10 fantastiske idéer til et efterårsbryllup

Hvis du skal holde et efterårsbryllup, er det en god idé at tilpasse dekorationerne til årstiden. Derved vil din store dag have et varmt og særligt præg.
10 fantastiske idéer til et efterårsbryllup
Isbelia Esther Farías López

Skrevet og kontrolleret af filosof Isbelia Esther Farías López.

Sidste ændring: 09 august, 2022

Et efterårsbryllup er en smuk refleksion af romantik. De naturlige toner i omgivelserne skaber en smuk baggrund til ethvert bryllupsbillede. Et nostalgisk, gyldent landskab med bruden i fokus er fantastisk smukt.

Du vil ikke fortryde det, hvis du vælger at holde et efterårsbryllup. Derudover er det vigtigt at inkludere så meget naturlig skønhed som muligt. Det er en skøn måde at kombinere kærlighed og natur på.

Idéer til et efterårsbryllup

1. Invitationer

Flotte efterårsblade på et træ

Efterårsmånederne er berømte for deres mystiske elegance, der dækker omgivelserne. Alt er gyldent, og det bedste er at være ude i naturen. Derfor skal bryllupsinvitationerne hylde denne årstid med et hyggeligt og personligt præg.

Man kan få invitationer med bladdesign samt en flot skrift. Husk at notere alle de vigtige detaljer, som dine gæster skal vide.

2. Efterårskjole

Blonder er et højdepunkt i efteråret, og de ser især delikate ud på brudekjolens ærmer. Du kan også tilføje blonder på kjolens ryg og hals.

Vi anbefaler ikke, at man vælger en stor kjole til et efterårsbryllup. Men alle kvinder har selvfølgelig deres egen drømmekjole i tankerne, så derfor er det vigtigt at vælge den type, du gerne vil have. 

3. Brudebuket til et efterårsbryllup

Brudebuketten, som mange kvinder så gerne vil gribe under receptionen, vil se en smule anderledes ud i efteråret. Blomster, der blomstrer under denne årstid, skaber et ekstremt elegant blomsterarrangement til dit efterårsbryllup.

Blomsterhandlere anbefaler at bruge pæoner og krysantemummer, men du bør også inkludere tørrede blade. Hvis du er en mere traditionel brud, kan du tilføje cremefarvede roser til disse blomster.

4. Brudepigekjoler

Vi anbefaler, at brudepigernes kjoler er enten lilla eller violet. Sammen med efterårsfarverne vil dette ligne eventyrsmagi.

Kontrasten af brudepigekjolerne med de smukke farver i landskabet ser fantastisk ud. Kameraerne vil elske disse billeder.

Tørrede blomster passer perfekt til et efterårsbryllup

5. Dekorationer til et efterårsbryllup

Stearinlys er altid på mode, og det gælder også andre pyntegenstande samt årstidens frugter. Hvad angår borddekorationer, så vil et efterårsbryllup ikke være komplet uden trædekorationer, som vil give bordene varme og hygge.

Til et efterårsbryllup er det almindeligt at bruge naturlige udskæringer på borddugen. Derfor vil grene med tørrede blade samt træskiver få bordet til at se smukt ud, samtidig med at det er meget prisvenligt.

6. Personliggjort dessertbord

Du kan bruge den samme trætrend til at give dessertbordet sin egen stil. På den måde vil det hele se rustikt ud, samtidig med at det er elegant. Hvis der er en pejs i lokalet, kan der tændes op i den, så det virkelig skaber en god stemning.

Du kan desuden lave nogle små kager i forskellige smagsvarianter. Kagerne kan være med eller uden creme, med nødder og andre kombinationer, du kan komme i tanke om. Faktisk er pekannødder, hasselnødder og æbler essentielle til et dessertbord til et efterårsbryllup.

7. Bryllupskage

Overvej en bryllupskage i flere etager, der er forbundet med kranse og tørrede blomster. 

Bånd og guldsløjfer vil være særligt smukt på en bryllupskage i efteråret. De får kagen til at se elegant ud, og vi er sikre på, at dine gæster vil elske det. Du kan personliggøre kagen ved at bruge et blomsterarrangement, der minder om brudebuketten.

8. Drikkevarer til et efterårsbryllup

Vintønde med mange slags vin

Der er altid champagne og mousserende vin til et bryllup. Udover det, så skal du huske at tænke på dine gæster. Der er nogle, der godt kan lide varm cider, mens der er andre, der foretrækker spiritus for at bekæmpe efterårskulden om aftenen.

Du kan for eksempel tilbyde forskellige cocktails med frugt, så ingen af dine gæster bliver tørstige. Du kan få en til at gå rundt med en vogn med drinks til hvert bord.

9. Gaver til gæsterne

Giv dine gæster personliggjorte minder for at sige tak for at komme til brylluppet. Du kan for eksempel bruge gaveposer i guld, hvor du lægger chokolade og en seddel i.

Du kan også bruge praktiske beholdere, som dine gæster kan genbruge derhjemme. Hvis du har lyst, kan du indgravere jeres initialer og fylde den med aromatiske salte. Der er mange forskellige idéer, du kan gøre brug af!

10. Bryllupsbil

Til et efterårsbryllup er det bedre at droppe idéen om en limousine og overveje noget mere klassisk. En hestevogn eller en gammel bil med efterårsblomster på vil passe perfekt til denne lejlighed. Sørg dog for, at der er et tag, så du ikke kommer til at fryse for meget.

Et efterårsbryllup, der er godt planlagt, sikrer romantik og en god dag. Det smukke landskab og de fantastiske farver er virkelig noget, du og din kommende mand ikke må gå glip af!

Det kan interessere dig ...
Vælg den bedste årstid til et bryllup
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Vælg den bedste årstid til et bryllup

Når det kommer til at vælge den bedste årstid til et bryllup, skal du tage højde for mange ting, da planlægning vil variere betydeligt afhængigt af...


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.