Fjern kærlighedshåndtagene på ryggen

Udover at have en sund kost og dyrke motion, så er det vigtigt at være opmærksom på sin holdning, for at forhindre deller på ryggen.
Nelton Abdon Ramos Rojas

Skrevet og kontrolleret af læge Nelton Abdon Ramos Rojas.

Sidste ændring: 24 maj, 2023

Når det bliver varmere, begynder vi at tænke på ferie og badedragter. Måske spiste vi lidt mere end vi plejer i løbet af vinteren og vil nu gerne smide nogle kilo, da kærlighedshåndtagene ikke er super attraktive. I denne artikel vil vi fortælle hvordan du kan fjerne kærlighedshåndtagene på ryggen.

I denne artikel vil vi vise, hvordan du fjerner dellerne på din ryg, som dannes på grund af dårlig holdning, og får os til ikke at ville bruge bikini.

Sig farvel til fedtet på din ryg

Ryggen har en tendens til at ophobe fedt, men normalt er vi ikke motiverede til at gøre noget ved det før, vi står i en elevator eller i et omklædningsrum med spejle på alle sider og er ved at få et hjerteanfald. Kærlighedshåndtagene, der dannes på siderne af rygraden, under armhulerne eller under bh’en, er forfærdelige, det kan vi ikke benægte.

Hvis du har kærlighedshåndtag på ryggen og gerne vil være klar til sommer og strand, så er der nogle øvelser du kan lave for at reducere dem og se godt ud.

Øvelser til at fjerne fedt på ryggen

Kvinde der traener

Disse øvelser tager ikke mere end 15 minutter om dagen at udføre, og de hjælper dig med hurtige at nå dit mål. Hvis du ikke er vant til at dyrke motion, kan du tage færre gentagelser og supplere med løb.

 • Øvelse 1 styrker den nedre ryg: Lig på en måtte og stræk dine arme fremad så du rør dine øre med skuldrene. Uden at dine hænder rør gulvet, bøj din ryg bagover, imens benene er i jorden. Vend tilbage til udgangspositionen. Dette er én gentagelse, lav mindst et sæt med 10 gentagelser i starten, senere kan du lave to sæt af ti gentagelser.
 • Øvelse 2 fjerner kærlighedshåndtagene på ryggen: I samme position som øvelsen før, placer dine håndflader bag dit hoved og løft din torso som tidligere. Vend tilbage til udgangsposition. Lav to sæt af 15 gentagelser.
 • Øvelse 3 reducerer fedtet på den nedre del af ryggen: Med hænderne bag dit hoved, bøj ryggen til venstre side, gentag derefter med den højre side. Lav to sæt af ti gentagelser til hver side.
 • Øvelse 4, sig farvel til kærlighedshåndtagene: Gå ned på knæ og placer håndfladerne på måtten (position som en hund) og slap af i rygraden. Bøj din ryg opad som en kat og nedad, som om du prøver at røre gulvet med din mave, uden at belaste din ryg, gentag 10 gange.

Fjern kærlighedshåndtagene på ryggen med din kost

Salat

Udover at motionere, så er det godt at have en sund kost, som hjælper dig med vægttab. At spise for meget fedt, er en af årsagerne til, at din ryg ikke er helt, som du gerne vil have den. Du bliver nødt til at holde op med at spise mættede fedtsyrer i et stykke tid. Du bør også fjerne disse fødevarer fra din kost: rødt kød, pølser, mælkeprodukter, forarbejdede fødevarer og hvidt sukker (og ting som indeholder det, for eksempel sodavand). Alle disse fødevarer kan være med til, at der ophobes fedt på din krop.

Hvis du kun motionerer, udretter du intet: du bliver nødt til også at have en ordentlig kost. Kosten er meget vigtig for dit helbred, ikke kun for at være tynd. Du bør tilføje naturlige fedtforbrændende fødevarer til din kost såsom:

 • Grøn te
 • Grapefrugt
 • Gulerod og selleri juice
 • Tomatjuice med aloe vera og citron

Til morgenmad, prøv at drikke en af de følgende drikke, der hjælper med fedtforbrændingen:

 • Tranebærjuice
 • Friskpresset citronsaft
 • Horehound te med citron

Flere tips til at fjerne kærlighedshåndtagene på ryggen

Vi har allerede dækket kost og motion. Har vi glemt noget? Du kan altid forbedre dine resultater med et par naturlige tips og remedier som disse:

Massage

Hvis du ikke kan nå din ryg og derfor ikke give dig selv en massage, så tøv ikke med at booke et tid hos en massør. Det vil være afslappende, og det reducerer mængden ophobet fedt og væske i lymfesystemet.

Lermaske

Anvend, en gang om ugen, en lermaske på din ryg og masser med bløde, cirkulære bevægelser. Hvis du ikke kan nå, så prøv for eksempel at brug en badesvampe med håndtag. Ler er fremragende til at fjerne fedt.

Vær opmærksom på din holdning

Hvis du krummer ryggen ligner det, at du hænger, og der dannes deller. Når du retter ryggen, vil du fremstå tyndere og mere sexet.

Tag en tur i svømmehallen

Svømning træner hele kroppen, styrker rygmusklerne og forebygger ophobningen af fedt.

Brug løstsiddende tøj

Imens du spiser sund og dyrker motion, er det en god ide at bruge løstsiddende tøj, så du ikke fremhæver dine problematiske områder.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Hussain SM, Urquhart DM, Wang Y, Shaw JE, Magliano DJ, Wluka AE, Cicuttini FM. Fat mass and fat distribution are associated with low back pain intensity and disability: results from a cohort study. Arthritis Res Ther. 2017 Feb 10;19(1):26.
 • Kim JY. Optimal Diet Strategies for Weight Loss and Weight Loss Maintenance. J Obes Metab Syndr. 2021 Mar 30;30(1):20-31.
 • Thomas M, Dsilva JA. Grading of “Back Rolls”: Guide to Treatment Options. Plast Reconstr Surg Glob Open. 2021 Oct 26;9(10):e3827.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.