5 fantastiske grunde til at tilføje chia frø til din morgenmad

At starte din dag med en morgenmad, der er rig på protein og antioxidanter, er noget, som vil hjælpe dit hjerte og din lever, og vil bekæmpe virkningerne fra frie radikaler, der forårsager for tidlig aldring. Gør chia frø til en del af din morgen rutine!
5 fantastiske grunde til at tilføje chia frø til din morgenmad

Sidste ændring: 22 april, 2019

Chia frø er små, men kraftfulde.

Du har måske hørt om dem eller set dem før. Hvis du ikke har prøvet dem endnu, så er det tid til at give disse fantastiske frø et forsøg.

En af de store fordele ved sociale medier og nye teknologier er, at det giver os mulighed for at dele information og prøve nye ting relateret til kost og sundhed, der kan være til gavn for hele familien. Visse sunde fødevarer kan også meget nemt blive populære.

Du har sikkert allerede læst, at chia frø er en super fødevare.

I sig selv er det imidlertid klart, at de ikke kan helbrede sygdomme eller få dig til at miste alle de ekstra kilo på siddebenene.

Disse frø er såkaldte “mediatorer” for et godt helbred. De kan være et uundværligt supplement til en sund kost generelt på grund af tre meget simple grunde:

  • De er rige på protein
  • De indeholder ingen fedt
  • De har et højt ernæringsniveau

I dagens artikel ønsker vi at anbefale, at du spiser chia frø med din morgenmad. Dette er den bedste tid på dagen til at udnytte alle deres fordele fuldt ud.

Hvorfor skal du spise chia frø til morgenmad

Yoghurt med chiafroe og avocado

Du kan finde chia frø i enhver specialbutik eller i specialitetssektionen i dit supermarked.

Men mange ved ikke, hvordan man bedst kan forberede dem. Det er meget enkelt: Din fantasi er grænsen.

Du kan tilføje disse frø til yoghurt, i havregryn, i skåle med frugt og endda lave lækre smoothies med dem.

Lad os nu se på alle deres fordele.

1. De er en naturlig kilde til omega 3 fedtsyrer

Omega 3 fedtsyrer er vigtige fedtstoffer og kraftfulde allierede til dine knogler.

Din krop er ikke i stand til at lave denne type fedt selv, så du skal få den gennem, den mad du spiser.

Chia frø er en glimrende måde til at begynde at passe på dit hjerte lige fra den dag, hvor du starter med at indtage dem.

Takket være omega 3 fedtsyrerne kan du reducere dine kolesterolniveauer, pleje din hjerne, forbedre nervefunktionen og fremme en passende cellulær hydrering.

2. De indeholder en ekstra dosis protein

Vand med chiafroe og citron

Chia frø består af 20% vegetabilsk protein.

Noget så enkelt som at tilføje en spiseskefuld af disse frø til en naturlig smoothie kan hjælpe med at balancere dine energiniveauer igennem hele dagen.

Glem ikke at spise morgenmad rig på protein også forbedrer dit stofskifte og får det sat i gang for at lette vægttab.

3. Chia frø er mættende

Hvis du forsøger at tabe nogle få kilo, kan chia frø være den bedste ernæringsmæssige strategi til at gøre det.

De er rige på fiber, der hjælper med at rense din krop og undgå forstoppelse.

Den anden grund til at de er en fast bestanddel i vægttabs kostvaner er på grund af det faktum, at de er meget mættende.

Disse frø er hydrofile, hvilket betyder, at de øges i volumen, når de kommer i kontakt med vand. Dette vil hjælpe dig med at afstå fra at spise mellem måltider og få dig til at føle dig mæt helt til frokost.

4. De reducerer dine stressniveauer

En anden stor grund til at spise chia frø til morgenmad er deres evne til at reducere niveauerne af cortisol i blodbanen.

Noget, som mange mennesker ikke ved, er, at stress forbrænder mange af dine magnesiumreserver.

Dette forklarer hvorfor du måske lider af hovedpine, hvorfor dine knogler gør ondt, eller hvorfor du er mere tilbøjelige til at overarbejde dine muskler, for eksempel.

Chia frø øger magnesiumniveauerne naturligt, forbedrer din styrke og trivsel, samtidig med at de regulerer kortisolniveauerne og fremmer afslapning.

De giver dig det perfekte niveau af energi, der får dig til at føle dig godt tilpas.

5. Chia frø med bær, den sundeste kombination

Yoghurt med chiafroe og baer

Grunden til at du altid ser chia frø kombineret med hindbær eller jordbær i ernæringsmagasiner er meget enkel: Denne kombination giver dig et kraftigt niveau af antioxidanter.

Tøv ikke med at kigge efter friske bær hos din lokale købmand. Det er ligegyldigt, om de er ude af sæsonen, og du skal købe dem frosne – deres fordele er stadig bemærkelsesværdige.

At starte din dag med en morgenmad, der er rig på protein og antioxidanter, er noget, som vil hjælpe dit hjerte og lever, og vil bekæmpe virkningerne af frie radikaler, der forårsager for tidlig aldring.

Begynd at tage bedre vare på dig selv i dag – prøv at spise chia frø med din morgenmad.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Fonte-Faria, T., Citelli, M., Atella, G. C., Raposo, H. F., Zago, L., de Souza, T., … & Barja-Fidalgo, C. (2019). Chia oil supplementation changes body composition and activates insulin signaling cascade in skeletal muscle tissue of obese animals. Nutrition58, 167-174.
  • Gutiérrez Tolentino, Rey, Ramírez Vega, Ma. Lourdes, Vega y León, Salvador, Fontecha, Javier, Rodríguez, Luis Miguel, & Escobar Medina, Arturo. (2014). Contenido de ácidos grasos en semillas de chía (Salvia hispanica L.) cultivadas en cuatro estados de México. Revista Cubana de Plantas Medicinales19(3), 199-207. Recuperado en 31 de enero de 2019, de http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&;pid=S1028-47962014000300008&lng=es&tlng=es.
  • Rosas-Mendoza, Marta Elvia, Coria-Hernández, Jonathan, Meléndez-Pérez, Rosalía, & Arjona-Román, José Luis. (2017). Characteristics of Chia (Salvia hispanica L.) Seed Oil Extracted by Ultrasound Assistance. Journal of the Mexican Chemical Society61(4), 326-335. Recuperado en 31 de enero de 2019, de http://www.scielo.org.mx/scielo.php?script=sci_arttext&;pid=S1870-249X2017000400326&lng=es&tlng=en.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.