7 gode vaner til at sove godt om natten

Det kan være svært til at begynde med, men slukning af elektroniske enheder et par timer før du går i seng, hjælper os med at bekæmpe søvnløshed og sove bedre
7 gode vaner til at sove godt om natten

Sidste ændring: 04 juli, 2019

Det kræver ikke altid piller at sove godt om natten. Nogle gange kan vi hvile bedre bare ved at vedtage bedre vaner. Under alle omstændigheder skal vi også fjerne skadelige vaner. Lær vores 7 tips til naturlig bekæmpelse af søvnløshed i vores indlæg i dag.

7 gode vaner til at sove godt om natten

1. Varmt brusebad eller bad

Et simpelt og dejligt middel er et varmt brusebad eller bad lige før du går i seng kan hjælpe dig med at sove godt om natten.

 • I modsætning til koldt vand, som har en stimulerende virkning, har varmt vand en afslappende virkning for vores krop.
 • Med et varmt bad kan vi gå i seng og føle os godt tilpas, mens vi forbereder os på at hvile godt.

Hvis vi vælger at tage et bad, kan vi forblive i badekarret i op til en halv time og tilsætte natron eller magnesiumsulfat til badevandet. Disse tilsætninger vil maksimere fordelene ved badet.

2. Lær hvordan du kobler fra

Kvinde der sover

Disse dage er en af ​​de største årsager til søvnløshed vores afhængighed af teknologi.

Fjernsyn, computere eller mobiltelefoner er ikke alene i stand til at afslappe vores sind, men de skaber også elektromagnetiske felter. Disse bølger har en negativ indflydelse på vores nervesystem.

 • Du bør bruge disse enheder mindre om dagen, og minimere brugen af ​​dem så meget som muligt.
 • For at bekæmpe søvnløshed er det afgørende at afskærme os fra vores enheder mindst to timer før vi går i seng.

3. Følge solen

Solen markerer biorytmer, eller med andre ord livets naturlige rytme. Som følge heraf fungerer vores krop bedre, når vi følger solen.

 • Så vi anbefaler at vågne om morgenen ved solens første stråler og gå til ro, når himlen bliver mørkere.
 • Selvom det ikke er nødvendigt at gå i seng, hvis det stadig er tidligt, kan vi stadig tilpasse vores aktiviteter i overensstemmelse hermed og gå ned i tempo.

Ligeledes er solbadning også et naturligt middel til at bekæmpe søvnløshed. At få 10 minutters sollys hver dag hele året, hvis det er muligt, er nok til at bemærke en forbedring i vores kvalitet af hvile.

Men hvis vi får for meget sol, kan det skade vores hud såvel som vores energiniveauer i løbet af dagen.

4. En passende aftensmad

En tallerken med laks og groentsager

Biorytmerne fortæller også vores krop, at fra klokken 9 skal den bruge sin energi til at regenerere vores lever og galdeblære.

Vi bør være opmærksomme på denne kendsgerning, fordi der er mange mennesker, der lider af søvnløshed på grund af deres aftensmad.

Hvis vi spiser for meget inden vi går i seng, vil vores krop være midt i fordøjelsen. Dette har en negativ indvirkning på vores natlige biorytmer.

En sundere vane er at tilberede lettere middage inden kl. 8 om aftenen for at sikre, at vores krop har tid til at fordøje alt før vi går i seng.

I lyset heraf bør vi undgå følgende fødevarer:

 • Sukkerarter
 • Raffineret mel
 • Usunde fedtstoffer såsom stegt mad og junkfood
 • Mejeriprodukter
 • Rødt kød
 • Søde frugter

Frugter, selvom de er en sund fødevarekilde, giver os meget energi, hvilket gør dem mere passende om morgenen.

5. Yoga stillinger

Blandt yoga teknikker er omvendte stillinger gode til at afslappe os og bekæmpe søvnløshed.

 • Ved at løfte vores ben og sænke vores hoved til et niveau lavere end vores krop, kan vi hjælpe på vores blodcirkulation.
 • Når vi gør det, kan vi lindre symptomer som rastløse ben eller hovedpine, hvilket gør det svært at hvile godt.
 • Vi kan lægge os ned på gulvet med vores ben løftet lodret eller mod en væg. Eller vi kan lave en anden stilling, hvis vi ved hvordan vi gør det. Stearinlys stillingen virker godt her.

6. Søvnløshed og tarmene

En persons tarm - sove godt om natten

Nogle gange kan vi ikke sove godt om natten på grund af en tarmoverbelastning og betændelse, hvilket kan være vanskeligt at opdage.

For at behandle det, har vi brug for at hjælpe dem med at fungere normalt igen. Vi kan også bruge lerpulver før vi går i seng eller om natten.

7. Et værelse lavet særligt til hvile

Nogle værelser gør hvile kompliceret af en eller anden grund. Nogle af de problemer, som vi måske skal rette op på, er følgende:

 • Manglende mørke. Det er yderst vigtigt, at der ikke er lys, der signalerer melatoninsekretion. Melatonin er hormonet der er ansvarligt for at regulere vores dags- og natcyklus.
 • For meget støj.
 • Forstyrrelse og snavs.
 • Elektroniske enheder og stik tæt på sengen. De genererer elektromagnetiske felter omkring os, der også forstyrrer vores melatonin.
 • Ubehagelige temperaturer eller manglende ventilation.

Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.