Dæk dine grå hår med denne hjemmebehandling

Selvom forekomsten af ​​grå hår er genetisk, kan faktorer som stress og en usund livsstil føre til flere grå hår tidligere end normalt
Dæk dine grå hår med denne hjemmebehandling

Sidste ændring: 25 maj, 2022

De hvide eller lyst farvede hår, der ses hos i mænd og kvinder efter 40 år ser ikke godt ud, fordi det for mange mennesker, der har gråt hår betyder, at vi kommer ind i en høj alder. Hvis du finder dine første grå hår, kan du læse denne artikel for at opdage nogle af de bedste måder at til at minimere deres udseende. I dagens indlæg vil vi gennemgå hvordan du kan dække dine grå hår med denne hjemmebehandling!

Hvad er årsagen til forekomsten af ​​grå hår?

De er et klart tegn på aldring, selv om nogle yngre mennesker får gråt hår før de fylder 35 år.  Det ses lettere hos folk med mørkt hår, og som med rynker, kigger folk efter måder at skjule deres udseende på. Mens grå hår er uundgåelige, er det muligt at forsinke deres udseende med behandling hjemme eller dække dem med naturlige farvestoffer.

Tidens gang er hovedårsagen bag hårets farveskift.  Den alder, hvor grå hår først bliver vist, afhænger af de gener, man har nedarvet fra moderen. For eksempel, hvis din mor havde en masse grå hår i en tidlig alder, er det sandsynligt, at du også vil få grå hår ved 40-årsalderen (eller tidligere). Årsagen er mangel på melanin, det naturlige pigment, der giver håret sin farve. Faktorer som stress eller en usund livsstil kan medvirke til fremkomsten af flere grå hår, end du normalt ville få. Det er blevet sagt, at et stort forbrug af hvidt mel og sukker er en anden årsag, selv om det ikke er blevet fuldstændig bekræftet.

Aeldre kvinde med graat haar

Grå hår er mere almindelige hos kvinder end hos mænd og de kommer sædvanligvis tidligere hos kvinder end hos mænd. De fleste mennesker finder en måde at dække over deres grå hår.

Medicin til at at forsinke grå hår

Takket være disse behandlinger hjemme, kan du forbedre dit hårs udseende, mens du bremser tabet af farve fra hårkanten. De hjælper også med at fugte og styrke håret. Hvis du bliver tidligt gråhåret, spiller arv den største rolle (som nævnt ovenfor), men en jod- eller kobber-mangel kan også være årsagen til dit problem. Spis flere nødder, fuldkorn, grøntsager, avocadoer og ærter. Reducer dit indtag af alkohol og hold op med at ryge.  Den bedste hjemmebehandling til at undgå grå hår er:

Salvie

Denne urt anbefales til dem med brunt hår. Salvie har mange egenskaber og forskellige anvendelser. Tilbered en te af en håndfuld salvieblade sammen med en anden s​lags sort te i en halv liter kogende vand. Lad det afkøle og brug det som et skyllemiddel til dit hår.

Salvie

Hvis du har mørkt hår, vil du drage fordel af en te med rosmarin til at holde de grå hår i skak. Tilbered en te med fire spiseskefulde rosmarin i en halv liter vand. Det er også godt til at styrke rødderne og forbedre tilstanden i hovedbunden. Brug en sprayflaske til fuldstændigt at dække håret. Efter nogle få dages brug, vil dit hår se mørkere ud.

Kamille og gurkemeje

Disse to urter er til blond hår. Ved at tilberede en te af begge disse, vil det efterlade dit hår med et gyldent skær, der dækker det grå. Kom 4 spiseskefulde kamille i en liter vand, filtrer og anvend det som skyllemiddel. Hvis du gerne vil give dit hår en honningagtig farve, så tilføj to spiseskefulde gurkemejepulver.

Avocado og argan- eller kokosolie

Disse tre er dine venner, når det kommer til at forsinke starten på grå hår. Desuden er deres olier naturligt fugtgivende. Bland disse tre ingredienser i en maske til håret. Smør masken på og dæk den med et varmt håndklæde. Lad den sidde i 20 minutter og skyl med varmt vand.

Avocadoer

Magnolia

Magnolia-te er fantastisk til at skjule grå. Bare bland en spiseskefuld i en kop varmt vand. Når det er afkølet,  så filtrer det og brug det til at skylle det rene hår. Det vil gøre grå hår mørkere og give håret en mere jævn tone.

Hjemmebehandlinger til at skjule grå hår

Ud over de naturlige behandlinger ovenfor, kan du drage fordel af disse opskrifter, der bruger ingredienser, der er lette at få fat i og som du sikkert allerede har rundt omkring i dit hjem.

Æg, nødder og rosmarin

Du skal bruge to valnøddeblade, 5 knuste valnødder, 1 æggeskal og en håndfuld rosmarin. Bland det hele sammen til en pasta, som vi vil bruge som en maske. Smør den på og lad den virke i en time og skyl med rigeligt vand. Gentag den en gang om ugen.

Rosmarin og salvie

Du skal bruge tre spiseskefulde af hver af disse urter, helst friske, og en kop kogende vand. Bland dem godt og lad det sidde i 10 minutter. Når det er afkølet, så si det og brug det som et skyllemiddel til dit hår. Skyl ikke med vand.

Haarmaske

Henna og citronsaft

De eneste to ingredienser er tre spiseskefulde pulveriseret henna og en spiseskefuld citronsaft. Bland det godt, til det danner en jævn pasta.  Smør det på og dæk håret med plast. Lad det virke i tre timer og skyl derefter. Henna vil give dit hår en rødlig tone, hvis processen gentages flere gange.

Det kan interessere dig ...
Forebyg grå hår med disse 6 naturlige hjemmemidler
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Forebyg grå hår med disse 6 naturlige hjemmemidler

Grå hår er et almindeligt æstetisk problem. Selvom det ikke påvirker vores helbred, er det stadig irriterende. Forebyg grå hår med de her midler.


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.