10 måder kokosvand kan forbedre din sundhed på

Kokosvand indeholder 295 mg. kalium. Det vil sige et glas af denne drik indeholder mere af dette mineral end en banan.
10 måder kokosvand kan forbedre din sundhed på

Sidste ændring: 26 august, 2022

Kokosvand kan forbedre din sundhed, da det er en drik med mange nærende fordele, der gavner dit helbred. Forskellige undersøgelser har vist, at kokosvand indeholder antivirale, antibakterielle og antioxidante egenskaber, som kan forbedre dit helbred og hjælpe dig med at forebygge og bekæmpe forskellige former for sygdomme.

Kokosvand består af 95% vand, men indeholder også vigtige næringsstoffer som sukker, vitaminer, mineraler, aminosyrer og phytohormoner (plantehormoner) der er meget gavnende for kroppen. Det overrasker dig måske at høre om alle disse fordele ved kokosvand.

I denne artikel vil fortælle 10 grunde til hvorfor du, i dag, skal starte med at drikke mere kokosvand!

Kokosvand kan forbedre din sundhed

Kokosvand er en naturlig drik, der hjælper med at rehydrere kroppen, fordi den indeholder 5 essentielle elektrolytter, som kroppen behøver for at kunne regulere sin temperatur. Derudover indeholder det vigtige mineraler såsom kalium, magnesium, calcium, natrium og fosfor, som alt samme hjælper med at give energi og forbedre vores fysiske ydeevne. Det er et vidunderligt alternativ til en normal  flaske vand, især hvis du køber økologisk kokosvand.

Energi til din hjerne og muskler

Kokosvand indeholder 295 mg. kalium. Det vil sige et glas af denne drik indeholder mere af dette mineral end en banan. Kalium er et essentielt mineral til at regulere hjerteslag og muskelfunktion. Elektrolytterne hjælper nervesystemet og nervetransmitterne, og forbedrer også den kognitive funktion.

Hjælper med at forebygge tidlig aldring

prematur aldring

Mange kendte anvender kokosvand som en anti-aging drik i deres skønhedsrutine. Kokosvand indeholder en gruppe vegetabilske hormoner kaldet cytokininer, der er relateret til vækst, udvikling og aldring af planter. I overensstemmelse med forskningsundersøgelser har cytokininerne også en anti-aging effekt på menneskeceller. Derfor kan kokosvand hjælpe med at forebygge tegn på tidlig aldring

Forbedrer fordøjelsen

Kokosvand virker styrkende på maven og er blevet brugt til at behandle tropiske sygdomme som maveinfluenza, dysenteri, forstoppelse og parasitter. Den hjælper med at forbedre fordøjelsen takket være dens bioaktive enzymer. På trods af koksvands fordele bør det kun indtages i moderate mængder, da det har en afførende virkning, hvis man drikker for meget.

Styrker immunforsvaret

immunforsvaret

På grund af sit høje indhold af laurinsyre – en mellemlang  fedtsyrekæde – har den antifungale, antivirale og antibakterielle egenskaber. Derudover hjælper kokosvand også med at styrke immunforsvaret, og dermed forhindre forskellige former for sygdomme. Laurinsyre er især kendt for at have en positiv virkning til behandling af candida albicans og andre svampeinfektioner, hepatitis C, herpes og HIV.

Giver sundere urinveje

Kokosvand har en vanddrivende effekt, der hjælper med at forbedre nyresundheden og bekæmpe nyresten. Under en forskningsundersøgelse udført i Filippinerne gav man kokosvand til patienter med nyresten i to uger, og som følge heraf blev nyrestenene reduceret i størrelse, og mange havde ikke behov for en operation.

Rig på essentielle næringsstoffer

kokosnød

Kokosvand indeholder store mængder af vitamin B, mineraler og mikronæringsstoffer såsom zink, selen, jod, og svovl. Det indeholder mange aminosyrer, phytonæringsstoffer og antioxidanter, som hjælper med at bekæmpe og bremse virkningen af frie radikaler.

Lavt kalorieindhold

kokosvand indeholder 46 kalorier per kop og kun en femtedel sukker i forhold til andre frugtjuicer. Denne drik har et virkelig lækkert touch af sødme og er karakteriseret ved at være et godt supplement til kosten. Drik kokosvand i stedet for sodavand for at tabe dig på en sund måde uden at dehydrere kroppen.

Regulerer kroppens pH

tonet krop

Kokosvand kan forbedre din sundhed, da det hjælper med at eliminere syre fra kroppen. Det regulerer den normale pH værdi og bidrager til et godt helbred. Kroppen har brug for en anelse basisk pH, da syre kan føre til udvikling af forskellige former for kroniske lidelser.

Bidrager til en bedre kardiovaskulær sundhed

Kokosvand kan forbedre din sundhed da det også er en hjertestyrkende drik. Ved at drikke det, hjælper man med at styrke hjertet, reducerer mængden af dårligt kolesterol og forhindrer dannelsen af blodpropper. Derfor er kokosvand en god hjælp til at mindske chancen for hjerteanfald og andre hjerteproblemer.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Prades, A., Dornier, M., Diop, N., & Pain, J.-P. (2012). Coconut water uses, composition and properties: a review. Fruits. https://doi.org/10.1051/fruits/2012002
  • Medeiros, A. C., & Medeiros, V. de F. L. de P. (2013). Therapeutic use of coconut water. JOURNAL OF SURGICAL AND CLINICAL RESEARCH.
  • Saat, M., Singh, R., Sirisinghe, R. G., & Nawawi, M. (2002). Rehydration after Exercise with Fresh Young Coconut Water, Carbohydrate-Electrolyte Beverage and Plain Water. Journal of PHYSIOLOGICAL ANTHROPOLOGY and Applied Human Science. https://doi.org/10.2114/jpa.21.93

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.