En blodprøve til at diagnosticere depression

Muligheden for en analyse til at diagnosticere depression vil føre til en forbedring af den måde, hvorpå mange ser på denne psykiske sygdom.
En blodprøve til at diagnosticere depression

Written by Ángela Aragón

Last update: 25 august, 2022

“Jeg ved ikke, hvad der sker med mig. Jeg har ikke lyst til noget. Jeg vil bare være alene. Hvorfor sker det med mig? Nogle gange ser det ud til, at jeg kommer tilbage til hægterne, men andre gange… kræver det en stor indsats bare at tage et bad. ” I denne artikel vil vi snakke om en blodprøve til at diagnosticere depression!

Disse udsagn, såvel som udsagnet “ingen forstår mig”, er meget typiske for personer med depression.

De føler, at de ikke har nogen måde til at vise, hvad der sker med dem, og de oplever en dyb følelse af ensomhed, der stiger hver gang nogen siger den berømte sætning, “Hvordan vil du får det bedre, hvis du ikke gør nogen indsats for det?”

Måske er sidstnævnte en af ​​de mest smertefulde tanker. Mennesker med psykiske sygdomme og psykiske lidelser føler sig misforstået.

I tilfælde af depressive lidelser er det en almindelige tro, at dem, der lider af dem, er svage eller kujoner. Dette er dog ikke tilfældet. Niveauet af smerte, de lider, er kun tåleligt, hvis man er en meget stærk person.

Man skal have lyst til at fortsætte, på trods af, at man føler sig afskåret fra verden. Der er ikke et større bevis på ens viljestyrke end dette.

Grunden til, at denne fortolkning sker, er fordi vi overvejer, hvad vi kan måle eller betragte som en sygdom. Derfor bliver sygdomme, der ikke kan oversættes til tal ofte nedtonet.

Det er derfor, at evnen til at diagnosticere depression ved en blodprøve hjælper disse mennesker. De vil endelig kunne bevise, at deres smerte er ægte og ikke skyldes en dårlig psyke eller mangel på karakter.

Kan en blodprøve diagnosticere depression?

Kvinde med depression

Forskere ved universitetet i Wien vidste, at denne lidelse var forbundet med serotonin. Dette er substansen, som er ansvarlig for at producere positive følelser og ideer.

Derfor har mennesker, der er ramt af depression, lave niveauer af dette stof. Således begyndte disse forskere at arbejde ud fra denne antagelse.

Lukas Pezawas, direktør for undersøgelsen siger, at de har opdaget den proces, hvormed serotonin produceres i blodet.

SERT-proteinet, der er skabt i membranen i hjernecellerne, tillader transport af serotonin. Hovedopdagelsen er, at de har fundet ud af, at proteinet også er til stede i andre organer.

Blandt dem skiller tarmene eller blodet sig ud.

Desuden fungerer dette protein på samme måde som det gør i hjernen. Takket være dette kan et meget større “depression netværk” udtrækkes, end man tidligere havde troet.

Hjerneaktivitet

Derfor vil mængden af serotonin indeholdt i blodpladerne være vejledende for, hvad der sker i hjernen. For at sikre det, sammenlignende forskerne de analytiske resultater med billeddannelsestests, såsom magnetisk resonansbilleddannelse.

Revolutionen kommer tættere på for hver dag, der går

Depressions netværket bliver kaldt  et “netværk i automatisk tilstand.” Det har fået dette navn fordi, når det håndterer komplekse ideer, så bliver det deaktiveret.

Men når hjernen er i ro, er det aktiveret.

Hvad der sker i en depressiv proces er, at det stopper med at fungere korrekt, således negative tanker begynder at dukke op. Ifølge undersøgelsen vil en blodprøve snart være nok til at diagnosticere depression.

Person der sidder paa en baenk

Dette vil kaste glans over sygdommen. Den vil aldrig blive tvivlet på igen, og de berørte vil aldrig blive udsat for nedværdigende fordomme om sygdommen, blive anklaget for manglende karakter, at være skrøbelige eller ikke at vide, hvordan man står over for livet.

Mange patienter klager over, at dem omkring dem tror, at de er nået dette punkt af egen vilje eller på grund af en manglende indsats.

På denne måde kan deprimerede individer udvise ægtheden af deres ubehag gennem en fysisk undersøgelse.

Men vi vil gerne henlede opmærksomheden på betydningen af familie støtte i forbindelse med psykiske lidelser.

Når nogen har en depression, falder deres selvværd. Således, hvis deres familie og venner også udviser misforståelser overfor sygdommen, så bliver problemet værre.

Dette er tilsvarende til at vride i en arm, når den er brækket. Smerte og skadesforøgelse. Ingen fortjener det.

It might interest you...
Kost mod depression: Mad til godt humør
Bedre Livsstil
Read it in Bedre Livsstil
Kost mod depression: Mad til godt humør

Du kan faktisk bruge din kost mod depression. i denne artikel kan du læse mere om, hvordan du kan spise dig til et bedre humør.
Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.