10 tips til at spare penge på et bryllup

Selvom der er nogle ting, du måske ikke ønsker at spare på, så som din brudekjole, så er der stadig andre måder at spare penge på dit bryllup. Fortsæt med at læse for at finde ud af mere.
10 tips til at spare penge på et bryllup
Isbelia Esther Farías López

Skrevet og kontrolleret af filosof Isbelia Esther Farías López.

Sidste ændring: 09 august, 2022

Det er muligt at spare penge på et bryllup og samtidig have dit livs fest med lidt tid og kreativitet. I kan endda have det sjovere ved at planlægge det som et par og sammen med nogle familiemedlemmer.

Du bliver dog nødt til at tage smarte beslutninger, lave lister og skelne imellem, hva d du kan bruge lidt mindre på, og hvad du ikke kan. Med god organisering og planlægning kan du få et fantastisk bryllup… og til en rimelig pris.

10 tip til at spare penge på et bryllup

1. Giv dig selv tid nok til at planlægge

Det første, du skal gøre, er at finde en dato for ceremonien og ikke lade angst overvælde dig. Vi anbefaler, at du giver dig selv tid nok til at organisere det stille og roligt. Hvis du beslutter dig for at blive gift om en måned, vil du helt sikkert bruge flere penge på brylluppet!

At have flere måneder i forvejen gør det muligt at spare flere penge sammen til brylluppet ud af jeres lønninger. I mellemtiden kan du sammenligne leverandører, finde gode tilbud og forberede ting selv.

2. En lavere efterspørgsel betyder lavere priser

Ligesom turiststeder ændrer selskabshaller deres priser i henhold til sæsonen. For at være ærlig er forskellen normalt enorm, så dette er en fantastisk måde at spare penge på dit bryllup.

Vælg en dato i en lavsæson for at spare penge på catering og andre ydelser. Når efterspørgslen ikke er for høj, er der flere specialtilbud og pakker, som du kan drage fordel af. Kvaliteten er lige så høj som i andre måneder.

3. Ved at invitere færre gæster, kan man spare penge på et bryllup

Et skål udveksles ved en fest

Gæstelisten er en af de ting, du skal gennemgå et par gange, før du sender invitationerne. En af de største udgifter er mad, drikkevarer og underholdning til alle dine gæster. Derfor kan du spare meget, hvis du reducerer antallet af gæster.

Det er en stor fejltagelse at invitere alle de mennesker, du har et forhold til, uanset hvor lidt du ser dem til dagligt. Prøv at undlade de bekendte, som du ikke har set i 20 år, på trods af at du måske føler dig forpligtet til at invitere dem.

Begræns også listen til familie og venner, hvis selskab du nyder. At have en intim aften giver dig mulighed for at spare penge på et bryllup og fejre med dem, der altid er der for dig.

4. Lav dine egne invitationer for at spare penge på et bryllup

Det koster en masse penge at købe færdiglavede kort og leje grafiske designfirmaer til invitationer og takkekort. Du kan halvere denne udgift ved at sidde ved din computer og trykke på “udskriv.”

Der er hundredvis af modeller online til at inspirere dig og hjælpe dig med at sammensætte dine egne kort. Derfor kan du nemt personliggøre det så meget, som du ønsker.

Nemt at spare penge på et bryllup ved at lave egne invitationer

5. Vælg billigere tøj

Afhængig af din personlighed og livsstil kan du spare penge på et bryllup ved at bruge mindre på jakkesæt og kjoler. Måske vil din forlovede aldrig gå med jakkesæt igen. Derfor er det ligeså godt at leje et jakkesæt. Derefter kan du have det for evigt på fotos, og ikke opbevaret i et skab, hvor det samler støv.

Hvad angår bruden, er der virksomheder, der har billige brudekjoler. Det er bedst at kigge online og sammenligne priser hjemmefra. Du vil blive forbløffet over de prisforskelle, du finder mellem meget ens kjoler forskellige steder.

6. Brug genanvendte dekorationer

Genbrug af gamle eller ubrugelige genstande som krukker og glasflasker er en meget billig og smuk tendens. Med dem kan du sammensætte elegante, enkle og billige dekorationer. Du kan også bede dine familiemedlemmer om at hjælpe ved at gemme deres gamle ting.

Der er også store bryllupsmesser og dekorationssteder, som du kan besøge for at få smukke, men praktiske produkter. Ved hjælp af internettet er det nemt at finde idéer til din smag og tema.

7. Vælg sæsonbestemte bryllupsblomster

Strand bryllup

Bryllupsblomster, både ved ceremonien og receptionen, har masser af indflydelse. For at spare penge på dit bryllup anbefaler vi at vælge sæsonbestemte blomster og undgå at importere dem. Dette kan få dig til at spare mange penge på blomster.

En anden måde at spare penge på blomster er også ved at genbruge dem. Når ceremonien er over, kan dine forældre flytte blomsterne til selskabshallen/receptionen. Så hav vaser, der står klar til at sætte dem hurtigt og nemt i.

8. Hold bryllupskagen enkel

Ideen er at have en symbolsk og enkel kage til at tage billeder af og lave det første snit. Som servering tager tjenerne den ud i køkkenet, og der kan du have andre hjemmelavede kager ventende. Dette er naturligvis let, hvis du har nogen, der er villig til at bage dem dagen før.

Ved at have et dessertbord er det en god måde at supplere kagen på, og der er masser af desserter, som du kan lave derhjemme med lidt hjælp. Derfor behøver du ikke bruge endnu flere penge på at ansætte en konditor.

9. Du kan spare penge på et bryllup med billigere ringe

Traditionelle vielsesringe var lavet af guld… og for mange, jo tungere, desto bedre.

Denne skik har dog ændret sig i årenes løb. Der er nu smukke muligheder på markedet, som er lavet af andre materialer, så som sølv, som kan spare dig for en masse penge.

10. Se, om nogen kan låne dig et køretøj til ceremonien

At leje en limousine eller et specielt køretøj til at køre parret rundt i, er en unødvendig udgift, som du nemt kan undgå. Der er som regel en ven eller et familiemedlem, der kan låne et køretøj til lejligheden.

Så er det eneste, du skal betale for, er at dekorere det med blomster eller bånd.

Det er op til dig at skære ned på bryllupsomkostninger

Hvor mange penge tror du, du kan spare på et bryllup, hvis du følger disse tip?

Det er sandsynligvis meget. Derudover behøver du ikke at gå på kompromis med dine idéer og detaljerne og kan stadig have dit drømmebryllup.


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.