7 tips til at øge din selvtillid

Udover at vise andre en bestemt holdning, kan dit kropssprog også positivt påvirke, hvordan du har det og hjælpe dig med at være mere selvsikker.
7 tips til at øge din selvtillid

Sidste ændring: 16 oktober, 2020

Dit kropssprog er et lydløs orkester, som du ikke altid er opmærksom på. Det har dog en direkte indvirkning på dit miljø og de mennesker, der omgiver dig. I denne artikel giver vi dig 7 tips til at øge din selvtillid.

Kontrollering af det, kendskab til det og forståelse af dets hemmeligheder vil hjælpe dig. Du kan f.eks. forbedre dit førstehånds indtryk. Dette gør dig mere attraktiv. Det kan give dig bedre ressourcer til overtale andre mv.

Det betyder ikke, at du omgiver dig med strategier, som sælgere eller politikere bruger overfor et publikum.

Vi taler om evnen til at øge din selvtillid til at få bedre kontrol over dine samtaler, jobsamtaler og endda den måde, du forfører andre på.

Vi vil give dig 7 nøgler til at forbedre dit kropssprog i disse sammenhænge. Vi er sikre på, at de vil være en stor hjælp.

Vores tips til at øge din selvtillid er som følger:

1. Kropssprog og dit visuelle sprog

Din hjerne sender dine hensigter. Hvis du vil have noget, er dine øjne den første ting, der ser efter dette. De er de første, der viser dine hensigter.

Så dine øjne er den første måde og værktøj, der bruges i kropssprog. Så hvorfor ikke få mest muligt ud af det?

Anbefalet læsning efter “7 tips til at øge din selvtillid”:

5 ting, der får et forhold til at kuldsejle

2. God kropsholdning og personlige rum

Mens du snakker med den person, du har foran dig, er det vigtigt, at du holder øje med din kropsholdning.

Din ryg skal være lige, dine skuldre afslappet, din hals lige og ikke foroverbøjet.

  • Din kropsholdning afspejler din holdning. For at øge din selvtillid og overbevise andre om, hvad du siger, bør du ikke ty til ekstremer. Med andre ord skal du ikke have en militær arbejdsstilling eller være meget afslappet.
  • Ideelt set vil du have en blanding mellem at være naturlig og sikker. For at gøre dette er det vigtigt, at du tager hånd om dit personlige rum.
  • Sæt dig selv i en god afstand. Du må ikke mase dig ind på den anden person. Men samtidig er der en vis nærhed, hvor samtalen er naturlig og blikke deles som ligestillede.

3. Vis altid dine hænder

To personer der har en samtale

Hvis du er til en jobsamtale, en særlig middag eller en seriøs samtale med en anden person, så skjul aldrig dine hænder. Sæt dem ikke i lommerne under bordet eller kryds dine arme.

Lad dem være stafetten, der udfører dine ord og udtryk for dine følelser. Lad dem bevæge sig med dig naturligt. Gør dem frie!

4. Stilhed og ro i et øjeblik kan være en god strategi

Efter metaforen, at dit kropssprog er som et orkester, er det som et ensemble af instrumenter, der spiller en rolle i at tiltrække dit publikum.

  • Som du allerede ved, vil musik ikke være den samme uden stilhed. Så for at få en direkte indvirkning på dem foran dig, skal du også gøre brug af dette fra tid til anden.
  • For eksempel, når den anden person siger noget, som du ikke er enig i, i stedet for straks at irettesætte eller svare på dem, så gør du brug af stilhed. Smil lidt. Slap af.

Nogle gange er stilhed en måde at vise visdom på. Gør god brug af det.

5. Hold et objekt, mens du taler

For at få direkte indflydelse på nogen eller en gruppe mennesker, er det altid nyttigt at tage en blyant, kuglepen eller endda briller på, når du taler.

  • At have disse genstande eller tilbehør med en “intellektuel” konnotation vil skabe et image af selvtillid foran et publikum.
  • Samtidig med, hjælper det at holde noget dig med at kanalisere din angst.

6. Nik med dit hoved

Mand og dame der snakker - oege din selvtillid

Nikke dit hoved er en vigtig strategi for dit kropssprog. Dette er en måde at skabe forbindelse med den person, du har foran dig. Det validerer, hvad de siger. Nikke dit hoved viser også åbenhed eller interesse.

Det betyder ikke nødvendigvis, at du er enig i, hvad de siger. Det er en del af et tegn på respekt og tillid. Det giver dig mulighed for at skabe et positivt miljø for at nå til enighed. Nikke med dit hoved giver billedet af en selvsikker, respektfuld og intelligent person.

Læs også denne artikel efter “7 tips til at øge din selvtillid”:

Ensomhed og søvnløshed: En uventet forbindelse

7. Se efter et punkt, du har det komfortabelt med.

For at overbevise andre om noget, behøver du ikke være skuespiller. Du behøver ikke bruge overdrevne bevægelser eller ubalancerede samtaler, som ikke tillader andre at tale.

Træning af dit kropssprog er kunsten at være dig selv, men ved at kontrollere disse nøglepunkter kan du skabe indflydelse uden at ty til teatralske handlinger.

Vi burde sige, at dette ikke er let. For at gøre dette skal du arbejde meget på dit selvværd, selvtillid og endda dine nervøse træk. Nogle gange er du vant til at skjule eller kanalisere dine nerver eller usikkerhed.

Afslutningsvist har vi lyst til at føle os mere behagelige i vores dagligdags relationer. Vi kan også øge vores evne til at tiltrække folk og være mere trygge foran andre. På grund af dette bør vi udfordre os selv med disse lette kropssprog mønstre.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.