Den der fordømmer min vej, burde gå i mine sko

Lad ikke andre menneskers udtalelser ændre den måde, du lever dit liv på. Mens konstruktiv kritik kan hjælpe dig med at vokse, er du nødt til at lære at ignorere dem, der kun forsøger at skade dig.
Den der fordømmer min vej, burde gå i mine sko

Sidste ændring: 03 juni, 2019

Den der fordømmer min vej, burde gå i mine sko. Hvor mange gange har du måttet beskæftige dig med andre mennesker fordømmelse? Nogle gange vil du måske ikke være klar til at afvige fra den sti, du har valgt til dit daglige liv. Men du er stadig nødt til at “udholde” udtalelser fra tredjeparter om hvad du gør eller ikke gør.

Det ville være uærligt at sige, at det aldrig påvirker dig.

Det er ikke altid let at vende det døve øre til kommentarerne fra dem, der dømmer dine handlinger. Som om de havde evner til guddommeligt forsyn. Især når det kommer ud af munden på en betydningsfuld person i dit liv: Din familie, en ven

Der er selvfølgelig ingen af dine sande venner, der ville vove at dømme dig uden at være bevidst om dine følelser, om de oplevelser, som du bærer på din ryg og i dit hjerte.

Lad dem gå i dine sko en hel dag, fordi ingen andre end dig kan kende den smertefulde vej, du allerede har fulgt, floderne, du ar krydset uden at spørge andre om hjælp… I dagens artikel vil vi invitere dig til at tænke lidt mere over dette emne.

Den vej, vi har valgt, og stier vi har bygget er det, der definerer os

Du er ikke bare den kvinde, du ser i spejlet. Du er ikke defineret af hvad du har på, hvad du siger, eller hvad du gør for andre mennesker.

Du vokser hele tiden og alle dine livserfaringer udgør grundlaget for hvem du er… De ting, som ingen andre end dig selv kender og som kun du stræber efter.

Ingen rejser rundt på denne jord og taler ustandseligt om, hvad de har skullet overvinde, ingen jamre sig over deres skuffelser, deres nederlag, eller endda deres sejre. Så … Hvorfor vover nogle mennesker stadig at dømme andre uden at kende dem?

 • Folk, der er vant til at dømme andre har tendens til at være de mest frustrerede.
 • Nogle mennesker er ofte utilfredse med sig selv. Så i stedet projicerer de deres behov for kontrol over på andre menneskers liv.
 • Fordømmelser fra en inden for familien er en almindelig ting: “Det der sker med dig sker fordi du er for tillidsfuld,” eller “Du startede forkert med at tænke at du kan alt og det kan du ikke.”
 • De dømmer med den hensigt at være nyttige eller belære dig om en lektion, men inderst inde, ønsker de at kontrollere dig og “fælde” dig med deres måde at tænke på, deres regler.
 • Nogle gange prøver den person som fordømmer din sti i livet at retfærdiggøre deres egen ved at miskreditere andres. Det er ikke et ualmindeligt fænomen.

Anbefalet læsning efter “Den der fordømmer min vej, burde gå i mine sko”:

En søster er mere end en ven. Hun er vores halve hjerte

 • Når nogen dømmer dig har de i virkeligheden ikke gode argumenter, der tjener et formål. Det er næsten altid en undskyldning for et angreb, en fornærmelse, eller simpel foragt.Rationaliseringen er meget svag.
 • En mangel på selvkritik. De er ikke i stand til at evaluere deres egne handlinger og ord til at se, hvem der begået fejl, hvem der gjorde mere skade. De er begrænset til at beskytte sig selv imod kritik fra andre.
 • Sædvanligvis, mangler mennesker, der er vant til at fordømme dig et rigt liv med hobbyer og lidenskaber, der hjælper dem til at se ting i forhold til hinanden og holde op med at fokusere så meget på andre.

Hvordan du skal forsvare dig selv mod andres kritik

Nogle gange siger vi til os selv, “Det gælder ikke for mig”. Og det kan være sandt, så længe dommen kommer fra en person som en kollega, en person du ikke har et stærkt bånd til. Du kan børste det af og glemme det.

Men … Hvad sker der, når dommen kommer fra din partner, en ven, eller et familiemedlem?

I disse tilfælde er det mere almindeligt at føle sig fornærmet eller endda såret. Den første ting du skal gøre er at forholde dig rolig og fokusere på nogle enkle bekræftelser, som de følgende:

Jeg ved hvem jeg er, hvad jeg har gået igennem og jeg er stolt over ethvert skridt jeg har taget og lært af mine fejltrin” eller “Ingen andre end jeg selv har ret til at fordømme mig, for kun jeg ved hvad jeg føler og hvor glad jeg er for mit liv og de ting jeg har.”

Læs også denne artikel efter “Den der fordømmer min vej, burde gå i mine sko”:

Der er flere fordele ved at kunne græde

 • Når du har fortalt dig selv disse bekræftelser og beskyttet dit selvværd, så prøv at undgå at reagere med sårende bemærkninger. Hvis du viser vrede eller foragt, kan følelser tage længere tid at sprede og du ender kun med at forårsage mere skade.
 • Gør din skuffelse klart. Forklar, at ingen har ret til at dømme dig, og at dette blot viser, at de ikke kender dig. Derfor har de skuffet dig.
 • Hvem end der vover at kritisere dit liv og alt, hvad du har oplevet undervejs er en person, der ikke var en god rejsekammerat. Det er ligegyldigt om det er din mor, din søster, eller din partner.
 • Enhver, der ikke accepterer at du nogle gange har begået fejl, og de dømmer dig for. De er nogen, der har for høj mening om sig selv. En som tror at de aldrig tager dårlige beslutninger eller fejltagelser er en person, der mangler evnen til at kritisere sig selv og fokusere på andre.

Hvis hver dag bliver fordømt af de mennesker der er omkring dig, vil du til sidst blive slave af deres meninger. Lad det ikke ske.

I disse situationer skal du spørge dig selv om det er det værd at distancere dig selv fra andre mennesker, som ikke anerkender hvor værdifuld du er, som ikke kan se lyset i dig eller forstå din værdi.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.