Din krop på kokosvand

Kokosvand forbedrer nervesystemet og den kognitive funktion. Et glas kokosvand indeholder næsten 300 mg kalium, endnu mere end en banan.
Din krop på kokosvand

Sidste ændring: 26 august, 2022

Kokosvand, ligesom andre kokosprodukter, er forbundet med palmer og tropiske klimaer, hvor de gror.

Din krop på kokosvand

Denne forfriskende drik er sammensat af 95% vand og 5% vigtige næringsstoffer, der gavner kroppen.

I modsætning til kokosolie, kommer kokosvand direkte fra kokosnødden og kræver ingen yderligere behandling for at kunne spises.

Og selvom begge er en rig kilde til næringsstoffer for kroppen, forbruges de på forskellige måder. De giver kroppen forskellige fordele, når det indtages regelmæssigt.

Kokosvand vil ikke blot genopfriske og slukke din tørst, men det vil også have en positiv indvirkning på din krop. Ved du hvad der sker, når du drikker denne væske?

1. Forbedrer fordøjelse

Kvinde der holder paa sin nedre maveregion

I årevis er kokosvand blevet brugt som et fordøjelsesfremmende tonikum, ideel til forebyggelse og behandling af lidelser som gastroenteritis (mave-tarmkatar), dysenteri, forstoppelse og parasitter.

Det hjælper også med at forbedre kroppens evne til at optage næringsstoffer og dets bioaktive enzymer forbedrer fordøjelsen.

Det er vigtigt at huske på, at kokosvand også har en svag afførende effekt, så du bør ikke drikke det i store mængder.

2. Styrker immunforsvaret

Dets høje indhold af laurinsyre, en mellemlang fedtsyre, gør denne drik til et stærkt antifungalt, antiviralt og antibakterielt middel, der bidrager til at styrke immunforsvaret og forebygge infektioner.

Flere undersøgelser har fastslået, at denne væske i sin naturlige tilstand kan hjælpe med at bekæmpe candida albicans og andre svampeinfektioner, hepatitis C, herpes og endda HIV.

3. Godt for dit hjerte og urinveje

Hjertefigur med stetoskop

Kokosvand indeholder kalium, et essentielt næringsstof for regulering af blodtrykket og forebygning af hjerteanfald.

Det besidder også en vanddrivende effekt, der hjælper med at rense urinvejene, hvilket forhindrer dannelsen af nyresten.

4. Fremmer godt kredsløb i kroppen

Denne drik er blevet anvendt i mange år som et hjertetonikum, grundet sin evne til at reducere niveauet af dårlige kolesterol og forhindre dannelsen af blodpropper.

Takket være disse egenskaber, hjælper denne drik med at sænke din risiko for at lide af et hjerteanfald eller slagtilfælde, forbedrer blodgennemstrømningen og reducerer tilstopninger og åreknuder.

5. Anti-aging egenskaber

Kvinde med sund hud

En af de kendtes hemmeligheder for at se ungdommelig ud, er at drikke kokosvand konstant.

Det indeholder en gruppe af vegetabilske hormoner kaldet cytokininer, som har en stærk anti-aldrende effekt på cellerne i kroppen, i henhold til fællesskabet for den Stillehavsasiatiske kokosnød,  hvis eksperter forklarer, at det hjælper med at forhindre celledegeneration.

Denne fordel fører ikke blot til yngreudseende hud, men kan hjælpe med at forhindre kroniske sygdomme som kræft og diabetes.

6. Holder dig hydreret

At drikke kokosvand er en af de bedste måder at rehydrere kroppen, efter en intens træning eller en dag ude i solen: Det er forfriskende, indeholder vigtige elektrolytter og indeholder ikke kemiske tilsætningsstoffer, der kan skade huden.

At drikke kokosvand for at holde sig hydreret, er et godt valg for dit helbred og miljøet, fordi det ikke kommer i en flaske og kan opbevares i en genanvendelig beholder.

Og hvis det ikke er nok, er det en rig kilde til kalium, magnesium, calcium, natrium og fosfor, som er essentielle mineraler for den korrekte funktion af kroppen og muskelregeneration.

7. En fantastisk kilde til energi til din hjerne

Tegning af en persons hjerne

Et glas kokosvand indeholder næsten 300 mg kalium, hvilket gør det en rigere kilde til dette mineral end en banan.

Kalium regulerer blodtrykket, men spiller også en vigtig rolle i muskelfunktionen, ved at forebygge kramper og skader.

Oven i det, bidrager dens naturlige elektrolytter til et velfungerende nervesystem og transmission af nerveimpulser, samt forbedring af den kognitive funktion.

8. Sænker surhedsgraden

Denne lækre og forfriskende væske er fantastisk til dem, der ønsker at alkalisere deres kroppe og sænke syreniveauer, forårsaget af dårlig ernæring.

Ved at drikke kokosvand, sænker du kroppens pH-niveauer og reducerer syreindholdet.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.