Opgiv ikke kærligheden; opgiv forkerte mennesker

Kærlighed er en smuk følelse, som alle har fortjent at opleve.
Opgiv ikke kærligheden; opgiv forkerte mennesker

Sidste ændring: 26 august, 2022

Opgiv ikke kærligheden. Lær i stedet at elske dig selv først, så du ikke skal tigge andre om ømhed, og derfor træffer dårlige valg.

Kærlighed er en smuk følelse, som alle har fortjent at opleve. Men du har sikkert også prøvet at lide og blive såret ved denne oplevelse. Men Det betyder ikke at du skal opgive kærligheden. Det ville være en stor fejl.

Det er meget bedre at opgive alle dem, der ikke kunne finde ud af at elske dig som du fortjente. Eller, det er bedre at beslutte ikke at begå de samme fejl, og lade dig blive styret af urealistiske forventninger, som til sidst ender med at skuffe dig.

Kærlighed kan være utroligt smertefuldt, når den blandes med afhængighed, jalousi, misbrug, ejerskab eller usikkerhed.

Alligevel er det vigtigt at du ikke opgiver kærligheden. I stedet skal du frigøre dig fra det, som du fejlagtigt troede var kærlighed.

Læs også: Forskellen mellem kærlighed og besættelse

Opgiv ikke kærligheden på grund af et giftigt forhold

Opgiv ikke kærligheden selvom du er blevet skuffet

Nogle gange er det de mennesker der passer dårligst til os som vi taber hjertet allermest til.

Vi forguder dem fra starten af, men hvad sker der med tiden? Alting ændrer sig, intet er længere det samme, eller måske så vi det bare ikke før.

Somme tider, når vi nærer meget stærke følelser for en anden, kan vi blive blinde. Pludselig fortæller alle os, at det forhold ikke er godt for os, men vi står fast på at de tager fejl.

Vi tager skyklapper på, og prøver at opnå det der med “lykkeligt til deres dages ende“. I al hemmelighed tror vi jo stadig på, at vi finder ridderen på den hvide hest, eller den fine og smukke prinsesse.

Men i virkeligheden skaber folk ofte en giftig forbindelse med den person de er besat af. Senere dækker de over skuffelsen med ordet “kærlighed”. Det er ikke den rigtige betegnelse for den type forhold.

Vi bliver nødt til at lære at droppe de forventninger og drømme, som kun er virkelige i filmene.

Dette er det virkelige liv, og her findes hverken prinser eller prinsesser. Det vi finder er en masse mennesker som kan såre os dybt, hvis vi fra starten lukker øjnene i stedet for at åbne dem.

Hvad tror du kærlighed er?

Kærlighed er ikke besættelse eller afhængighed

Vi har nævnt prinser og prinsesser, men hvad med at finde “din anden halvdel”? Det er en mere moderne idé, men den er stadig utrolig skadelig.

Samfundet fortæller os, at vi skal finde en partner, da det er ensbetydende med succes i kærlighedslivet. Men at kalde en anden for “din anden halvdel” kan få dig til at elske på en urealistisk måde.

Mange mennesker kæmper hver dag livet igennem mod følelsesmæssig afhængighed. Dette er en fælde der er nem at falde i, men svær at komme ud af.

Du giver dig selv til en anden, og tror at du er ingenting uden dem. Men du glemmer, at du faktisk var nogen, allerede inden du fandt din første partner.

At knytte sig til nogen er ikke kærlighed, og det er afhængighed af nogen heller ikke. Kærligheden er ubundet, og skal lade dig vokse. Hvis det udmatter dig, trætter dig, får dig til at lide eller kvæler dig, så er det ikke kærlighed. Tro os – så er det noget andet.

Det er et udtryk for din frygt, din usikkerhed, og din dybe angst for ensomhed.

Nogle gange træder du ikke ind i et forhold fordi du elsker den anden person. Men fordi du er lettet over at finde en der er interesseret i dig, holder af dig, og gerne vil være sammen med dig.

Pas på med det. Hvis du ikke erkender hvad der sker i et dårligt forhold, kan du ende i det ene forhold efter det andet, uden at tage de sunde pauser.

Hvert forhold bliver dobbelt så smertefuldt som det foregående. Er det ikke på tide at vi giver slip på smerten som skyldes vores misforståelse af, hvad kærlighed er?

Læs: 7 tegn på emotionel toksicitet

Kærlighed er ikke kamp og lidelse

opgiv ikke kærligheden på den rigtige måde

Opgiv ikke den ægte kærlighed. Opgiv den kærlighed der giver dig smerte og tårer hver nat, på grund af en som faktisk ikke er det værd.

Du tror at tingene er på den måde, fordi du har gjort denne person til centrum i din verden.

Men når du åbner øjnene og ser situationen lidt på afstand, går det op for dig, at det da ikke var det helt store. Personen du var besat af, var ikke al den smerte og selvopofrelse værd.

Opgiv ikke kærligheden. Men opgiv de mennesker som du ikke kan skabe et sundt forhold til. Uanset om det er fordi der er ting i dig selv du skal bearbejde, eller fordi den person ikke er i stand til at give dig hvad du behøver.

Der findes mennesker, hvis fejlagtige forestilling om hvad kærlighed er, betyder at de ikke kan elske, og måske har du mødt mange af dem.

Uanset din situation, skal du aldrig opgive kærligheden.

 

 

Illustrationer af Elodie Nadreau

 

 

 

 

 


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Rubin, Z. (1970). Measurement of romantic love. Journal of Personality and Social Psychology. https://doi.org/10.1037/h0029841
  • Acevedo, B. P., & Aron, A. (2009). Does a Long-Term Relationship Kill Romantic Love? Review of General Psychology. https://doi.org/10.1037/a0014226
  • Estévez, A., Chávez-Vera, M. D., Momeñe, J., Olave, L., Vázquez, D., & Iruarrizaga, I. (2018). The role of emotional dependence in the relationship between attachment and impulsive behavior.
  • Aiquipa Tello, J. J., & Song Suárez, N. M. (2018). Couple emotional dependence as a risk factor in the consumption of psychoactive substances in women. Int J Fam Commun Med, 2(4), 165-171.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.