Anvend brændenælde til at håndtere voldsom menstruation

Brændenælde er en medicinsk plante, som kan hjælpe med at mindske voldsom menstruation, samtidig med at den giver ens krop jern for at forebygge mangel på dette. Giv dette skønne naturlige middel et forsøg!
Anvend brændenælde til at håndtere voldsom menstruation

Sidste ændring: 15 november, 2018

Voldsom menstruation er et svært problem at behandle. Det kommer normalt med en risiko for anæmi samt smerte og andre symptomer i løbet af ens cyklus. I dag vil vi forklare hvordan du kan anvende brændenælde til at håndtere voldsom menstruation.

Kvinder med dette problem taler ofte med deres gynækolog om det og bærer dette ubehag med en følelse af opgivelse.

Her vil vi tale om at regulere voldsom menstruation på en progressiv og naturlig måde med hjælp fra brændenælder. Det er en medicinsk plante, som kan blive anvendt på flere måder.

Hvad påvirker voldsom menstruation?

Ung kvinde med menstruation

Typisk har voldsom blødning eller smertefuld og uregelmæssig menstruation noget at gøre med gener og er udløst af ens hormoner.

Kvinder, som ikke ønsker at acceptere denne diagnose og stoler på naturligt medicin og oldgamle midler, kan dog prøve forskellige medicinske planter som en alternativ behandling.

Når det er tid til disse behandlinger, er det vigtigt at huske på, at mange ting kan påvirke en uregelmæssig menstruationscyklus:

 • Følelsesmæssige problemer eller stress
 • En ubalanceret kost, rig på raffineret mel, sukker, kød og skadeligt fedt.
 • Orale præventionsmidler og andre gængse former for medicin.
 • Forurenet miljø, især i byerne.
 • Tabu og andre trauma forbundet med seksualitet.

Fordelene ved brændenælde

Den medicinske plante til opgaven er brændenælde, når det kommer til at behandle voldsom menstruation. Brændenælde hjælper naturligt med at regulere ens cyklus uden risikoen for at påvirke ens hormoner eller have bivirkninger.

Brændenælde er en oldgammel måde at mindske blødning på under menstruation, og samtidig giver den en god mængde jern. For anæmi forårsaget af mangel på jern er almindeligt under en voldsom menstruation.

Denne vilde plante er også rig på A-, B- og C-vitaminer samt andre mineraler såsom kalcium, kalium og magnesium.

Disse næringsstoffer gør det til et fremragende udrensende middel med fordøjelsesfremmende, vanddrivende og afførende egenskaber.

Man bør huske, at hvis man plukker denne plante selv fra et rent område, så bør man være sikker på at anvende ordentlige handsker.

Man kan neutralisere dets gift ved at tilberede eller knuse det. Det vil vi forklare nedenfor. Vi anbefaler at lade det stå en halv dag, før man anvender det.

En kalender

Suppe, bouillon og creme af brændenælde

Brændenældesuppe er en traditionel opskrift, som ikke blot er velsmagende, men også en skøn måde at indtage denne plante på en sund og naturlig måde.

Man kan lave suppe, bouillon og creme ved at kombinere det med andre grøntsager, såsom selleri, løg, gulerødder, kartofler, svampe, squash, roer osv.

Spis en skål om dagen som en forret eller tilsæt en håndfuld friske brændenældeblade til dit måltid. Gør dette i mindst tre måneder.

Braendenaeldesuppe

Juice og smoothies

Man kan lave frisk juice og smoothies med brændenælde og andre ingredienser såsom pærer, æbler, bananer, bær, selleri, spinat, vegetabilsk mælk, kakao osv.

 • Juice: Efter at have blendet eller knust bladene i hånden, så sigtes de. Tilsæt derefter en smule vand, og så er du klar.
 • Smoothies: Til dette skal man bruge en blender eller håndmixer.

Tag et glas juice eller en smoothie dagligt i mindst to måneder. Hver enkelt bør indeholde en håndfuld brændenælde.

Te

Te af brændenælde er meget nemt at lave, og det eneste, man skal bruge, er friske eller tørrede brændenældeblade. Notér, at de ikke bør blive kogt, blot give vandet smag.

Ingredienser

 • 1 spiseskefuld brændenælde (10 gram)
 • 200 ml vand

Fremgangsmåde

 • Bring vandet i kog, og når det når kogepunktet, fjernes det fra varmen.
 • Tilsæt bladene til vandet, dæk det til og lad det stå i 10 minutter. Derefter er denne medicinske drik klar.
 • Man kan gøre teen sødere med en smule honning eller stevia. Men man bør altid undgå at anvende hvidt sukker.

Vi anbefaler, at man drikker teen om morgenen og undgår den om aftenen i en periode på 3 til 6 måneder. Det er en langsom, mild men også effektiv behandling.

Braendenaeldete

Ekstrakt og piller

Den mest praktiske måde at anvende brændenælde på mod voldsom menstruation er som et tilskud af urter.

Man kan finde dem i form af flydende ekstrakt eller som piller. Følg doseringen indikeret af producenten.

For denne løsning anbefaler vi, at man vælger god kvalitet og miljøvenlige produkter, hvis det er muligt.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Lozak, A., Soltyk, K., Ostapczuk, P., & Fijalek, Z. (2002). Determination of selected trace elements in herbs and their infusions. Science of the Total Environment289(1–3), 33–40. https://doi.org/10.1016/S0048-9697(01)01015-4
 • Ait Haj Said, A., Otmani, I. S. E., Derfoufi, S., & Benmoussa, A. (2015). Highlights on nutritional and therapeutic value of stinging nettle (Urtica Dioica). International Journal of Pharmacy and Pharmaceutical Sciences. International Journal of Pharmacy and Pharmaceutical Science.
 • European Medicines Agency. (2012). Assessment report on Urtica dioica L ., Urtica urens L ., their hybrids or their mixtures , radixEMA/HMPC/461156/2008. Committee on Herbal Medicinal Products (HMPC) Assessment (pp. 1–38).
 • Tajallaie-Asl, F., Mardani, M., Shahsavari, S., & Abbaszadeh, S. (2017). Menstruation phytotherapy according to iran ethnobotanical sources. Journal of Pharmaceutical Sciences and Research9(6), 986–990.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.