7 typiske fejl man laver, når man vasker sit ansigt

For at vaske sit ansigt så hygiejnisk og genoprettende, som man ønsker det, så bliver man nødt til at fokusere på hele forløbet og være omhyggelig ved hvert trin.
7 typiske fejl man laver, når man vasker sit ansigt

Skrevet af Okairy Zuñiga

Sidste ændring: 25 august, 2022

At vaske sit ansigt er som regel den mest simple del af en skønhedsrutine. Det er derfor, det ikke er ualmindeligt at se, at nogle laver fejl i dette forløb. Man bliver nødt til at huske, at bestemte handlinger kan give bagslag og endda forårsage problemer når man vasker sit ansigt.

Man må ikke glemme, at dette område er et af de mest følsomme områder, og at det bør blive behandlet med omtanke. Man bør være opmærksom på de ting, man gør nu, og derefter tilpasse enhver vane, som skaber problemer.

I dag vil vi forklare, hvad de er.

1. Ikke at vaske hænder, før man vasker sit ansigt

Dette er en meget typisk fejl: ikke at vaske hænderne rigtigt, før man vasker sit ansigt. Faktisk tror mange personer, at det ikke giver mening at vaske sine hænder, før man vasker sit ansigt. Især ikke hvis man anvender de samme produkter.

Men tro det eller ej, det er vigtigt, at man vasker sine hænder. Grunden er, at ens hænder konstant er udsat for bakterier, fordi de rører ved så mange overflader.

Nogle produkter til at vaske ansigtet med er ikke i stand til at fjerne disse urenheder. Og hvis man anvender dem uden af vaske hænder først, så kan man overføre skidt til andre områder.

2. Ikke at købe nye produkter hvert år

Man har uden tvivl et yndlings skønhedsprodukt. Måske elsker man det, fordi det er så friskt, det dufter skønt og er mildt på huden. Men verden omkring en forbliver ikke den samme, og ens produkter vil blive forandret på grund af klimaet.

Det er derfor, man bliver nødt til at tilpasse sin rutine med at vaske sit ansigt.

hudpleje_produkt

Luftfugtigheden og varmen om sommeren får en til at svede mere end den tørre kulde om vinteren.

Man bør finde ud af, hvilke renseprodukter, der er bedst til hver årstid. Og man bør altid være et skridt foran. Man må ikke blive for bundet til et enkelt produkt.

Det ideelle renseprodukt til ansigtet vil fjerne urenheder, makeup og døde hudceller uden at fjerne hudens naturlige olier.

Man bør finde et renseprodukt, som vil udføre den opgave (uden at det er for mildt, eftersom det vil kræve to anvendelser, for at ansigtet bliver helt rent).

Man bør også undgå ekstremt agresive produkter, fordi de får ens hud til at blive irriteret og tør.

3. Man eksfolierer ikke

Man bliver normalt ikke nødt til at eksfoliere sit ansigt hver dag. Det kan nemlig få ens hud til at blive udtørret. Nogle skrubbemidler kan skade huden, fordi de indeholder aggressive kemikalier. Det er normalt nok blot at vaske sit ansigt hver dag.

Det ideelle er, at man eksfolierer én gang om ugen eller to gange om måneden. Det afhænger af det produkt, man anvender. På den måde vil man undgå at miste hudens naturlige blødhed. Og man vil anvende sit skrubbemiddel korrekt.

4. Man er ligeglad med sin hud

Er du den type person, som tørrer dit ansigt voldsomt, efter du har vasket det? Måske skrubber du for hårdt med håndklædet? Hvis man tror, at jo voldsommere man tørrer det, jo renere vil ansigtet blive, så tager man fejl.

Faktisk kan man gøre en del skade på den måde. Man bør prøve at gøre alt med cirkulære og blide bevægelser: vaske, eksfoliere og tørre. Dette vil mindske enhver skade. Og det er en mere effektiv måde at rense huden på.

Når man er færdig, kan man blidt duppe huden tør ved at anvende et blødt håndklæde. Man bør ikke overdrive det. Og man bør altid behandle det med omtanke.

5. Ikke at anvende rensemidler korrekt

Man bliver nødt til at vide, hvordan man anvender sine udvalgte renseprodukter til ansigtet på den korrekte måde. Ens porer vil absorbere det ind til de dybere lag i huden. Så man bliver nødt til at påføre det ved at anvende cirkulære, meget lette og blide bevægelser.

Hvis man gør dette horisontalt eller vertikalt, så vil det tage længere tid, før det bliver absorberet. Man bør gennemgå og følge instruktionerne på sit rensemiddel: man vil finde ud af, at selvom det er en langsom proces, så har det mange fordele.

6. Ikke at anvende vand ved den rigtige temperatur

Der er en tro om, at varmt vand åbner porerne, mens koldt vand lukker dem. Selvom det er en almen tankegang, så er det faktisk en myte. Ens porer har ikke muskler, som åbner og lukker dem.

Det, man bør huske, er, at hvis man vælger at vaske sit ansigt med varmt vand, så vil det skade de naturlige olier, som beskytter huden. Dette kan forårsage ukontrolleret tørhed og påvirke produktionen af sebum.

Det er bedst at anvende lunkent vand, fordi det ikke vil skade huden, og det vil hjælpe med at fremme fjernelsen af urenheder. Lunkent vand er også meget mere behageligt.

7. Ikke at skylle ordentligt

Ens skønhedsrutine slutter ikke med at vaske sit ansigt. Det er her, det begynder. For nu hvor ens ansigt er rent, så kan man påføre tonere, fugtighedscremer, serum og beskyttende produkter til at holde ansigtet sundt.

Efter man anvender disse produkter, så bliver man nødt til at have i baghovedet, at hvis man ikke skyller ordentligt, så begynder de at ophobe sig på huden.

Resultatet er stoppede porer, tør hud og bumser.

Man skal være påpasselig når man vasker sit ansigt

Det er vigtigt, at man renser sit ansigt ordentligt. Man bør især være opmærksom midt i morgenens hastværk, eller når man er dødtræt om aftenen.

Man må ikke glemme at rense sin kæbe, hårgrænse og næse. Dette er de tre steder, som er nemme at overse.

Måske har man lavet nogle af disse fejl et par gange, når man vasker sit ansigt. Eller også er de ikke det, man forventede. Man vil måske endda tænke, at det eneste, man har brug for, er sæbe og koldt vand.

Nu har du en tjekliste over vigtige ting for at kunne få en god skønhedsrutine når man vasker sit ansigt.

Det kan interessere dig ...
Få skønnere hud med 5 ansigtsmasker med æg
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Få skønnere hud med 5 ansigtsmasker med æg

Hvis du troede, æg var usunde, så tro om igen! Man kan lave fantastiske ansigtsmasker med æg, der gør underværker for huden.
Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.