindre inflammation som et symptom på:

Fjernelse af denne tilstand tager normalt flere dage og forekommer spontant. Heldigvis er der et par naturmidler, der kan hjælpe dig med at behandle det, reducere inflammation og lindre ubehaget.

Bekæmp bygkorn med varmt kompres

Anvendelse af varme kompresser er et godt middel til at reducere betændelse i det berørte område.

Varmen bør bruges som varmtvandskompres og bør gentages flere gange om dagen for de bedste resultater.

Nogle mennesker tror at det har en lignende effekt at bruge et koldt kompres, men ved at bruge varme, fremmer du helingsprocessen.

Kamille

bekæmp bygkorn med kamille

Denne plante indeholder anti-inflammatoriske og forfriskende forbindelser, der kan hjælpe med at reducere bygkorn og den irritation, det fremkalder.

Tilsæt et par teskefulde kamilleblomster til en kop varmt vand, lad afkøle og smær det derefter med en ren klud på det angrebne område.

Kartofler

Saften fra en overskåret kartoffel kan være virkelig nyttig til behandling af et bygkorn.

Skær en kartoffel i skiver og læg den i køleskabet. Når den er koldt, lægges den på de irriterede øjenlåg for at reducere inflammation.

Bekæmp bygkorn med aloe vera

AloeVera11

Saften fra denne plante indeholder antibakterielle forbindelser, der kan bekæmpe stafylokokker og fremme helingsprocessen.

For at udnytte dens fordele, udtrækkes gelen fra en stilk aloe vera og dyp en vatkugle i den. Smør den direkte på det lille bygkorn.

Padderok

Padderok besidder astringerende og helende egenskaber, der kan fjerne de bakterier, som forårsager bygkorn.

Lav en kop te med to tsk. tørret plante og en halv liter vand. Dyp et stykke vat i teen og smør på det berørte område.

Grønkål

Grønkål

Brug af denne plante kan bidrage til at fremskynde helingsprocessen samt reducere ubehag forbundet med inflammation.

Kog et grønkålsblad i en gryde med vand, si det lad det afkøle. Efter afkøling anvendes det på lukket øje i 10 minutter. Gentages 3 gange dagligt.

Bekæmp bygkorn med gulerødder

Varm gulerodspulp kan også være virkelig nyttigt til at fjerne et bygkorn og lindre dets ubehagelige symptomer.

Bare kog en liter vand og tilsæt 150 gram ris. Lad gulerødderne koge i 20 minutter indtil de er bløde, og smør det så på det lukkede øje og lad det virke i 10 minutter.

Vigtigt!

Du må under ingen omstændigheder forsøge at prikke hul på bygkornet, som du ville gøre det med en bums da det ville kunne sprede infektionen til resten af øjet. Det er bedst at vente på at det mindskes af sig selv.

Da bygkorn er smitsomme, bør du ikke dele håndklæder, makeup eller andre genstande der kunne overføre bakterierne til en anden person. Det er bedst at bruge papirservietter og undgå produkter, der kan forværre irritationen.

Hvis tilstanden forværres, og ikke går væk af sig selv på et par dage, bør du kontakte din læge.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.