De 7 former for utroskab du bør kende til

Så utroligt som det end kan lyde, så er der faktisk forskellige former for utroskab.
De 7 former for utroskab du bør kende til

Sidste ændring: 27 oktober, 2020

Der er forskellige former for utroskab. Fra det øjeblik, hvor partnerens tillid er overtrådt, hersker en form for bedrageri. Den blotte kendsgerning at flirte, at have samtaler og interaktioner ladet med flirt eller endog seksuel spænding betyder utroskab.

Når vi tænker på utroskab, kommer det klassiske billede af et medlem af et par, som bedrager den anden med en tredje person ved at have haft et seksuelt møde.

Det er dog nødvendigt at huske på, at der er mange måder at forråde en partner på.

Troskab er mere end en fælles forpligtelse, hvor det er aftalt at ikke have seksuelle forhold med andre mennesker. Troskab er et bånd baseret på respekt, intimitet, personlig og følelsesmæssig anerkendelse, engagement, interesse og pleje.

De er små bånd, der giver udholdenhed og solvens til parrets forhold. Det er der, hvor det til tider er nok, at et aspekt fejler, hvilket fører til mistillid.

Vi må også være klar over, at utroskab forekommer hos både mænd og kvinder. Der er dog ikke altid en “seksuel” komponent, som karakteriserer de mest almindelige bedragerier. Der er anden dynamik, der også krænker det væsentlige fokus i et forhold: Tillid.

De 7 former for utroskab

1. Følelsesmæssig utroskab

Vi vil starte denne liste med en af ​​de mest almindelige og på samme tid de mest dramatiske typer af utroskab.

Vi er klar over, at det gør ondt, hvis vores partner har en affære med en anden person. Det er en grund til at slå op i de fleste tilfælde. Men hvad sker der, når vores partner følelsesmæssigt forbinder med nogen andre på en mere intens måde end med os?

Der er ingen fysisk kontakt, men ikke desto mindre kan dette bånd baseret på medfølelse, tillid og intimitet være meget afslørende. Det kan være så meget, at vi kan betragte det som en “følelsesmæssig affære” og som fuldkommen utroskab.

Anbefalet læsning efter “De 7 former for utroskab du bør kende til”:

De 5 nøgler til respekt i et forhold

2. Forhold gennem ny teknologi (Cyber ​​Affære)

Dette er meget almindeligt i disse dage uden tvivl. Virtuelle forhold, eller dem der etableres online via kontakt sider eller de klassiske mobilapps, giver et helt univers, hvor nogen kan have en eller flere parallelle relationer.

I dette tilfælde er det ikke nødvendigt, at der er fysisk kontakt eller et seksuelt forhold. Den blotte kendsgerning at engagere sig i forelskende forhold, udveksling af billeder, samtaler og interaktioner, der er fyldt med flirting eller endda seksuel spænding indebærer utroskab.

3. Hemmelighed og mangel på ærlighed

Mand der sidder med haenderne for oererne

Kan vi overveje manglen på ærlighed som en slags utroskab?

Selvfølgelig!

Vi nævnte det i starten, da parrets tillid er overtrådt, råder det som en form for bedrag, en form for forræderi.

Hvis vores partner er vant til at lyve, gemme sig (udelade sandheden) og desuden er konstant uærlig, skal vi være klare over, at vi er sammen med en utro person.

4. Den fraværende partner

Den fraværende partner er den person, der ikke er der, når vi har brug for ham, og som investerer sin tid og interesse i områder, der går ud over forholdet.

Her ville vi for eksempel have den person, der arbejder for meget. Han gør det, fordi han kan lide den status, som hans arbejdsstilling giver ham, og derfor sætter han altid sit arbejde foran sin egen partner.

Vi har også den person, der mangler loyalitet, som der ikke er der, når vi har brug for støtte, som ikke er til stede hver dag, hvor par bygger deres forhold gennem rutiner og de enkle ting i livet.

5. Utroskab gennem båndet

Par sammen

I dette tilfælde er et af medlemmerne i forholdet ikke længere forelsket i det andet. De opretholder forholdet ud af vane, af frygt for ensomhed eller bare ubeslutsomhed, når det kommer til at tage skridtet til at være ærlig med sig selv og med deres partnere.

Det er situationer, der er fyldt med løgn, der har en høj følelsesmæssig pris.

6. Utroskab baseret på foragt

Der er mennesker, der har tendens til at kritisere eller nedgøre deres partner, når de er sammen med andre mennesker.

Uanset om det er til et møde med venner eller på arbejdspladsen, så er det at nogen taler dårligt om hans eller hendes partner altid bekymrende. Det er ikke passende, logisk eller respektfuldt.

Hvis vi elsker nogen, har vi respekt for dem. Hvis vi elsker nogen, forsvarer vi og værdsætter dem, uanset om de er til stede eller ej. Ikke at gøre dette er en utroskab til ens etablerede forhold.

Læs også denne artikel efter “De 7 former for utroskab du bør kende til”:

Hvordan bør man reagere på utroskab?

7. Utroskab fra en kærlighedsaffære

Kvinde med vielsesring - former for utroskab

Vi ankommer nu til den mest klassiske form for utroskab. Det er den type, der adskiller mange par, medfører større følelsesmæssig tab og gør det nødvendigt at se terapeuter og have tid til at tænke, håndtere og overvinde smerten.

Bedragerierne, der finder sted efter at have haft en lang kærlighedsaffære med nogen, eller efter at have et specifikt seksuelt møde, er noget, vi alle er bange for at lide af.

Mange af disse anliggender er bevidste og planlagte. Andre er på den anden side kausale og ikke forudsete. Men uanset hvad det er, er personen altid klar over, at hvad han laver er at forråde og bedrage sin partner.

Svaret på hvad man skal gøre eller hvad man ikke skal gøre er kun dit. Ingen andres.

Det kan interessere dig ...
6 spørgsmål du bør stille din gynækolog
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
6 spørgsmål du bør stille din gynækolog

De fleste kvinder indtræder i dag seksualitetens verden uden at have været til en gynækolog.Her er 6 spørgsmål du bør stille din gynækolog!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Vanegas Osorio, J. H. (2011). La dinámica vincular celos-infidelidad. Pensamiento Psicológico.

  • Jomairy González Galarza, A. M.-T. y D. M. O. (2009). Factores Psicologicos de la InfidelidadFactores psicológicos asociados a la infidelidad sexual y/o emocional y su relación a la búsqueda de sensaciones en parejas puertorriqueñas. Revista Puertorriqueña de Psicología.

  • Espinoza, A. V., Correa, F. E., & García, L. F. (2014). Percepción social de la infidelidad y estilos de amor en la pareja. Enseñanza e Investigación En Psicología.


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.