Te forårsager epigenetiske forandringer hos kvinder der bekæmper kræft

Mens drikning te ikke er en garanti mod forekomsten af kræft, har flere undersøgelser vist, at det kan hjælpe. Plus, at drikke to kopper om dagen kan hjælpe dig med at regulere din østrogenmekanisme.
Te forårsager epigenetiske forandringer hos kvinder der bekæmper kræft

Sidste ændring: 20 juli, 2019

Det er ikke overraskende, at te er den næst mest populære drik i verden efter vand. Det har nogle utrolige egenskaber, der skaber epigenetiske forandringer.

Enhver af dens sorter er sunde. Det er ligegyldigt, om det er lækker grøn te, kamille te eller hvid te. Men vidste du, at grøn te har en masse antioxidanter? Dette gør det meget godt til at forbedre flere processer i din krop.

Der har været et stort antal undersøgelser udført på Camelia Sinensis blade, de blade, vi bruger til at lave grøn te. Blandt disse er en nylig undersøgelse blevet offentliggjort i maj, der virkelig skiller sig ud.

Upsala Universitet, i Sverige, har udgivet en interessant undersøgelse. I den viser de, at drikke te regelmæssigt producerer epigenetiske ændringer hos kvinder.

Epigenetiske ændringer er en kemisk modifikation, der har evnen til at “tænde” eller “slukke” bestemte gener.

For kvinder er det en god ting at tænde bestemte gener. Nogle gener kan beskytte mod kræftfremkaldende processer og østrogen metabolisme.

I denne artikel giver vi dig alle de interessante oplysninger om dette emne.

Anbefalet læsning efter “Te forårsager epigenetiske forandringer hos kvinder der bekæmper kræft”:

WHOs konklusioner om kød og kræft

Drikke te regelmæssigt er meget godt for kvinder

Kvinde drikker te

Direktøren for undersøgelsen var Dr. Weronica Ek. Hun arbejder i afdelingen for immunologi, genetik og patologi ced Upsala Universitet i Sverige.

Undersøgelsen blev udført på forskellige populationer i Europa i løbet af 5 år.

I denne undersøgelse analyserede de de effekter, som både kaffe og te kan have på det genetiske niveau. De gjorde det både for mænd og kvinder.

Resultaterne var som følger:

Katekinerne i te er anti-kræftfremkaldende midler som forårsager epigenetiske forandringer

Det første, de observerede var, at drikke kaffe ikke havde nogen effekt på det genetiske niveau.

Men i te syntes der at være flere meget interessante ting, der skete. Og det var ligegyldigt, om det var grøn, sort eller hvid te.

Først og fremmest bemærkede de, at te forårsagede flere epigenetiske ændringer hos kvinder, men ikke hos mænd.

Mærkeligt nok blev mange af de epigenetiske ændringer fundet i de gener, der er involveret i udvikling og forebyggelse af kræft. Derudover påvirkes også de gener, der påvirker metabolisme af østrogen.

Tidligere undersøgelser har vist, at te reducerer østrogenniveauerne. De kemisk aktive forbindelser i te, som katekiner, har størst indflydelse på de kræftfremkaldende celler. Test på laboratorieniveau på diverse kulturer har allerede vist dette.

Takket være dets polyphenoler, theaflaviner og tearubiginer er te i stand til at hjælpe med at beskytte dine celler og DNA mod cellulær formering og apoptose eller celledød.

Hvorfor tilgodeser de kvinder mere end mænd?

Kvinde der smiler

Svaret på dette spørgsmål vil kræve mere forskning. Desværre er problemet i dette studie det faktum, at kvinder drikker mere te end mænd.

Så hvad ville der ske, hvis mænd drak den samme mængde te som kvinder? Dette er noget vi endnu ikke kan konkludere noget på baggrund af.

Imidlertid har de været i stand til igen at vise, at te positivt regulerer østrogen. Ligegyldigt hvad, det er noget, der er meget interessant i sig selv.

Østrogener er en gruppe af kvindelige kønshormoner. Disse hormoner udfører visse fysiologiske funktioner. For eksempel, hvis en kvinde gennemgår en kombineret hormonbehandling til behandling af overgangsalderen, involverer denne behandling østrogen og progestin. Desuden arbejder disse hormoner også i kræftfremkaldende processer.

I det lange løb er dette en kendsgerning, der kan øge kvinders risiko for at lide bryst- eller endometrisk cancer.

Kop te med urter - epigenetiske forandringer

En anden grund til at drikke mere te

Til sidst konkluderede denne undersøgelse en vigtig opdagelse: te gavner kvinder ved at regulere aktiveringen af gener, der fungerer som beskyttere mod udviklingen af kræft.

Det er dog vigtigt at huske, at forskere stadig skal udføre flere undersøgelser for at se nærmere på dette. De vil jo gerne se, hvordan disse ændringer sker. Plus, de vil gerne se, om det også kunne ske i den mandlige krop.

Det er også meget vigtigt at huske at drikke te vil ikke helbrede kræft. Ligeledes vil det ikke helt forhindre dets udseende.

I stedet er det, vi ser på, en “værge”, en naturlig mediator til godt helbred. Som med alt, skal du drikke det moderat.

På grund af dette, uanset køn eller alder, er der ikke noget bedre end at nyde to kopper te om dagen. Du bør også leve en sund livsstil, spise en afbalanceret kost og undgå farlige vaner som tobak eller være stillesiddende.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.