6 naturlige cremer til at bekæmpe psoriasis

For at få det bedste resultat, når du bekæmper psoriasis og lindre dets symptomer, bør disse naturlige cremer altid kombineres med en velafbalanceret kost og topiske cremer. 
6 naturlige cremer til at bekæmpe psoriasis
Karla Henríquez

Bedømt og godkendt af læge Karla Henríquez.

Sidste ændring: 28 marts, 2023

I dag skal vi tale om psoriasis, en kronisk hudsygdom, der udvikler sig, når der er ophobning af døde celler, og hvordan man kan bekæmpe psoriasis.

Blandt dets symptomer er pletter med tyk hud sammen med rødme og skællende pletter. I denne artikel giver vi dig indblik i hemmeligheden bag nogle af de bedste naturlige cremer til at behandle og bekæmpe psoriasis.

Hvad er psoriasis, og hvorfor udvikles det?

Kvinde kloer sig

Psoriasis er en inflammatorisk og kronisk hudsygdom, der forårsager læsioner i dermis. Det er ikke smitsomt, men det kan være arveligt og er hyppigere hos mænd end hos kvinder.

Psoriasis findes hovedsageligt på ryggen, maven, hovedbunden, knæ og albuer.

Det kan udvikles til enhver tid, selv om det er mere almindeligt hos voksne mellem 20 og 55 år. Det starter med milde symptomer og har en autoimmun oprindelse.

De mulige udløsere af psoriasis er meget varierede:

Tror det eller ej, kost kan spille en afgørende rolle i forbindelse med at forbedre situationen. Din daglige kost skal bestå af:

I tilfælde af at du ikke spiser fisk, kan du vælge i stedet for olie eller hørfrø.

Det er også meget vigtigt at drikke mindst et glas vand hver anden time for at hjælpe din krop med at eliminere de toksiner, der forårsager betændelse.

 • Undgå fødevarer som kylling, rødt kød og mejeriprodukter, da de indeholder proteiner, der er vanskelige for din lever at fordøje.
 • Fastfood, sukker og stegte fødevarer skal også helst undgås.

Naturlige cremer til behandling af psoriasis

Før du starter med en hvilken som helst behandling for at bekæmpe psoriasis, er det vigtigt at vide, at denne tilstand ikke har nogen specifik kur. Der er dog meget, du kan gøre for at reducere symptomerne eller for at kurere den skællende hud hurtigere.

Hvis det er, hvad du forsøger at gøre, så har vi opskrifterne til dig! Tjek de følgende hjemmelavede cremer:

1. Aloe Vera

Selvfølgelig er aloe vera øverst på denne liste. Det får førstepræmien blandt naturlige behandlinger for psoriasis, som det også er tilfældet med mange andre hudforhold.

Aloe vera gel har mange flotte naturlige egenskaber til behandling af psoriasis, såsom at være anti-inflammatorisk og forfriskende, når skællen forårsager meget kløe.

For at undgå at skade dig selv ved at kradse for hårdt, er det en god ide at anvende lidt af denne væske flere gange om dagen.

Det er endnu bedre at opbevare det i køleskabet, så du får også lidt lindring fra kulden, når du anvender den på din hud.

Så hvis du allerede har en aloe vera plante derhjemme, så tøv ikke med at afhugge et blad, når du har brug for det til at behandle symptomerne på psoriasis.

2. Bitter Melon

Denne grøntsag har et væld af sundhedsmæssige fordele og kan bruges til at styrke dit immunsystem (hvilket er ideelt for dem, der lider af psoriasis) samt at reducere inflammation.

Derudover kan det laves til en hjemmelavet creme, der er værd at prøve på grund af dens effektivitet i forbindelse med behandling af symptomerne på psoriasis.

Alt du skal gøre er at koge den skrællede bitter melon, skære den i skiver og derefter lave den til en puree.

Når det er varmt eller ved stuetemperatur, påføres det på berørte områder og lades være på i 20 minutter, før det fjernes med varmt vand.

3. Bananer kan bekæmpe psoriasis

Skaal med bananer

Banan er en stor allieret, og det er meget nemt at drage fordel af bananens evner. Du kan tage en bananskræl og gnide indersiden på de læsioner, der er forårsaget af psoriasis – eller hvad kunne være mere simpelt end at lave en “banancreme” ved blot at mase en moden banan med en gaffel?

Tag pastaen og lad den sidde på det berørte område i 15 minutter. Derefter skylles det af med varmt vand.

4. Natron

Natron er fantastisk til at lindre kløe og peeler huden. Men du bør passe på med denne behandling og anvende den forsigtigt, da det ellers kan forårsage irritation.

Ingredienser

 • 3 spiseskefulde natron (30 g)
 • ¼ kop vand (62 ml)

Sådan tilberedes det

 • Placer natronen i en skål, og tilsæt langsomt vandet (som skal være ved stuetemperatur).
 • Bland det sammen, indtil det danner en glat pasta, som du derefter skal anvende med forsigtighed på eventuelle skællende pletter.
 • Lad det sidde på i 30 minutter og skyl det af med vand. Hvis du bemærker nogen brændende fornemmelse, skal du dog vaske det af ​​tidligere.
 • Tør forsigtigt efter med et bomulds håndklæde.

5. Chili til at bekæmpe psoriasis

Denne ingrediens, som oftest bruges til at tilsætte smag til retter, kan også være meget nyttig til behandling af psoriasis.

Den indeholder et kemisk aktiv stof kaldet capsaicin, der reducerer smerte ved at hæmme nerveenderne. I dette tilfælde reduceres også inflammation, rødme og afskalning.

 • Du kan finde chili ekstrakt i butikker, der har naturlige eller sundhedsmæssige fødevarer. Lav en pasta af denne chili ekstrakt og vand, eller knus en rød chili med en mørtel og opnå den samme konsistens, når det blandes med vand.
 • Anvend derefter pastaen på det berørte område, og lad den virke 10 minutter.

6. Hørfrø til at bekæmpe psoriasis

Skaal med hoerfroe - bekaempe psoriasis

Hørfrø indeholder æteriske olier, der har en stor anti-inflammatorisk effekt. Du kan bruge plantens frø til at forberede en meget effektiv salve eller creme mod psoriasis.

Ingredienser

Sådan tilberedes det

 • Placer frøene i en mørtel og knus dem godt, indtil du får en pulverformet konsistens. Hvis du vil undgå dette trin, kan du også finde hørfrøpulver, der kan købes.
 • Tilsæt vandet lidt efter lidt, indtil du har en glat pasta.
 • Anvend det på de områder, der er berørt af psoriasis og lad det sidde i 15 minutter.
 • Fjern med varmt vand.

Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.