7 tips til brugen af æteriske olier i dit hjem

Leder du efter måder at gøre æterisk olie til en del af dit hjem? Lær om dette i denne artikel!
7 tips til brugen af æteriske olier i dit hjem

Sidste ændring: 16 april, 2019

Brugen af æteriske olier er blandt andet som naturlige, terapeutiske produkter med fantastiske dufte. Læs artikel og lær mere om brugen af æteriske olier i dit hjem.

Du kan bruge dem i dit hjem på flere måder. Disse omfatter:

 • Skabe mere afslappende, afbalancerede eller behagelige rum
 • Forøgelse af din kreativitet eller lykke
 • Rengøring og rensning af rum.

I denne artikel vil vi give dig nøglerne til at få alle disse fordele meget lettere. Nogle vil overraske dig!

1. Brugen af æteriske olier som aromatisk luftrenser

Brugen af æteriske olier kan være som luftfrisker

Den nemmeste og mest almindelige anvendelse af disse olier er at sætte dem i en elektrisk aromatisk luftspreder i dit hus. Der er forskellige slags og design med en bred vifte af priser.

Der er nogle der virker ved at opvarme vand og andre skaber ultralydsvibrationer. Disse vibrationer skaber en slags tåge omkring enheden.

Hvis du lader værelsedørene stå åbne, så er disse duftspredere normalt nok til at dække hele dit hus.

 • Du behøver kun 4 eller 5 dråber af den olie du ønsker og lidt vand.
 • Derefter tænd duftsprederen. Der er normalt mulighed for at tænde og slukke dem automatisk.

2. Brugen af æteriske olier som instant spray

Dette er en nem og billig måde at sprede æteriske olier i rum på. Det består i at genbruge en sprøjteflaske for at sprede de æteriske olier med lidt vand.

Du behøver kun at ryste flasken og sprøjte i de områder, du vil have renset, når du har brug for det.

Dette er en ideel måde at kombinere det med andre længerevarende dufte. På denne måde kan du øge duftens styrke, når du har besøgende eller til bestemte lejligheder.

3. Spanskrør eller bambus luftrensningsstænger

En af de mest almindelige luftrensere i hjemmet er spanskrør eller bambusstænger. De spreder ikke kun forsigtigt og langsomt duften. De er også et flot, elegant og dekorativt element.

Fordelen her er, at du ikke har brug for elektricitet. Og du kan selv forny stængerne, når du ser, at de er mættede.

Vi anbefaler at undgå syntetiske aromaer, der kommer forberedt. Du ved normalt ikke, hvad ingredienserne i disse er. Vælg æteriske olier fortyndet med en olie, f.eks. Mandelolie.

4. Brugen af æteriske olier på din pude

Har du problemer med at sove om natten? Eller står du normalt op midt om natten? Æteriske olier har terapeutiske egenskaber. Disse er meget velegnede til at behandle nogle lette sygdomme som f.eks. Søvnløshed.

I dette tilfælde anbefaler vi at vælge æteriske olier som lavendel, appelsin, kamille eller jasmin.

 • Du kan tilføje et par dråber af olien til en klud lige før du går i seng.
 • Derefter lægges kluden ved siden af din pude. På denne måde indånder du aromaen hele natten lang.

Denne nemme løsning kan hjælpe dig med at afstå fra andre mindre naturlige løsninger. Det vil gøre din søvn meget mere fredelig.

5. Brugen af æteriske olier som aromatiske pærer

Dette trick til at sprede aroma i et værelse er let, billigt og overraskende. Det består af at anvende et par dråber æterisk olie på en pære, mens den er slukket.

På denne måde, når du tænder den, vil den sprede aromaen, når den opvarmes.

Dette er en god metode til små værelser og specifikke øjeblikke. Det skyldes, at det virker på tæt hold. Men det er meget nemt at gøre, selvom du er ude af huset.

6. Husholdningsrenser med duft

En anden måde at sprede en duft omkring dit hus på er ved at tilføje æterisk olie til dine rengøringsprodukter i små mængder. De bør især bruges til gulv- og overfladerensere.

Du kan bruge æteriske olier med rengørings- og antiseptiske egenskaber. Disse omfatter citron, mynte og lavendel.

På denne måde kan du øge følelsen af et rent, frisk hjem. Du kan også bekæmpe alle mulige former for bakterier.

7. Brugen af æteriske olier som skyllemiddel

Det sidste tip i denne artikel hjælper dig med at holde duftene med dig hele dagen. Det betyder selv uden for dit hjem. Den måde du gør dette på er ved at tilføje nogle dråber æterisk olie til dit skyllemiddel, når du vasker tøj.

Der er flere anbefalede æteriske olier til dette. De omfatter citrusfrugter, som appelsiner, grapefrugter eller mandariner; Eller dufte såsom rose, lavendel eller jasmin.

På den måde vil alt dit tøj og dine tekstiler dufte godt i lang tid!

Hovedbillederettigheder tilhører © wikiHow.com


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Ballesteros, J., Ramón, & Martinez, A. (2005). Intoxicaciones agudas en el hogar; exposiciones por inhalación. Información Terapéutica Del Sistema Nacional de Salud.
 • Kurlat, J. (2010). Elaboración de Detergente Lavavajilla. Inti.
 • Lozada-Urbano, M., Rivera, R., Miranda, D., Gallegos-Vergara, C., Reyes-Villegas, M. Y., & Xirinachs-Salazar, Y. (2014). Validation of a scale to assess contamination at home, study in rural Peru. Archivos de Medicina. https://doi.org/10.3823/1228
 • Start Sleeping. Best essential oils for sleep and insomnia. Recuperado el 28 de febrero de 2021. https://startsleeping.org/best-essential-oils-for-sleep-and-insomnia/#

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.