Opskrift på naturlig havregrynssæbe

At lave en naturlig havregryns sæbe har mange fordele for huden. Det bedste er, at det er meget billigt, og det ikke indeholder nogen hårde kemiske ingredienser.
Opskrift på naturlig havregrynssæbe

Sidste ændring: 26 august, 2022

Du kan bruge denne hjemmelavede havregrynssæbe til at fjerne døde hudceller. Selvom der er mange peelings produkter på markedet med det samme formål, er denne sæbe billig og fri for hårde kemikalier.

Havregryn er en af ​​de mest anbefalede ingredienser til pleje af huden.

Dette skyldes, at det er en fugtighedscreme og ikke forårsager allergier. Den er fuld af næringsstoffer, der nærer din hud.

Kommercielle kosmetiske produkter virker ofte fint, men havregryn er mindst lige så godt. Denne hjemmelavede opskrift er desuden fri for kemi. På denne måde risikerer du ikke uønskede reaktioner.

Hvordan laver du en naturlig havregrynssæbe derhjemme?

Fortsæt med at for at finde ud af det!

Fordelene ved naturlig havregrynssæbe til at peele din hud

Naturlig havregrynssæbe er et produkt, der har været meget populært i de sidste mange år. Dens bløde formel, fri for skadelige kemikalier, tillader dets anvendelse selv på følsom hud eller hud, der er modtagelig for tørhed.

I kosmetiske butikker og supermarkeder er der mange sæber, der har lignende egenskaber.

Det tager lidt tid at lave denne sæbe. Ikke desto mindre vælger mange mennesker at bruge denne naturlige mulighed. På denne måde kan du peele din hud regelmæssigt og efter noget tid få andre interessante fordele.

Læs også: 5 måder til at peele hud med natron

Hud, der er fri for døde celler

Kvinde smørrer sit ansigt

Den mest fremragende kvalitet af denne sæbe er dens evne til at fjerne døde celler, der forbliver i huden. Det renser porerne og forebygger ubehagelig fedtet eller tørt hud, der kan klø.

Dets næringsstoffer minimerer de negative virkninger fra frie radikaler. Dette fremmer iltning af vævene. I mellemtiden hjælper dets næringsstoffer med at give en god følelse på huden.

Lindring for irritation og kløe

I modsætning til mange ingredienser af kemisk oprindelse ændrer havregryn ikke pH-værdien i din hud. Faktisk har dets anvendelse en positiv effekt på behandlingen af allergiske reaktioner, der forårsager irritation og kløe.

Dens egenskaber hjælper med at genoprette hudens naturlige fugt og reducere ekstrem tørhed, såvel som forbrændinger og stribe. Derudover hjælper det med at helbrede små sår.

En løsning mod overskydende olie

Sorte hudorme

Havregrynssæbe er en alternativ løsning til produktion af overskydende olie. Den direkte anvendelse virker positivt på talgkirtlerne.

Det kan derfor hjælpe dig, hvis du ikke kan lide den fedtede fornemmelse på huden. Det renser huden på en mild måde, så du ikke får ubehagelige reaktioner.

Sådan tilberedes naturlig havregrynssæbe derhjemme

Hjemmelavet sæbe

For at styrke fordelene ved havregryn på huden kan vi tilsætte andre sunde ingredienser som honning og E-vitamin olie til sæben. Selvfølgelig, hvis du foretrækker kun at bruge havregryn, er det også fint.

Ingredienser

 • 1 bar glycerinsæbe
 • 3 spiseskefulde havregryn
 • 4 spiseskefulde honning
 • 1 kapsel E-vitamin

Se også: 3 hjemmelavede peelinger der fjerner hudorme

Udstyr

 • Beholder til mikrobølgeovn
 • Træske
 • Sæbeforme

Forberedelse

 • Riv sæben og læg det i en beholder til mikrobølgeovnen.
 • Smelt i et par minutter og bland med havre og honning.
 • Rør i et par minutter med en træske, indtil det er godt blandet.
 • Tilføj indholdet fra E vitamin kapslen og fortsæt omrøringen.
 • Efter at have opnået et ensartet produkt, så hæld det i sæbeformene og vent på, at det skal størkner.

Brug

 • Fjern det fra formen, når du har den ønskede tekstur.
 • Gør din hud våd og gnid på dit ansigt med bløde cirkulære bevægelser.
 • Hold det på dit ansigt i 5 til 8 minutter og skyl derefter.
 • Gentag påføringen mindst 3 gange om ugen for at opretholde ren hud.

Som du kan se, er det ikke kompliceret eller dyrt at lave din egen havregrynssæbe. Bare følg anvisningerne og nyd alle fordelene!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Abud L. El libro de jabones. Buenos Aires: Editorial Albatros; 2004.
 • MedlinePlus. Avena. 2018; Available at: https://medlineplus.gov/spanish/druginfo/natural/814.html. Accessed 10/28, 2018.
 • Navarro C, Núñez M. Consumo responsable: Exfoliantes naturales para regenerar la piel. Integral: Vive mejor en un mundo mejor 2008(348):74-75.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.