Hjemmelavet behandling af yoghurt og eddike mod hård hud på fødderne

Selvom du skal bruge nogle dage på at fjerne hård hud på fødderne, vil du kunne bemærke blødere fødder selv efter første gang, du anvender denne behandling. Det vil også bekæmpe infektioner samt dårlig lugt. Prøv det!
Hjemmelavet behandling af yoghurt og eddike mod hård hud på fødderne
Karla Henríquez

Bedømt og godkendt af læge Karla Henríquez.

Sidste ændring: 12 oktober, 2022

Har du prøve eddike mod hård hud på fødderne? Du kan blande det med yoghurt for den perfekte behandling.

Hård hud på fødderne er en forandring af huden på grund af ophobningen af en overdreven mængde af døde hudceller og mangel på fugt.

Årsagen til hård hud har tendens til at være forbundet med mangel på pleje af dette område af kroppen. Selvom det er meget vigtigt, ignorerer mange personer det faktum, at deres fødder også har brug for særlig pleje.

Problemet er, at udover at være skønhedsmæssigt, har dets tilstedeværelse også tendens til at være smertefuldt og øge risikoen for nogle infektioner.

Eftersom det er et primært problem, er det vigtigt at behandle denne tilstand. For at gøre det er det bedst at ty til naturlige ingredienser, som eksfolierer og reparerer.

I denne artikel ønsker vi at dele en glimrende blanding af yoghurt og eddike, som fremmer genopretningen af huden, samtidig med at det beskytter mod svamp.

Prøv det!

Behandling af hård hud på fødderne med yoghurt og eddike

Selvom der er mange professionelle og traditionelle behandlinger til at komme af med hård hud på fødderne, skiller denne opskrift sig ud på grund af dets naturlige ingredienser, som forbedrer føddernes udseende.

Begge ingredienser indeholder naturligt syre og fugtgivende stoffer, som blødgør den hårde hud, mens det regulerer den naturlige pH-værdi, når det er blevet optaget.

Derudover hjælper dets anti-inflammatoriske og anti-bakterielle egenskaber med at undgå infektioner.

Efter noget tid forbedrer de irritationen af musklerne, hvilket lindrer smerten og den tunge fornemmelse.

Fordelene ved yoghurt for dine fødder

Skaal med yoghurt

De hovedsaglige fordele ved yoghurt for fødderne er den store mængde af mælkesyre.

Dette stof regulerer den naturlige pH-værdi i huden, hæmmer væksten af svamp og fremmer på samme tid udskillelsen af døde hudceller.

Det indeholder også vigtige mængder af vitaminer, mineraler og andre fugtgivende stoffer. Når de er optaget, blødgør de huden, mens de fremmer den helende proces.

Det har også helende egenskaber, antioksidanter og blødgørende stoffer, som hjælper med at forbedre udseendet af fødderne på få dage.

Fordelene ved æblecidereddike

Aeblecidereddike

Æblecidereddike er en af de produkter, som et blevet anvendt mest til at behandle fødderne.

Takket være dets eddikesyre hjælper det med at blødgøre hård hud på fødderne og undgå væksten af svamp.

Dets stoffer trænger nemt ind i huden, fjerner urenheder, som ophober sig på dets overflade, og afbalancerer pH-værdien for at kontrollere overdreven tørhed.

Det danner også en beskyttende barriere mod bakterier, hvilket hjælper til at undgå nogle infektioner og tilstedeværelsen af ubehagelig lugt.

Derudover er det en effektiv løsning på at beskytte sprækker og sår på huden på grund af dets antibiotiske kræfter.

Sådan laves en behandling af yoghurt og eddike

Skaal med yoghurt

Ingredienserne, der bliver brugt, bør være 100% økologiske. Yoghurt med smag og raffineret eddike indeholder ikke de samme egenskaber som de økologiske versioner.

På grund af det bør man være sikker på, at ingredienserne er af bedste kvalitet, når man køber dem, for at få de bedste resultater.

Ingredienser

Fremgangsmåde

 • Bland yoghurt med eddike i en skål.
 • Vær sikker på, at de er blandet grundigt, og påfør det på det berørte område.

Sådan anvendes det

 • Om aftenen, før du går i seng, rengør du dine fødder grundigt med en duftfri sæbe og vand og påfører denne blanding.
 • Vær sikker på at dække dine fødder grundigt, især på de områder, hvor der er hård hud.
 • Lad det sidde i 30 minutter.
 • Derefter lader du dine fødder være i varmt vand i 20 minutter.
 • Så skrubber du dine fødder med en pimpsten for at fuldende effekterne af behandlingen.
 • Fjern de døde hudceller, sæt fødderne i vandet og tør dem grundigt.
 • Gentag dagligt, indtil dine fødder har fået et pænere udseende.

Bemærk venligst, at hård hud på fødderne ikke kan blive fjernet med blot en enkel anvendelse af denne behandling. Det er derfor, du bør anvende det flere gange, indtil du bemærker sundere og pænere fødder.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Yeom G, Yun DM, Kang YW, Kwon JS, Kang IO, Kim SY. Clinical efficacy of facial masks containing yoghurt and Opuntia humifusa Raf. (F-YOP). J Cosmet Sci. 2011;62(5):505-514.
 • Yagnik, D., Serafin, V., & J Shah, A. (2018). Antimicrobial activity of apple cider vinegar against Escherichia coli, Staphylococcus aureus and Candida albicans; downregulating cytokine and microbial protein expression. Scientific reports, 8(1), 1732. https://doi.org/10.1038/s41598-017-18618-x

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.