Hurtigt vægttab med citron, ingefær og chiafrø

At gøre denne fantastiske drik med citron, ingefær og chiafrø til en del af sin kost kan være en fremragende måde at tabe sig på og holde sig i form.
Hurtigt vægttab med citron, ingefær og chiafrø
Elisa Morales Lupayante

Bedømt og godkendt af Idrætspædagog og ernæringsekspert Elisa Morales Lupayante.

Sidste ændring: 28 marts, 2023

At tabe sig behøver ikke at kræve en masse opofrelser, sorg og frustation. Vi bør aldrig opgive at nyde mad, sulte os selv eller tælle kalorier. Læs med og lær hvordan du kan opnå et hurtigt vægttab.

Det, vi har brug for at gøre, er at lære at spise afbalancerede måltider. Og vi bør også kende til vanddrivende og slankende fødevarer. På den måde kan vi tilføje dem til vores kost. I sidste ende vil dette hjælpe os med vores vægttab.

I denne artikel ønsker vi at dele tre naturlige ingredienser, som hjælper os til at komme af med kropsfedtDe fungerer også som vanddrivende midler og øger vores stofskifte.

Med disse vil vi være i stand til at bruge mere energi. Ved at bruge mere energi vil vi være i stand til at tabe os nemmere. Ingredienserne er citron, ingefær og chiafrø.

At tabe sig på en sund måde

Du kan opnå et hurtigt vægttab på en sund måde

Vi reagerer som regel på kostplaner til at opnå vægttab på nogle få måder. Det kan være stress, frustration, skyldfølelse, irritabilitet og en hel liste af andre følelser.

Dette sker, fordi de fleste kostplaner fortæller os, at vi skal mindske antallet af kalorier for at tabe os. Eller de fortæller os, at vi skal sulte os selv og opgive alle former for lækre madvarer.

Der er noget, vi bliver nødt til at huske på for succesfuldt at kunne følge en kostplan, både nu og senere: vi bliver nødt til at ændre vores idé om, hvad en kur er. Derefter bliver vi nødt til at ændre vores kost til en række gode vaner.

Vi kan gøre disse vaner til en del af vores daglige liv, ikke blot en del af en kur. På den måde kan vi nyde en balanceret og lækker kost. Vi vil dog også have plads til nogle søde sager ind imellem.

For at tabe sig bliver man ofte nødt til at tilføje fødevarer med slankende egenskaber til sin kost. Ved at gøre det kan man tabe sig med en mindre indsats. Og man behøver ikke at skulle håndtere frustrationen af at skulle opgive bestemte fødevarer fuldstændigt.

Fødevarer til et hurtigt vægttab

Er der fødevarer, der hjælper os med at opnå vægttab? Hvis der er, indeholder de så slet ikke nogen kalorier?

Jo, de findes, og jo, de indeholder kalorier, men vores kroppe bruger mere energi på at fordøje maden, end maden giver os.

Derudover har de medicinske egenskaber. Disse kan hjælpe os til at tabe nogle kilo nemmere og på kortere tid.

Citron

Citron er en af de bedste fødevarer til vægttab. Denne frugt har udrensende, basiske og antioksidante egenskaber. Alle disse er gode bidrag til enhver kur.

Når vi prøver at tabe os, hjælper citroner os med at fordøje og udskille en stor del fedt. Det hjælper os også med at bekæmpe væskeophobning og giver os en følelse af mæthed. Dette er godt, eftersom det mindsker fristelsen til at gå og småspise hele dagen.

Vi kan bruge alle dele af citronen. Det indebærer kødet og skallen. På grund af det anbefaler vi, at man altid anvender økologiske citroner. På den måde ved man, at de ikke indeholder nogle uønskede pesticider, voks eller andre kemikalier.

Ingefær

Denne ekstotiske fødevare har en krydret og forfriskende smag. Den har også den fordel, at den øger ens stofskifte. Dette gør den uundværlig i forbrændingen af kalorier.

Mange personer kan tage på hurtigt, fordi de har et langsomt stofskifte. Det kan blive forbedret gennem træning og gode vaner. Vi bør dog også prøve at bruge fødevarer såsom ingefær for at øge det.

Ingefær regulerer også vores blodsukker og lader os naturligt kontrollere vores appetit.

Chiafrø

Chiafrø er en fremragende fødevare til at hjælpe med at opnå hurtigt vægttab. De lader os tabe os på en sund måde. Chiafrø hjælper også vores tarme og kan bekæmpe forstoppelse. Trods alt er det godt at have en ren tyktarm.

Disse frø hjælper os med at mindske oppustethed i maven, så vores tarme kan blive ved med at arbejde. Chiafrø er også fulde af proteiner, fibre og antioksidante stoffer. Disse gør det til en glimrende fødevare at spise.

For at opnå den største effekt bør vi lade dem ligge i blød nogle timer, før vi spiser dem.

Opskrift til hurtigt vægttab

Ingredienser

 • 1 økologisk citron, presset
 • 1 spiseskefuld chiafrø (14 gram)
 • Et stykke friskrevet ingefær ELLER en spiseskefuld ingefærpulver (2,5 gram)
 • 400 ml vand
 • Stevia til at søde med (valgfrit)

Fremgangsmåde

For at lave denne drik skal man følge disse trin:

 • Natten før lægges chiafrø i de 400 ml vand.
 • På dagen blendes chiafrø sammen med saften fra citronen og ingefær.
 • For at opnå flere fordele kan man tilsætte noget citronskal. Denne del af citronen indeholder mange næringsstoffer, som kødet og saften ikke har.
 • Tilsæt stevia for at gøre drikken sødere alt efter din smagspræference.

Hvornår man skal drikke det

Når du har blendet denne drik, og den har en jævn konsistens, er den klar. Sigt den ikke.

Du bør dele drikken op og drikke den i løbet af dagen. En god plan er som følgende:

 • 1/3 af drikken til morgenmaden
 • 1/3 af drikken som et boost om formiddagen
 • 1/3 af drikken som et boost midt på eftermiddagen

Du kan drikke den hver dag i 15 dage. Dette kan gentages en gang hver tredje måned for at opnå og bibeholde et hurtigt vægttab.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Vuksan, V., Jenkins, A. L., Brissette, C., Choleva, L., Jovanovski, E., Gibbs, A. L., … Hanna, A. (2017). Salba-chia (Salvia hispanica L.) in the treatment of overweight and obese patients with type 2 diabetes: A double-blind randomized controlled trial. Nutrition, Metabolism and Cardiovascular Diseases. https://doi.org/10.1016/j.numecd.2016.11.124
 • Greig, E. (2014). Weight loss. In Acute Medicine: A Symptom-Based Approach. https://doi.org/10.1007/9781139600354.069
 • Grzanna, R., Lindmark, L., & Frondoza, C. G. (2005). Ginger—An Herbal Medicinal Product with Broad Anti-Inflammatory Actions. Journal of Medicinal Food. https://doi.org/10.1089/jmf.2005.8.125

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.