Organiser dit hjem og led aldrig efter noget igen

Selv om det kan tage noget tid, så er det virkelig vigtigt at organisere dit hjem. Det vil spare dig for meget tid, når det kommer til at lede efter noget, du har brug for.
Organiser dit hjem og led aldrig efter noget igen

Sidste ændring: 23 november, 2018

De fleste af os har ting i vores hjem, som vi ikke ved, hvor vi skal sætte. Vores skabe er fulde, vi har næsten ikke plads nok, og tingene bliver stablet op, hvilket betyder, at det vil koste os tid (nogle gange timer), når vi skal finde dem igen. Organiser dit hjem og led aldrig efter noget igen, det er emnet vi vil prøve at dække i dette indlæg!

Målet “organiser dit hjem” er at spare dig for tid, når det kommer til at lede efter ting. Det handler om mere end bare at skjule dine ting.

Organisering af dit hjem er ikke en nem opgave og bør tilgås rationelt med en gennemtænkt plan.

Det er vigtigt at gøre brug af hver en krog, men du ville ikke opbevare din ansigtscreme i din skuffe med sokker, ville du? Selvfølgelig ikke, det er på ingen måde praktisk.

Organiser dit hjem, følg disse regler:

1. Den gyldne regel: organiser dit hjem, en smule hver dag

Nogle gange bliver vi så trætte af rodet, at vi bare lægger tingene væk og glemmer dem i lang tid. Dette er en stor fejltagelse.

Synes det ikke som om, at de ting du forsøger mindst at miste, er de ting, som tager længst tid at finde.

Dette sker, når vi begår fejlen ved at tro, at hjemmeorganisation er et engangsarbejde.

At udpege et særligt rum til dine ting vil spare dig tid, når du skal bruge dem. Prøv at finde et godt sted at gemme de ting, du bruger mindst.

2. Organiser dit hjem – lav en hovedrengøring og slip af med ting, du ikke længere bruger

Nogle mennesker har en tendens til at oplagre ting. Vi kan lide at gemme ting af forskellige årsager, nogle for deres sentimentale værdi, andre fordi de ser potentialet for fremtidigt brug og for nogle mennesker er det bare fordi, de er dovne.

Kvinde der kigger paa en masse toej

Hvis du tænker på at om-organisere dit hjem eller kontor, skal du træffe nogle beslutninger.

Find ud af, hvad du skal gøre med alle de ting, du ikke længere bruger. Donér det, sælg det eller smid det ud, hvis det er i dårlig stand, men undgå at oplagre ting, du ikke bruger længere.

3. Tænk før du handler

For at undgå at spilde din tid på at lede efter ting, så brug en dag til at analysere dine behov og dit hjems ressourcer.

Lav en liste over alle de ting, du skal organisere, og hvor du skal sætte dem.

4. Brug din kreativitet til at udnytte rum

Når du har lavet et depot med alle dine ting, ved du måske ikke, hvor du skal placere alle dine ting, afhængigt af hvor meget plads du har i hjemmet. For at organisere ligegyldigt, hvor lidt plads du har, så prøv at slå et et par tips op til synlig opbevaring af genstande.

5. Hængende sko systemer er fantastiske

De er virkelig nyttige værktøjer. Hæng dem på et hvilket som helst skab for at gemme små ting dem.

For eksempel kan du gemme dine lotioner og andre toiletartikler på badeværelset eller rengøringsprodukter i køkkenet eller sokker og undertøj i…

Toej der haenger paa en doer

Har du dit tøj i skuffer, der er placeret oven på hinanden? Ender du altid ender med at bære det samme tøj igen og igen, fordi det andet tøj ligger i bunden af stakken? Dette tip vil hurtigt løse dit problem.

Opbevaring af dine skjorter horisontalt giver to fordele:

  • Det sparer plads.
  • Skjorterne og deres design er alle synlige. Hvilket gør det nemt at vælge, hvilken du vil have på uden at skulle grave gennem skuffen.
Toej foldet i en skuffe

7. Ledninger og kabler

Det første skridt du skal tage er at gemme dem alle på ét sted, i en gammel skoeskasse eller noget lignende.

Da ledninger alle ser ens ud, bør du tage tiden til at mærke dem. Så du ikke behøver at leder efter dem, når du har brug for et bestemt kabel.

Det er bedst at mærke dem pænt, før de opbevares i skuffen.

8. Dekorer en væg og opbevar ting på samme tid

Vi ved, at det ikke er nemt at finde et opbevaringssted til alle dine ting. Ting som sportsudstyr, for eksempel, kan være et stort problem.

Denne mulighed vil dog give dig et sted at lægge bolde, håndvægte og andet sportsudstyr, mens du bruger et moderne dekorativt touch.

Som du kan se, er det en proces, der kræver indsats for at organisere dit hjem, men det vil spare dig for meget tid i fremtiden.

Vi opfordrer dig til at få dit hjem organiseret, så du vil aldrig spilde endnu mere tid på at lede efter noget i dit hjem.

Giv ikke op på langsigtet komfort grundet dovenskab!


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.