Guavablade mod beskadiget hår

Guavablade er en af de ingredienser, som måske ikke er på din radar. Men det er sundt og nærende, uanset om du drikker det som en te eller bruger det på hud eller hår.
Guavablade mod beskadiget hår

Sidste ændring: 22 december, 2022

Guava er en sydamerikansk tropisk frugt med mildt antiseptiske egenskaber. Du kan bruge guavablade mod beskadiget hår, blødende tandkød og dårlig ånde.

Guavafrugten er blevet brugt i madlavningen siden oldtiden, og dens skræl kan desuden hjælpe med at bekæmpe dårlig lugt. Bladene har også anti-inflammatoriske og smertestillende egenskaber, så de kan lindre mange almindelige sygdomme.

Sådan brygger du te på guavablade, der kan behandle beskadiget hår

Guavablade

Guavablade indeholder mange næringsstoffer, som er sunde for din krop. De er rige på antioxidanter i form af beta-karoten og flavonoider.

 • Guavablade bruges til naturmedicin på grund af deres mange sunde egenskaber.
 • Du kan købe dem i pilleform eller som te.

Guava har en høj næringsværdi. Det er godt for dit helbred, hud og hår, fordi det indeholder store mængder B-vitamin.

 • B-vitamin hjælper dit hår med at vokse og blive sundt. B2-vitamin er afgørende for at reparere væv. Det er derfor så mange hårplejeprodukter indeholder guavablade.

 

Læs også: Forskellige opskrifter med aspirin mod skæl

 

Guavablade hjælper med at forebygge hårtab, især hvis du bruger det eksternt på hovedbunden. Her er en te brygget på guavablade, som du kan bruge til beskadiget hår og til en sart hovedbund:

Ingredienser

 • 1 liter vand
 • 1 håndfuld guava blade

Fremgangsmåde

 • Kog vand og guavablade i en gryde.
 • Lad det køle af, og massér det forsigtigt ind i dit hår fra rødderne til spidserne.
 • Guava kan hjælpe ed at behandle skæl og spaltede spidser.

En anden opskrift, du skal prøve:

 • Knus guavabladene, og bland dem i varmt vand for at få en salve. Massér det ind i hovedbunden og på dine spaltede spidser.

 

Læs også: Fire ting du kan gøre med gamle parfumeflasker

Andre ting du kan bruge guavablade til

Te brygget på guavablade

Nogle mener, at guavate kan hjælpe med at lindre en række sygdomme.

Det skulle for eksempel kunne hjælpe med at bekæmpe anæmi, diabetes, diarré og hjertesygdomme.

 

Guava regulerer kolesteroltallet

Guava hjælper med at reducere kolesteroltallet.

 • Det nedsætter blodsukkerniveauet og hjælper dig med at opretholde ideelle kolesterol- og triglyceridniveauer.

Hjælper hjertet

Ondt i hjertet

Guava er syrligt. Det indeholder både c-vitamin og a-vitamin samt kalium, fosfor, svovl og jern. Det er godt for dit skelet og lymfesystemerne.

På den anden side kan guavablade te også gavne dit hjerte og kredsløb. Bladernes forbindelser kan hjælpe med at sænke dit blodtryk og puls.

Dette blev offentliggjort i en undersøgelse, der testede på dyr med højt blodtryk. Dyrene fik et guavabladeekstrakt, hvilket reducerede deres blodtryk.

Du kan ogsp forbedre dine kolesteroltal ved at drikke te brygget på guavablade.

Guava mod diabetes

Antioxidanterne i frugtens blade er sunde. De kan reducere stress, hvilket igen forhindrer sygdomme og bremser din aldring. Guavablade er sunde for diabetikere, og de kan bruges til at behandle mange medicinske tilstande.

For eksempel øger de hypoglykæmi og insulinresistens. Men det vigtigste er selvfølgelig at have en sund og afbalanceret kost og dyrke masser af motion.

Det kan interessere dig ...
Spis quinoa og tab dig
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Spis quinoa og tab dig

Spis quinoa og tab dig. Qionoa er en vigtig kilde til fiber, omega-3 og essentielle aminosyrer, der hjælper dig med at bekæmpe overvægt. Læs mere h...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Luo Y, Peng B, Wei W, Tian X, Wu Z. Antioxidant and Anti-Diabetic Activities of Polysaccharides from Guava Leaves. Molecules. 2019 Apr 5;24(7):1343.
 • Díaz-de-Cerio E, Verardo V, Gómez-Caravaca AM, Fernández-Gutiérrez A, Segura-Carretero A. Health Effects of Psidium guajava L. Leaves: An Overview of the Last Decade. Int J Mol Sci. 2017 Apr 24;18(4):897.
 • Jayachandran M, Vinayagam R, Xu B. Guava leaves extract ameliorates STZ induced diabetes mellitus via activation of PI3K/AKT signaling in skeletal muscle of rats. Mol Biol Rep. 2020 Apr;47(4):2793-2799.
 • Kumar M, Tomar M, Amarowicz R, Saurabh V et al. Guava (Psidium guajava L.) Leaves: Nutritional Composition, Phytochemical Profile, and Health-Promoting Bioactivities. Foods. 2021 Apr 1;10(4):752.
 • Chandran KD, Karthikeyan K, Sujatha V, Mahalaxmi S. Antibacterial evaluation of guava leaves extract and its effect on reactive oxygen species formed by calcium hydroxide and chlorhexidine mixture. J Conserv Dent. 2021 Jul-Aug;24(4):389-392.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.