Forsvar dig selv mod giftige familiemedlemmer

Vi kan ikke bare afskære familiemedlemmer. Det er i hvert kompliceret. Hvis du ikke ønsker at blive manipuleret, er du nødt til at forsvare dig selv og sætte grænser. At lade folk vide, hvordan du føler er ikke egoistisk, det er oprigtigt.
Forsvar dig selv mod giftige familiemedlemmer

Sidste ændring: 09 november, 2018

Vi har alle nogen i familien, der kun tænker på sig selv. De er manipulerende og leger med vores følelser. Det er et kompliceret problem, fordi disse mennesker har tætte bånd til os, men hvad kan vi gøre for at forsvare os selv? I dag vil vi snakke om hvordan du kan forsvare dig selv mod giftige familiemedlemmer!

Giftige familiemedlemmer, når familien lider

Eksperter fortæller os at det at have giftige familiemedlemmer i vores personlige omgangskreds kan påvirke vores livskvalitet i alvorlig grad. Hvis vi har en ven, der er egoistisk og manipulerende, for eksempel, kan vi altid afslutte venskabet og få nye venner for at skabe balance og integritet. Men hvad sker der, når det manipulerende menneske er vores egen mor, bror eller endda en ægtefælle? Det er ikke let.

Du kan ikke så let afslutte en relation med en mor, bror eller svigermor. Der er en masse af komplekse og vanskelige følelser omkring problemet. De er af vores eget kød og blod og det er svært at bryde sådan et bånd, men mange mennesker er nødt til det for deres egen sundhed. Der er tidspunkter, hvor disse relationer eksploderer og disse giftige familiemedlemmer alvorligt kan underminere vores følelsesmæssige balance.

Et eksempel på dette er forældre, der ikke tillader deres børn at vælge deres partnere frit, dem, der kritiserer venskaber og relationer. Vi begår alle fejl, men hvad gør vi, når en som din bror eller søster bringer noget op eller kaster noget i dit ansigt for at såre dig? Hvordan handler vi? Vi giver dig svarene.

1.  Sæt grænser: Du skal vide hvad du vil. og hvad du ikke vil tillade

Familie paa cykler

Lad os se på et eksempel. Du kommer til middag i dine svigerforældres hus og de har lavet noget krydret mad. Du kan ikke lide krydret mad. Det er ikke godt for din fordøjelse. Men for ikke at tiltrække dig opmærksomhed eller fornærme nogen, foretrækker du at tie stille og bare spise aftensmaden. Fra nu af, hver gang du går til dine svigerforældre, serverer de noget krydret, indtil du ikke har noget andet valg end at meddele “at du ikke kan udstå krydret mad.” Du vil sikkert høre noget som: “Hvorfor har du ikke sagt det noget før?”

Dette er blot et enkelt eksempel, en måde at vise dig, hvordan du kan lade folk vide, hvad du kan og ikke kan acceptere. Hvis du ikke kan besøge din mor hver eftermiddag, eller gå på indkøb med din søster, så fortæl dem det. Hvis du ikke kan lide at nogen fortæller dig, hvordan du skal opdrage dine børn, så fortæl dem det. Lad din stemme blive hørt uden at skælde ud. Tal altid med respekt og omhu. Du behøver ikke brænde broer ved at udtrykke dig selv og dine følelser. Det er ikke at være egoistisk, det er at være oprigtig.

2.  Lær at være selvsikker, uden at være nedladende

Kvinde med nej skrevet paa haanden

Nogle gange ønsker vi ikke at såre et familiemedlem, så vi holder tingene for os selv, ligesom når forældre eller bedsteforældre klager over altid at være alene, men faktum er, at vi altid tager os af dem. Med søskende, der siger vi er ikke støttende nok, er vi nødt til at være selvsikre og med respekt og omsorg fortælle dem sandheden: “Jeg kommer altid, når jeg kan, og du ved, at når du har brug for mig, kan du altid ringe.” “Du ved, at jeg altid er der for dig. Kræv ikke ting af mig, som jeg ikke kan gøre. Jeg er også inde i en vanskelig situation lige nu, og du må forstå det. ” Vær oprigtig og omsorgsfuld, men fortæl sandheden og sig, hvordan du føler. Lad dem vide, hvad du kan og ikke kan gøre. Vis dem, at du har behov, der har brug for at blive respekteret.

3.  Støt din familie betingelsesløst, men husk at tage dig af dine egne behov

Maelkeboettefaldskaerme

Familien kommer altid først. Det synes mange. Lige så meget som de er en del af vores liv, kan de også skade os og udgøre en destruktiv tilstedeværelse. Der er dem, der blev misbrugt eller mishandlet i barndommen. Fastholdelse af et hjerteligt forhold med disse mennesker vil aldrig være muligt, og det er klart. Det er vigtigt altid at tage dig af din selvtillid, at vide at du er en moden, afbalanceret person med et dagligt behov for at være glad. Hvis nogen i din familie sårer dig, er det vigtigt at sætte en vis afstand for at genoprette vores integritet, selvfølelse og ro.

Har du nogle giftige familiemedlemmer? Nu har du fået en bedre ide om hvordan du kan håndtere situationen. I sidste ende er det din familie og de elsker dig, også selvom du siger din mening!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.