Dem der ikke længere er hos os sover i vores hjerter

Selv hvis du siger det modsatte, prøv ikke at undertrykke dine følelser. Græd når du har brug for det, fordi det hjælper med at slappe af og frigive din smerte på en sund måde.
Dem der ikke længere er hos os sover i vores hjerter

Sidste ændring: 03 juni, 2019

Dem der ikke længere er hos os sover i vores hjerter. I det hjørne hvor vi beskytter vores mest værdifulde ting, vil de være for evigt.

At acceptere tabet af en vi elsker er noget der er hårdt for alle, og det tvinger dig til at gå igennem en række ting, som intet i livet har forberedt dig på.

Lad os snakke om den proces i dagens artikel.

Lære at sige farvel

Hvordan kan man sige farvel til en der, bare for et øjeblik siden, var ved din side? Død har ingen rim eller grund og kender ikke til tid.

Nogle gange gør den krav på de mennesker, der ikke har haft en chance for at leve deres liv “fuldt ud”, som unge mennesker der stadig har hundreder og tusinder af oplevelser foran dem. Alligevel bliver de taget, og de efterlader et tomrum, der hvor de engang var.

Døden burde i det mindste give dig chancen for at sige farvel. Det burde være ligesom en togstation, hvor du kan give et farvel til din elskede, have den sidste lange og intense omfavnelse og sige de ting, der så ofte forbliver usagt og som bare bliver en kilde til fortrydelse og sorg.

Men det er ikke sådan, livet fungerer, så du bliver nødt til at tilpasse dig og først og fremmest forstå, at ingen lever for evigt. Vi er kun i denne verden i en kort tid. Det er derfor, du skal leve hver eneste dag fuldt ud.

Læs også denne artikel efter “Dem der ikke længere er hos os sover i vores hjerter”:

Kronisk depression: Dystymi

Hver aften bør du prøve at gå i seng uden at lade noget være usagt. uden vrede og frustration, der får dig til at vende og dreje i sengen og glem aldrig at fortælle dem du holder af: “jeg elsker dig”.

Grib hvert øjeblik du kan på at være sammen med din familie, del glæden med dem i hvert åndedrag du tager.

Nu da vi har afklaret dette væsentlige aspekt af livet. Lad os se på nogle gode råd til hvordan man håndterer tabet af en elsket.

Sorg

Ingen tvivl om at du har kendskab til sorg, den følelsesmæssige proces der følger efter ethvert tab, om det er efter at have slået op med sin kæreste eller et dødsfald.

Det er vigtigt at huske, at det, at håndtere et tab er et nødvendigt skridt for at styre dine følelser. Mennesker der med det samme vælger at “begrave” sig selv i deres normale rutine uden at anerkende deres smerte, kan give alvorlige følelsesmæssige problemer hen ad vejen.

Lad os lære om stadierne af sorg:

1. Benægtelse

Hvordan kan du acceptere at din kæreste eller elskede er væk? Hvordan kan du acceptere, at du aldrig vil se din mor, søster eller soul mate igen? Sorg er en kompliceret proces, og det første trin er baseret på de følelsesmæssige konsekvenser af dit tab. Hvilket du ikke helt kan håndtere.

2. Vrede eller sågar ligegyldighed

Det er vigtigt at pointere, at ikke alle reagerer på samme måde. Nogle mennesker vil udadtil være vrede og fulde af raseri, nogle vil vende deres vrede indad imod dem selv, og andre vil rette deres had mod gud. Men der er også mennesker, som slukker for deres følelser og er fuldstændigt ude af stand til at græde, sørge eller “tale om det”.

3. Forhandling

Dette er stadiet, hvor du begynder at acceptere visse ting. Uheldet, sygdommen… Det skete, og du kommer ikke videre ved at være sur på verden. Nu er du i stand til at tale om det med andre, se hvordan de kommer igennem deres dage og acceptere at personen rent faktisk ikke længere er med dig.

4. Smerte

Her kommer smerten igen i hele dens grusomme styrke, og fordi det er så råt, bliver du nødt til at udtrykke det. Leve det og aflaste dig selv så ofte du har brug for det. Lyt ikke efter nogen der siger, du skal stoppe med at græde, fordi det er hvad du bliver nødt til, for at håndtere dine følelser på en sund måde.

Se også denne artikel efter “Dem der ikke længere er hos os sover i vores hjerter”:

Er du ked af det? følg disse 8 råd

5. Accept

Tro det eller ej, accepten vil komme. Du vil komme til at acceptere tabet og tomheden, og selvom du ved, at dit liv aldrig vil blive det samme, så må du komme videre. Du vil fortsætte på din vej uden at glemme det.

Husk at de mennesker du elsker, vil leve for evigt i dine minder. Der er ingen tvivl om, at de er glade for at se dig åbne dine øjne og hjerte til verden igen.

Nøglen til at bevare din styrke og værdsætte de gode minder

  • Bemærk, hvis du sørger i længere end seks måneder, og du stadig er overvældet af sorg eller ikke har genvundet din evne til at genoptage daglige aktiviteter. Så bør du søge professionel hjælp. Dette er meget vigtigt.
  • Dag for dag vil dine rutiner, familie og venner være din bedste støtte. Gradvist vil du begynde at have mindre ondt, og du skal aldrig føle dig skyldig over dette.

Hvorfor? Fordi mindet om den person vil altid leve indeni dig. De bliver en del af dig, af hvem du er, din krop og sind og sjæl. Der vil ikke ske noget slemt, når du begynder at smile igen, fordi dine elskede er bag hver af disse smil, og de vil værdsætte det faktum, at du er begyndt at være glad igen.

  • Vær ikke ked af de sidste dage eller uger eller måneder, mindet om sygdom, uheld eller skilsmisse. Hver dag bør du prøve at bringe de gode minder frem, kærligheden i delte, ethvert venligt og oprigt ord… Med andre ord, fokuser på de positive følelser.
  • Livet er en rejse og hvert øjeblik tæller. Hvad der skete i fortiden gør dig til den du er i dag, så den person bliver en del af essensen i dit liv. Du bringer dem med dig nu, og det vil du gøre for evigt. Lær at leve livet igen med håb, fordi alle den kærlighed du følte før, gør dig også til den du er nu...

Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.