To metoder til at rense din hud med ris

Vi viser dig to metoder til at rense din hud med ris. Du kan for eksempel bruge det kogte risvand som en toner eller kornene til en ansigtsmaske.
To metoder til at rense din hud med ris
Karla Henríquez

Bedømt og godkendt af læge Karla Henríquez.

Sidste ændring: 22 december, 2022

Ris er en af de mest almindelige dagligvarer i verden. Du kan ikke kun bruge det til madlavning, men også til din hudplejerutine. Næringsstofferne nærer både din krop og din hud. Vi viser dig, hvordan du kan rense din hud med ris.

Din hud er en af de dele af kroppen der rent faktisk kan få mest gavn af ris. Som du ved, fortjener det en masse opmærksomhed, da det siger meget om dit generelle helbred. I dag kan du lære, hvordan man bruger ris til at renses huden og beskytte den mod toksiner og forurenende stoffer.

Hvorfor er vandet fra ris godt for din hud?

Du kan rense din hud med ris, ved først at koge risen og gemme det kogte risvand. Når du koger ris, frigiver det stoffer som allantoin, folinsyre og inositol. De fungerer som antioxidanter og hudcelle regeneratorer.

Det betyder, at risvandet har evnen til at rydde forurenende stoffer ud af dine porer. Det fugtiggør også huden og forhindre, at den forældres for tidligt. Risvandet anses også for at være et allergivenlig rengøringsmiddel. Det lindrer rødme og irritation forårsaget af almindelige tilstande som rosacea og acne.

 • Du kan rense din hud med ris. Som nævnt ovenfor er risvand særligt godt til en dyb rensning af din hud. Det vil rydde dit ansigt af eventuelle forurenende stoffer, der kan blive alvorlige sundhedsmæssige problemer over tid.
 • Du kan tone din hud med ris. Risvandet stimulerer naturligt din hud, udløser vækst og øger blodgennemstrømning. Resultatet: blød hud.
 • Du kan bruge risvand som base i en hjemmelavet creme. At bruge risvandet som fugtighedscreme er også en mulighed, da det har alt hvad du skal have for at bruge det som en base for hjemmelavede ansigtsmasker. Det går godt sammen med alle slags ingredienser.
 • Du kan fjerne pletter med risvand. Det er perfekt til aftenen når du skal have en perfekt hudfarve og modvirke virkningerne fra solens eksponering, hormonelle ændringer, akne og aldring.

Nedenfor er to enkle opskrifter der kan hjælpe dig med at rense din hud med ris. Den ene bruger ris som en eksfolierende base for at fjerne døde hudceller, og den anden bruger risvandet til at blødgøre din hud og få det til at se godt ud.

Læs også: Disse juicer vil hjælpe dig med dit vægttab på ingen tid

Glas med risvand.

1. Sådan kan du rense din hud med ris med en hjemmelavet ansigtsmaske

Ingredienser

 • 1/2 kop ris (75 g)
 • 1 kop vand (250 ml)
 • 1 tsk honning, hvis du har en meget tør hud (7,5 g)
 • Et par dråber citronsaft, hvis du har en meget olieagtig hud
 • Havre, avocado eller andre ingredienser, du gerne vil tilføje

Instruktioner

 • Kog vandet og tilsæt ris og kog det i yderligere 15 minutter.
 • Tag vandet fra i en separat beholder, helst i en glaskrukke og opbevar det derefter i køleskabet.
 • Bland derefter risen med honning, citronsaft og andre ingredienser.
 • Påfør masken på dit ansigt og lad den sidde i 20 minutter.
 • Endelig skyl masken af. Det anbefales at du bruge denne maske mindst to gange om ugen.

Læs også: Se fabelagtig ud med disse 7 make-up tricks

2. Rens dit ansigt med risvand

Tag risvandet fra den første opskrift, dyp en bomuldskugle ind i det og læg det så på dit ansigt. Det er dejligt om morgenen, før du lægger din makeup på eller efter at du har vasket dit ansigt før sengetid.

Du kan også bruge det til at skylle ansigtsmasken af og dermed forbedre effekten. Sørg for, at du skylder dit ansigt godt med vand og tør det med et rent håndklæde. Næringsstofferne fra risen vil hurtigt absorberes i din hud.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.