5 fejl du begår, når du dekorerer dit badeværelse

Bare fordi det er det mindste værelse i huset, betyder det ikke at dit badeværelse er nemt at dekorere.
5 fejl du begår, når du dekorerer dit badeværelse

Sidste ændring: 20 oktober, 2020

Når du dekorerer dit badeværelse skal du omhyggeligt planlægge alle detaljer for at undgå problemer i fremtiden.

Boligindretning indeholder mange facetter og kræver, at du tager dig af hver eneste detalje. Dette er tilfældet for alle værelser i huset, selv for badeværelset. Har du nogensinde tænkt på det før? Her giver vi dig tops til at hjælpe dig med at rette op på fejl du måtte have lavet når du engang indrettede dit badeværelse.

I dekorationsmagasiner eller i brochurer fra virksomheder der sælger badeværelsesartikler, ser vi ofte smukke og meget moderigtige badeværelser i med flotte designs. Mange mennsker har lyst til at blindt følge disse tendenser, men ender desværre med at lave mange typiske fejl når de dekorerer deres badeværelse. Nogle af dem kan faktisk være ret vanskelige at ordne igen.

For at undgå denne type problemer, som nok er noget af det værste dit hjem kan gøre, giver vi dig følgende tips og råd. Undgå disse fem fejl når du dekorerer dit badeværelse. De vil uden tvivl løse mange af dine problemer med hensyn til dekorationer.

5 fejl du begår, når du dekorerer dit badeværelse

1. Du har ikke planlagt dine rum

Flot rustikt badeværelse.

Det er den første opgave du skal gøre, når du dekorerer dit badeværelse i dit hjem. Du skal nøje overveje, hvad du har brug for, hvilke møbler du vil bruge og frem for alt sørge for at du har alle de rigtige mål . At have et rum helt fyldt med møbler er ikke gavnligt for dets anvendelighed.

Placeringen af hvert møbel er derfor helt grundlæggende. Det er meget almindeligt at se, at døren for eksempel ikke kan åbnes helt fordi toilettet er placeret lige bad det: dette er en stor fejl. Desuden skal du ikke planlægge et alt for stort badeværelse, medmindre du har et tilsvarende stort hus.

For at konkludere, bør du overveje særligt en ting: skydedøre. De er yderst nyttige, hvis du har begrænset plads. Tøv ikke med at snakke med en kompetent tømrer og hvilke muligheder der kunne være i dit hjem.

Læs også: Fem tips til rengøring af dine vandhaner

2. Du bruger glatte fliser

Der sker mange ulykker i hjemmet, og særligt på badeværelset. De fleste er selvfølgelig forbundet med det faktum at våde gulve og brusebad er glatte og at man nemt kan falde der. Hvordan undgår man så disse problemer? Jo, man kan starte med at to primære foranstaltninger.

Den første er at placere fliser der forhindre fald ved at have en anti-glide egenskab. Ved at sikre overfladen på dine gulve forebygger du ulykker. Vi er normalt ikke så opmærksomme på sådane risici i vores dagligdag, derfor er det bedst at tage den nødvendige forholdsregler på forhånd.

For det andet bør du også overveje tæpper. Vi kan let glide på gulvet på grund af fugt og dette kan naturligvis forårsage alvorlige ulykker. Du skal dog være opmærksom på at tæpper med tiden kan få en ubehageligt lugt. Sørg for at du udvælger dem grundigt og ofte vasker dem.

3. Dårlig ventilation er ikke godt, når du dekorerer dit badeværelse

Smukt badeværelse

Det er et helt grundlæggende aspekt i dit badeværelse, at der ern en god ventilation. Ikke at sikre en tilstrækkkelig god ventilation er en fejl vi ofte begår når vi indretter vores badeværelse. Desværre er det meget svært at reparere og ordne igen bagefter. Et badeværelse skal have god ventilation og kunne luftes konstant. Mange beslutter at installere luftudsugere for at få en større og bedre ventilation.

Værelsets belysning er også en anden nøglefaktor. Der skal være tilstrækkeligt med lys, men det må heller ikke blive for overdrevet. I den forstand har mørke farver en tendens til at absorbere et rums lys. Derudover giver mørke farver også en følelse af dårlig rengøring, støv bliver mere synligt, og det giver også følelsen af at der er mindre plads.

Tips: Monter dit amatur i nærheden af spejle og inde i bruseren.

Læs også: Hjemmelavet rengøringsprodukt til at fjerne støv fra møbler

4. Der er for meget dekoration

Interessant nok indbefatter god dekoration også at du ikke overdriver og udsmykker et område for meget.  Hvis du placerer møbler eller ornamenter i overflod, uanset hvor smukke de så end er, vil det have en negativ effekt på det overordnede billede af dit badeværelse.

Derimod, er det tilrådeligt at udvælge et par ting og søge en vis balance. Et godt trick er at placere mellemstore eller store rundt omkring i badeværelset. Disse har den fordel at de får rummet til at virke større. Det er selvfølgelig især praktisk når rummet er småt. Desuden vil et rum med et lille spejl gøre så hele værelset ser mærkeligt ud. Undgå det.

Vær også opmærksom på, hvordan du vælger dine fliser. Fliser er et oplagt valg til dit badeværelse da de både dekorere rummet, men også undgår korrosion af fugt og damp. Er fliserne for store, kan du dog godt se ret grimme ud. Prøv i stedet at vælge en væg hvor du placere dem, og mal de andre væge med bløde farver. Dette vil skabe en større visuel harmoni.

5. Alting står åbent og helt fremme

Både rengøringsartikler og dine produkter til personlig hygiejne skal have en bestemt plads i dit forhåbentligt velorganiserede badeværelse. Normalt opbevarer vi vores ting i møbler omkring vasken. Dette er også et perfekt valg.

Nogle gange kan vi også bruge væggen eller hjørnerne i rummet. Mulighederne er mange, og det er op til dig at udforske hvad der kan virke godt i netop dig rum. Hvis du holder øje med og overvejer de tidligere punkter, vil de fejl du laver når du indretter dir bareværelse være meget små. Ofte vil de slet ikke være et problem.

Husk at alt afhænger af dine behov og hvad du har tilgængeligt at resourcer, både med hensyn til penge, men også plads.

Endelig, er det vigtigt at du bruger de overstående råd og ideer når du dekorerer dit badeværelse for at få det rum du ønsker dig.  


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Hallo Granja, Paola. (2013). Estética Funcional y Espiritual Para el Hogar. Diseño Interior, Fundamentos Básicos. Disponible en: https://extensionuniversitariaute.files.wordpress.com/2013/09/decoracic3b3n-de-interiores.pdf
  • Andrés Pretel, F., Navarro Bravo, B., Párraga Martínez, I., de la Torre García, M. A., del Campo del Campo, J. M., & López-Torres Hidalgo, J. (2010). Adherencia a las recomendaciones para evitar caídas en personas mayores de 64 años Albacete, 2009. Revista Española de Salud Pública, 84(4), 433–441.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.