Madvarer som vi skræller forkert

At skrælle forkert kan gøre, at vi ikke får mest muligt ud af vores mad, og det kan forlænge tilberedningstiden. Lær, hvordan man anvender madvarer mere effektivt.
Madvarer som vi skræller forkert

Sidste ændring: 25 maj, 2019

Det er weekend. Vi kan endelig nyde vores hjem og vores hjemmelavet mad. Det er vores øjeblik. I denne artikel vil vi snakke om madvarer som vi skræller forkert.

Vi leder efter opskrifter i kogebøger. Og vi understreger en, som vi virkelig har glædet os til at lave. Så læser vi omhyggeligt trinene igennem, som vi skal følge for at lave retten:

Pludselig kommer man til at tænke på noget: “Jeg har ikke meget fritid, og nu skal jeg skrælle og snitte alt det her for at kunne spise.”

Derudover tænker vi på de madvarer, som vi har skrællet ukorrekt hele vores liv: madvarer, som vi har spildt og nogle gange madvarer, som frustrerer os, fordi vi ikke har tid til at skrælle eller skære dem ordentligt.

Hvordan skræller vi ukorrekt?

Den mest effektive måde at skrælle madvarer på er ikke altid den gammeldsags måde. Ligesom det er tilfældet med andre opgaver i dagligdagen, som vi kan gøre bedre.

Faktisk vil vi give nogle eksempler på nogle madvarer, som vi har skrællet ukorrekt hele vores liv. Vi vil også give nogle råd til, hvordan man kan forbedre sine fejl.

Brug din kreativitet. For eksempel behøver man ikke altid at bruge en kniv for at kunne skrælle noget.

Anbefalet læsning efter “Madvarer som vi skræller forkert”:

Opskrift på tibetansk hvidløgsolie

1. Få bugt med lugten af hvidløg, når man skræller det

Hvidloeg

Hvis man vænner sig til at holde et hvidløg med sine hænder for at kunne rense det med en kniv, så vil man opdage, at lugten sætter sig i ens fingre næsten permanent.

Hvis man ønsker at rense et hvidløg ordentligt, bør man lægge det i en lukket beholder og ryste den. Med denne simple bevægelse vil man nå ens mål meget hurtigere, mere behageligt og renere.

2. Stop med at spilde kartofler

Den gammeldags måde at håndtere en kartoffel på er kold. På grund af dets hårdhed og fasthed mellem frugten og skrallen er det dog ikke praktisk at skrælle den på den måde, vi altid skræller den.

I stedet bør man forsigtigt skære kartoflen først, og derefter komme den i kogende vand. Derefter vil man blive overrasket over resultatet. Man vil være i stand til at fjerne alt skrallen på kartoflen nemt.

3. Pil et kogt æg uden at bruge hænderne

Kogt aeg

Hvor mange gange har man ikke fundet æggeskaller i sin mad? Dette sker, fordi vores hænder ikke er så præcise, som vi troede, de var.

Prøv dette og se, hvor nemt det er at pille et æg: Tag en lille smule af skallen af toppen af ægget og pust gennem åbningen, som man har lavet. Det er sådan man får et fejlfrit pillet hårdkogt æg.

4. Kæmp ikke med nødder: Gør dem våde eller rist dem

Mandler er et tydeligt eksempel på, hvor besværligt det er at arbejde med nødder. Selv hvis de nødder, man har købt, allerede er pillede, så vil man se, at det har et tyndt lag, som gør dem svære at koge.

Der er to løsninger til at få bugt med dette problem: vask dem eller rist dem. Ens valg vil være afhængigt af, om man foretrækker at spise dem fuldstændig rå eller ej.

5. Skræl tomater på den nemme måde: Leg med temperaturen på vandet

Tomater

Denne metode er lignende den til at skrælle kartofler. Skrallen på tomaten vil klistre sig til frugten. Det er derfor, at hvis man skræller den ved at anvende den gammeldags metode, så vil man møde problemer og endda ende i fortvivlelse.

Den mest praktiske måde er den følgende: lav et lille snit på toppen af tomaten og skold dem. Derefter lægger man dem i en skål med is, så de ikke bliver kogt.

Man vil nemt kunne fjerne skrallen på tomaten ved at følge denne metode.

6. Erstat en kniv med et glas, når man har med fast frugter at gøre

Kiwi og mango er nogle af de mest besværlige frugter at skrælle: De indeholder så meget saft, at meget af det sprøjter på os, når vi holder dem. Og denne saft går derfor til spilde.

I stedet for at skrælle dem på den traditionelle måde, bør man skære dem i halve og bruge åbningen på et glas til at skrælle dem. Kødet og saften vil falde ned i glasset. Derudover vil man ikke ende op med et svineri, og man vil få mest muligt ud af frugten næringsmæssigt.

7. Den perfekte mandarin med tre snit

Appelsin der bliver skaaret - vi skraeller forkert

Mandariner har en stærk duft. Der er dog en anden måde at skrælle dem på end den gammelsdags, hvor man får lugten af mandarin på sine hænder: Skær frugten over tre gange, ligesom på billedet ovenover. Og man vil opdage, hvor nemt den åbner sig som en bog.

Læs også denne artikel efter “Madvarer som vi skræller forkert”:

Kan kanel hjælpe med at kontrollere diabetes?

8. Skræl bananer som man åbner en pose chips

Den traditionelle måde at skrælle bananer på er at begynde det sted, hvor man har adskilt bananen fra de andre bananer.

Det er dog den mest langsomme måde at gøre det på. I stedet for at følge denne metode bør man bevæge sig længere ned på bananen og placere sine fingre, som hvis man skulle til at åbne en pose chips.

Med denne simple bevægelse vil man hurtigt have skrællet bananen.

Med alt dette i baghovedet vil man indse, at man nogle gange udfører opgaver i dagligdagen på den svære måde, såsom når man skærer og skræller forkert.

Det er derfor, det er bedst at være åben overfor nye metoder. Så man kan undgå misforståelser såsom at skrælle forkert eller ineffektivt.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.