6 myter om træning, der vil forhindre resultater

Træning er altid godt for vores krop. Vi bør dog holde os fra ubegrundede teknikker, som forhindrer effektiv træning.
6 myter om træning, der vil forhindre resultater

Sidste ændring: 26 august, 2022

Fysisk træning er en af de mest anbefalede aktiviteter for at opretholde en ideel kropsvægt og forbedre dit helbred over tid. Men der er mange myter om træning.

Regelmæssig motion bekæmper de negative virkninger af en stillesiddende livsstil og er en effektiv måde at sige farvel til ekstra kilo på.

Faktisk kan det at dedikere blot 30 minutter om dagen til motion optimere de vigtigste kropsfunktioner og forbedre mental sundhed.

Problemet er, at mange mennesker forventer øjeblikkelige resultater. Hvis de ikke ser resultater i løbet af de første par dage, foretrækker de at holde op og fortsætte med en usund livsstil.

Dette skyldes en række myter om træning, der er blevet spredt gennem årene, som forhindrer dig i at opfylde dine mål, uanset hvor hårdt du kæmper for at opnå det.

Da ikke mange mennesker ved, hvad de er, vil vi afsløre de 6 vigtigste i detaljer.

Læs med her!

1. “Det bedste tidspunkt at træne på er …” en af de største myter om træning

Der findes mange forkerte overbevisninger om træning

Dette er en af de mest udbredte myter om træning: Mange mennesker anbefaler at træne om morgenen eller om aftenen, fordi de forsikrer om, at dette er det bedste tidspunkt til at påvirke kroppen.

Sandheden er, at der ikke er lavet nok undersøgelser til at afgøre, hvornår det bedste tidspunkt på dagen at træne er, eller til at kunne garantere, at visse timer er bedre end andre.

Det vigtigste er at træne hver dag på et behageligt sted, når du har fri tid til at gøre det.

Hvis du ikke er i stand til at følge en streng tidsplan, kan du træne på et hvilket som helst tidspunkt om dagen i mindst 20 eller 30 minutter.

2. “Hvis det ikke gør ondt, gør du det nok forkert.”

Forkert! Fysisk smerte er ikke synonym med en succesfuld træningssrutine, og i nogle tilfælde kan det indikere en skade.

Det er normalt at føle smerte efter en hård træningssession, men ikke alle føler det samme.

Ved at følge denne overbevisning har folk en tendens til at overtræne og overarbejde deres muskler, indtil de forårsager en skade på sig selv.

På grund af dette er det altid anbefalelsesværdigt at starte med en low impact træningsøvelse på 20 eller 30 minutter og øge intensiteten lidt efter lidt, når din krop bliver vant til det.

Læs også:

3. “Du skal bare lave mavebøjninger for at få en flad mave.”

Hvis du ønsker en flad mave er det ikke nok at lave mavebøjninger

Mavebøjniner fokuserer på toning af underlivet, og selv om de udgør en del af en øvelsesrutine, er de ikke nok til at fjerne fedt i det pågældende område af kroppen.

Først og fremmest er det vigtigt at oprette en plan for kardiovaskulær træning, som omfatter aktiviteter til stimulering af stofskiftet og nedsættelse af overskydende fedt.

Det er også vigtigt at revidere din kost, eftersom usunde fødevarer har tendens til at være grunden til, at vi ikke kan mindske vores livvidde.

4. “Jo mere du sveder, jo mere vægt taber du.”

Mange mennesker tror, at jo mere de sveder under deres træningsrutine, jo mere kropsfedt taber de.

Sandheden er, at denne reaktion intet har at gøre med at tabe fedt. Faktisk varierer det fra person til person.

Sved er en naturligt respons fra kroppen for at opretholde den rette indre kropstemperatur, mens de er involveret i disse aktiviteter.

5. “Vægttræning gør kvinder mere muskuløse.”

Der skal mere end et par håndvægte til for at gøre kvinder meget muskuløse

Selvfølgelig ikke! Øvelser med vægte er fremragende til toning og forbedring af udseendet af den øverste del af kroppen.

At løfte vægte eliminerer slaskede arme, forbedrer sundhedstilstanden og øger energiforbruget under træning.

For at udvikle store muskler som en bodybuilder, ville du have brug for en masse testosteron. Normalt har kvinder ikke et ton af testosteron.

I stedet for øger det at løfte vægte muskelstyrken. Det accelererer også stofskiftet og reducerer risikoen for skader på led og knogler.

6. “Udstrækning hjælper kroppen med at restituere hurtigere.”

Efter at have gennemført en øvelsesrutine strækker mange mennesker ud, så deres kroppe restituerer hurtigere.

Selvom det er afslappende og lindrer spændingen, der genereres under hver aktivitet, er der ikke nok beviser til at konkludere, at udstrækning accelererer kroppens restituering.

I stedet kan det bidrage til at øge fleksibiliteten at lave opvarmningsøvelser.

Har du nogensinde hørt nogen af ​​disse myter om træning? Nu hvor du kender til hver enkelt af dem, kan du omlægge din træningsrutine for at drage fordel af det.

 


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Cronin, C. C., Miller, B. L., Simpson, J. D., Boman, S. M., Green, J. M., Helm Allen, J. A., & O’neal, E. K. (2016). Natural Training Hydration Status, Sweat Rates, and Perception of Sweat Losses during CrossFit Training. International Journal of Exercise Science.
  • Health, B. L. (2007). Bottom line health. Bottom Line Health.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.