Sådan får du dit hår til at gro hurtigere

En god væskebalance er nøglen til en sund krop såvel som sundt hår. Drik gerne to liter vand om dagen.
Sådan får du dit hår til at gro hurtigere

Skrevet af Okairy Zuñiga

Sidste ændring: 26 august, 2022

Har frisøren taget ti centimeter for meget af, eller er du bare ved at være godt og grundigt træt af den der pixiefrisure, der var populær sidste år? Det er lige meget, hvorfor du gerne vil have dit hår til at vokse hurtigere: Svaret er det samme. Læs med her, hvad du skal gøre, hvis du gerne vil have langt, lækkert havfruehår eller bare gerne vil tilføje det et par ekstra centimeter. I denne artikel vil vi fortælle dig hvordan du får dit hår til at gro hurtigere!

Der er mange metoder, der kan få håret til at vokse hurtigere, men de er ikke alle lige effektive for alle typer hår. Find ud af, hvilke af de følgende opskrifter, der virker bedst for dig.

Kan du overhoved få dit hår til at gro hurtigere?

Man kan ikke ændre, hvor hurtigt hår gror, men man kan ændre hvor hurtigt, det knækker eller falder ud. Sundt hår hænger fast i hovedbunden længere, får mere tid til at vokse, og når dermed at blive længere, inden det falder ud, så på en måde kan man sige, at velplejet hår “gror” hurtigere. Sådan her skal du pleje dit hår for at stimulere mere vækst:

Klip dit hår oftere

Spaltede spidser gør dit hår svagt. Hvis du trimmer det en gang imellem, forbliver det sundt i længere tid og bliver nemmere langt. Pas dog på med at klippe for meget af håret. Hvis du klipper mere af, end du kan gro ud, bliver dit hår naturligvis ikke længere. Det bedste er, at klippe de mest ødelagte spidser af en gang hvert halve år.

Blond kvinde der faar klippet haar

Masser din hovedbund

Hovedbundsmassage er dejligt, især hvis du kan få en anden til at gøre det for dig. Smør lidt olie på fingerspidserne og massér det ind i hovedbunden med blide bevægelser, inden du vasker dit hår. Du kan også bruge babyolie. En fugtig, velnæret hovedbund fremmer en hurtigere hårvækst.

Anbefalet læsning efter “Sådan får du dit hår til at gro hurtigere”:

Behandl fedtet hår med havsalt

Brug æggehvider

Proteinerne og næringsstofferne i æggehviderne er fremragende til hårvækst. Det er fantastisk til tider, hvor intet andet synes at virke. Æggehvider indeholder vitaminer, der generelt gavner og nærer håret.

Knæk to æg, kasser æggeblommerne og pisk æggehviderne grundigt, før du anvender dem til dit hår. Masser det ind i din hovedbund og lad det sidde i 10 minutter. Skyl grundigt med varmt vand, og vask derefter med shampoo som du plejer. Udover vokse hurtigere, vil dit hår også se mere skinnende og sundt ud.

Person der slaar aeg ud i en skaal

Drik mere vand

En sund væskebalance er en anden meget vigtig faktor, så gør dit bedste for at drikke mindst to liter vand om dagen. Hvis det er varmt og tørt, kan du drikke mere. Vand hjælper med at opretholde væskebalancen i hele din krop, også håret. Hvis du ikke kan lide smagen af postevand, kan du drikke kold urtete eller smoothies i stedet.

Børst dit hår

Børst dit hår en gang om dagen, men overdriv ikke. Når du børster dit hår, stimulerer du hårsækkene, men du kan samtidigt komme til at trække hår ud eller beskadige det. Pas derfor på, når du gør det: Børst forsigtigt spidserne først, og bevæg dig længere og længere op mod hovedbunden i takt med, at knuderne forsvinder.

Undgå hårtørrer og krøllejern

Hvis du er vant til at tørre dit hår eller bruge krøllejern, så skær ned eller hold op, medmindre det er absolut nødvendigt – for eksempel når det er meget koldt udenfor, eller hvis du har travlt. Forsøg at begrænse din brug af hårtørreren, da dette vil gøre, at dit hår vokser mærkbart hurtigere.

 

Sov med håret i en fletning

Før du går i seng, sæt dit hår op i en fletning. Hvis det er meget kort, kan du lave to eller tre små fletninger. Få en god nats søvn og red fletningen ud næste morgen. Fletningen beskytter håret, mens du sover, så færre hår knækker af. Hvert hår har dermed mere tid til at vokse mere, før det falder ud.

Efter du har læst “Sådan får du dit hår til at gro hurtigere” læs også:

4 måder at glatte dit hår naturligt på uden et glattejern

Brug essentielle olier

Vindruekerneolie er godt til at fremme hårvæksten. Massér blidt et par dråber ind i hovedbunden. Det vil hjælpe med at stimulere hårsækkene.

Et anden interessant valg er kokosolie, som giver dig et smukkere, mere skinnende og sundt hår – udover at det vokser hurtigere. Massér et par dråber varm kokosolie ind i din hovedbund en gang om ugen, men sørg for, at det ikke irriterer din hud.

Du kan også prøve rosmarinolie. Denne lægeurt er fremragende for hårets sundhed. Tilføj blot to spiseskefulde tørret rosmarin til en halv kop olivenolie, der er blevet varmet op til lige før kogepunktet. Lad det køle af og stå i to dage. Si olien fra og gem det i en krukke. Brug denne olie til at massere din hovedbund lige efter, du har vasket dit hår.

Kartoffelvand

Kartofler skaaret i skiver og lag i en skaal

Kartofler, eller mere præcist kartoffelmælk (eller vand), er en fantastisk måde at få dit hår til at vokse hurtigere på, fordi det også giver volumen, får det til at se sundere ud og forhindrer det i at knække. Det skyldes, at det indeholder en masse vitaminer, især B-vitaminer. Kog to rå kartofler med skræl i en liter vand. Lad væsken køle af og si den. Brug dette til at skylle håret, efter du har vasket håret med shampoo.

Har du også altid haft lyst til at få dit hår til at gro hurtigere? Prøv disse tips.

Det kan interessere dig ...
Slip af med spaltet hår uden det bliver for kort
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Slip af med spaltet hår uden det bliver for kort

Vidste du, at for at stoppe spaltet hår er det vigtigt, at du forbedrer din kost? På den måde vil du beskytte og styrke dit hår indefra.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.