En søster er mere end en ven. Hun er vores halve hjerte

Selvom du ikke altid er lige god til at holde kontakten med din søster, ved du at hun altid vil være der for dig, når det virkelig gælder.
En søster er mere end en ven. Hun er vores halve hjerte

Sidste ændring: 06 december, 2018

  En søster er mere end en ven. Hun er også meget mere end bare familie. Hun er som en urokkelig søjle, du altid kan regne med. Du har delt din barndom med din søster. Hun var din største rival. Hende du både misundte og beundrede i hemmelighed. Hun var den person, du oftest grinte med og skændtes med og legede med. Hun var den, du delte de hektiske pubertetsår med og den, du hadede at dele legetøj med.

Men på trods af alt dette er hun nu din bedste støtte. De mange års samliv har lært jer hvor særligt jeres bånd er.

Det siges at man ikke kan vælge sin familie. At man kun kan vælge sine venner.

Mens det naturligvis er sandt, er din søster alligevel noget helt særligt. Den biologiske forbindelse gør jeres forhold unikt. En god søster er en skat, der er værd at værne om gennem hele livet.

 

Båndet mellem to søstre betyder mere end bare “familie”

Måske er det et stykke tid siden du har talt med din søster.  Livet sætter os sommetider i en mærkelig situation, hvor   stolthed   kan spille en stor rolle. Måske står gamle uenigheder i vejen for at I kan snakke sammen igen.

Men på trods af afstanden, vreden og de sårede hjerter, er det virkelig svært for os at holde adskillelsen længe. Når dagen er omme, er det vores lillesøster eller storesøster, der  vejleder os på den bedst mulige måde.

Et telefonopkald, et par grin, en delt hukommelse og forbindelsen, som aldrig kan brydes, fornyes på trods af afstand og hårde ord.

Derfor er din søster så vigtig for dig:

TreSøstre

Den samme opvækst, men med meget forskellige personligheder

Det er forbløffende hvordan hver søster, på trods af at de har fået den samme opdragelse og har oplevet næsten de samme ting, ender med at være meget forskellige fra hinanden.

  • Der er de rebelske og reaktionære typer, der lærer os at forsvare vores personlige rum, vores ret til at have en stemme og vælge, hvad der er bedst for os.
  • Andre søstre udstråler derimod oceaner af ro, der giver os trøst og ly. Med deres støtte føler vi os hørt og forstået, når vi har en dårlig dag.

Søskende deler aldrig den samme personlighed. Børn er aldrig kopier af deres forældre. Søskende har ofte meget forskellige interesser og deres egne særlige reaktioner på de samme ting.

Dette hjælper søskende til at vokse, da de supplerer hinanden i mange henseender.

Når ord er unødvendige

Du behøver ikke fortælle din søster, når noget er i vejen. Hun ved hvad der foregår bare ved at se på dit ansigt. Når man har boet så langt tid sammen og set hinanden i alle mulige forskellige situationer, ved man næsten intuitivt hvordan hinanden har det.

Hendes nærhed og nærvær giver dig trøst.

Venner og forældre er dejlige, men din søster forstår og ved bare, hvordan hun skal hjælpe dig.

Forskelle og afstande betyder ikke noget

Din søster kan ofte være din bedste ven

Det betyder ingenting om et helt ocean adskiller os, eller vi er gået vore egne veje og danne vore egne forhold.

En søsters bekymring og interesse vil altid være der. Det er naturligt og næsten instinktivt. Opkald, beskeder… Der vil altid være en måde for dem at tilbyde deres støtte på med deres fortsatte bekymring for den anden halvdel af deres hjerte.

Ingen fortæller dig sandheden som en søster

År kan gå, eller tilbringes sammen, men du ved altid, at din søster vil fortælle dig sandheden uden omsvøb.

  • En søster er aldrig nedladende, og hun er endnu mindre tilbøjelig til at forsøge at berolige os med falske generaliseringer. Hun ved, at oprigtighed er en del af det at være familie, og det er uden tvivl, hvad du kan altid forvente fra hende.
  • En søster vil altid være mere end blot en ven, fordi I har været igennem så meget sammen. Erfaringerne fra barndommen er til tider komplicerede, men det er på grund af dem, at I forstår hinanden så godt.

Hvis der er en vis afstand mellem dig og din søster lige nu på grund af en lille ubehagelighed, så slug din stolthed. Det er det ikke værd.

Livet er meget enklere, end vi tror, og  støtten fra søskende er en særlig gave, vi bør nyde hver dag.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.