Kom af med bakterier og døde hudceller på fødderne

Har du ømme, kløende, ildelugtende eller tørre fødder? Dette nemme naturlige middel kan hjælpe med både at fjerne døde hudceller, dræbe bakterier og bevare ens fødder smukke og sunde.
Kom af med bakterier og døde hudceller på fødderne
Karla Henríquez

Bedømt og godkendt af læge Karla Henríquez.

Sidste ændring: 25 august, 2022

Ens fødder er kroppens støtte. I denne artikel vil vi snakke om hvordan du kan komme af med bakterier og døde hudceller på fødderne!

På trods af det faktum, at de er så vigtige, er de også et at de områder, som vi ofte glemmer at passe på.

Ens fødder er konstant udsat for gulvet, sokker eller sko, og effekterne fra klimaet. På grund af det er de typisk tørre, får svamp og gennemgår andre forandringer, som påvirker ens helbred.

Den mest foruroligende ting er, at som dagene går, bliver problemerne mere mærkbare. De kan forårsage smerte, hårdhed, sprækket hud og andre ubehagelige symptomer.

Heldigvis behøver man ikke at betale for dyre behandlinger for at behandle dem. Der er 100% naturlige ingredienser, som lader os holde vores fødder sunde uden at bruge en formue.

Udover at hjælpe med at komme af med bakterier, gør det også ens hud glat og mindsker hård hud og fjerner døde hudceller på fødderne.

Sådan kommer man af med bakterier og døde hudceller på fødderne

Mandefoedder

I virkeligheden producerer skønhedsindustrien mange produkter til at passe på ens fødder. Disse hjælper typisk føddernes hud, mens de mindsker infektioner forårsaget af svamp og bakterier.

Der har dog altid været naturlige ingredienser, som giver lignende resultater. Vigtigere endnu gør de dette uden behovet for hårde kemikalier.

Blandt disse finder vi den fantastiske æblecidereddike. Dette er et produkt fundet i mange hjem, både for dets anvendeligheder i madverden samt til medicinsk brug.

Denne type eddike er lavet gennem gæringen af naturligt æblejuice. Det er et naturligt middel med antiseptisk, anti-inflammatorisk og svampedræbende egenskaber. Man kan drage nytte af disse egenskaber både gennem udvordes og indvordes anvendelse.

Aeblecidereddike

I årtier har det været et af de skønne midler til at pleje både fødderne og neglene. Det skyldes, at det er et fremragende disinficerende middel, og det fjerner døde hudceller.

Der er nogle personer, som foretrækker klar eddike. Det er dog blevet bevist, at eddiken, vi får fra æbler, også har nogle fantastiske fordele.

For eksempel kan regelmæssig anvendelse hjælpe med at mindske svampeinfektionerDet mindsker derefter tør hud og kløe forårsaget af infektioner.

Det er også et glimrende naturligt beroligende middel. Det skyldes, at det hjælper med at mindske spændinger forårsaget af at have gået i høje hæle eller efter en lang dag på arbejdet.

Det er naturligt blødgørende, og det mindsker tilstedeværelsen af døde hudceller på fødderne, hård hud og andre uperfektheder, som påvirker udseendet af ens fødder.

Det fungerne endda ved at neutralisere lugte på grund af dets syrlige natur. Det hjælper de personer, som døjer med ildelugtende fødder og overdrevet svedning.

Faktisk indeholder det også en betydelig mængde eddikesyre. Dette lader det endda fungere som et naturligt middel mod rynker og sprækket hud. Derudover fremmer det også helingen af små sår.

Endeligt er den bedste del af alt dette, at det giver fødderne den ekstra sunde fugt, som de har brug for.

Sådan laver man et middel med eddike til sine fødder

Kvinde der tager fodbad

Der er alle mulige former for tricks, man kan anvende for at drage nytte af æblecidereddikes egenskaber. Dette er også tilfældet, når det kommer til at passe på sine fødder.

For det første er det vigtigt at notere, at man ikke bør anvende det direkte på sin hud. Det skyldes, at det indeholder nogle stoffer, som kan være aggressive. Det bør altid blive opløst med vand for at få de bedste resultater.

Den nemmeste måde at gøre det på er med et 20 minutter langt fodbad. Man kan komplimentere dette fodbad med salt eller æteriske olier.

Ingredienser

 • 125 ml æblecidereddike
 • 2 liter lunkent vand
 • 10 dråber af en æterisk olie efter eget valg
 • 1 spiseskefuld natron (valgfrit)

Fremgangsmåde

 • Varm vandet til en temperatur, ens fødder kan holde ud. Bland derefter æblecidereddiken i.
 • Kom blandingen med æblecidereddike i en balje. Tilsæt dråberne af æterisk olie.
 • Sid et behageligt sted og dyp fødderne i badet i 20 til 30 minutter.
 • Hvis du ønsker, kan du tilsætte en spiseskefuld natron for at øge badets eksfolierende egenskaber.
 • Gentag behandlingen hver aften i en måned for at genskabe føddernes udseende og følelse fuldstændig.

Noget at have i baghovedet

Virkningerne af dette naturlige middel kan variere fra person til person. Det skyldes, at ingredienserne virker forskelligt på hver hudtype.

Man vil ikke kunne se resultater på en enkelt nat. Man bliver nødt til at anvende denne behandling vedvarende for at kunne se en forskel.

Æblecidereddike har normalt ikke nogle bivirkninger. Vi anbefaler dog, at man afprøver en lille smule først, før man laver en komplet behandling.

For at få fødder, der er sunde, bløde og ser pæne ud, vil det være klogt at kombinere denne behandling med noget andet. Man kan også lave en daglig anvendelse af en naturlig fugtgivende creme.

Har du allerede prøvet den for at fjerne døde hudceller på fødderne?


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Asbati, M., A. Bell Smythe, and E. Cavallera. “Onicomicosis por hongos no dematofitos: Estudio retrospectivo en 4 años.” Revista de la Sociedad Venezolana de Microbiología 22.2 (2002): 147-152.
 • Hidalgo Filipovich, Rosario, et al. “Beneficios de La Manzana (Malus Domestica) en la Salud.” Revista de Investigación e Información en Salud 11 (2016): 58.
 • Rivadeneira Cabrera, Soraya Carolina. Prevención de las enfermedades de los pies en la población anciana: guía para cuidadores. BS thesis. QUITO/PUCE/2010, 2010.
 • Viladot, A., R. Arandes, and X. Vilanova. “Clínica y tratamiento de las enfermedades de los pies.” Barcelona: Científica Médica(1989).

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.