Er jeg en giftig person? Fem tegn på, du skal ændre dig

Du skal holde dig væk fra giftige mennesker - men hvad hvis du selv er en af dem? Denne artikel handler om, hvordan du kan finde ud af, om du er den giftige person i forholdet.
Er jeg en giftig person? Fem tegn på, du skal ændre dig

Skrevet af Okairy Zuñiga

Sidste ændring: 25 august, 2022

“Er jeg en giftig person?” Hvis du nogensinde har stillet dig selv det spørgsmål, er du kommet til det rette sted.

Vi fortæller dig tit, at det er bedst at holde sig fra giftige personer. Men har du nogensinde tænkt på, om du selv er en giftig person? Ville du vide det, hvis du var?

Giftige personer befinder sig ofte i konfliktrelaterede og ulykkelige parforhold.
De er ubehagelige at være sammen med, og har ofte deres egen interesse i hovedsædet. De er også ofte usikre på sig selv, og lader deres usikkerhed gå ud over andre.

Det er godt at tænke over, hvordan vi behandler andre. Det er derfor også godt, at tage et grundigt kig på os selv for at finde ud af, om vi selv er giftige personer.

Dog mangler giftige personer ofte selvindsigt og nægter at vedkende sig deres fejl – så hvis du alvorligt overvejer, om du er en giftig person, så er du det sandsynligvis ikke. Evnen til empati og selvkritik er det vigtigste kendetegn på, at du ikke er en giftig person.

 

1. Er jeg en giftig person? Måske hvis du bagtaler andre

Giftige personer kritiserer hele tiden andre.

Et af de første tegn på, at du kan være en giftig person er en særlig fornøjelse ved at snakke dårligt om eller kritisere andre mennesker.

Mennesker er kommunikative af natur; Faktisk skal vi snakke regelmæssigt.

Men når det bliver sladder, er det ikke sundt eller positivt. Spørg dig selv:

  • Kritiserer du altid folk?
  • Taler du kun negativt om andre og stopper aldrig op for at se det gode?
  • Finder du på ting, bare så du har noget at sige?

Sandheden er, at folk vil lære ikke at stole på dig, selvom det ikke betyder noget for dig.

Over tid vil folk miste tillid til dig, når de ser, at du er nedladende overfor andre. De vil i sidste ende distancere sig fra dig.

For at løse dette problem skal du holde op med at tale negativt om alle hele tiden. Helt alvorligt, så er det bedst ikke at sige noget, når det kan skade andre.

 

 

2. Hvis altid snakker om hvor slemt dit liv er, så er du måske en giftig person

Et andet tegn på, at du er en giftig person, er at du er negativ hele tiden. Du finder den negative side af enhver situation, og der er altid en grund til at være ked af det eller vred.

Hvis du altid er sarkastisk, klager over alt eller konstant putter dig selv i offerrollen, kan det være hårdt for andre at omgås dig.

Du har ret til at være ked af det. Du har ret til at føle alt det, du føler. Men det er ikke en god ide at lade dine følelser gå ud over andre.

Hvad der sker er at bruge tid sammen med en person, der aldrig ser noget positivt, dræner energien hos menneskerne omkring dig. Hvis det lyder som dig, er det tid til at finde ud af, hvorfor du gør dette.

Usunde vaner kan føre til usunde holdninger. Hvis du opfører dig som dette uden nogen tilsyneladende grund, skal du analysere dit motiv eller hvad der ligger bag din negativitet.

 

3. Er jeg en giftig person, når jeg forventer meget af andre?

Giftige personer forventer for meget af andre.

At bruge tid sammen med venner, familie eller din partner skal være en af ​​de vigtigste ting i dit liv. Disse forhold er trods alt en del af, hvad der udgør din identitet og gør dig glad.

Men hvis du forventer for meget tid fra dem, kan det være et tegn på, at du er en giftig person. Du skal huske, at selvom du er en del af deres liv, kan du ikke tage al deres opmærksomhed.

Interpersonelle relationer handler om at give og modtage tid, plads, selskab osv.

Sagen er, at hvis du kræver tid og opmærksomhed, når du vil have det, men ikke er der for dine kære, så vil de føle sig misbrugt.

Hvis du tror, ​​du er faldet i denne fælde, så giv dig selv et øjeblik til at finde ud af, om du giver lige så meget, som du spørger efter hos dine kære.

Sørg for at dine kæres behov bliver opfyldt. Spørg dem, hvad de kunne tænke sig at lave, og om de eventuelt har brug for lidt tid alene.

 

4. Er jeg en giftig person?  skaber du drama overalt, så er du!

Et andet tegn på, at du kan være en giftig person, er, hvis du altid overdriver negative situationer.

En person der altid overdramatiserer ender med at nedslide deres forhold og irritere andre.

Faktisk elsker nogle mennesker virkelig at forårsage drama, herunder:

  • Overdrive problemer
  • Skabe jalousi
  • Skændes og argumentere hele tiden

Lyder noget af dette bekendt? Hvis det er tilfældet, så tænk på at slippe af med nogle disse holdninger eller i det mindste gradvist ændre dem.

Livet er for kort til at overdramatisere alting.

 

 

5. Er jeg en giftig person, hvis jeg lyver hele tiden?

Hvis du altid lyver, er du måske en giftig person.

Det er aldrig et godt tegn, hvis du konstant lyver. I mange tilfælde kan det tyde på, at du er en giftig person.

Det er dog ikke altid tilfældet: Spørg dig selv, om du lyver, fordi din partner ellers vil flippe ud, eller fordi din partner ikke giver ret til at udfolde dig i forholdet. For så er det din partner, og ikke dig selv, der er den giftige person.

Vi ved, at det til tider er svært at stå ved sandheden, når det indebærer en vis smerte eller forlegenhed, især hos en person, som du elsker meget.

Men det er ofte vigtigt, at prøve at fortælle sandheden alligevel, især hvis løgnen kan skade dit parforhold.

Du skal tænke på, hvorfor du lyver, og hvad du forsøger at løse.

Hvis løgne er en vane for dig, men der ikke er reel grund, så skal du gøre en indsats for at få hjælp, for det ikke er en sund vane.

 

Husk, hvis du spørger dig selv “er jeg en giftig person?” med ægte selvindsigt, så er du det sandsynligvis ikke.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.