8 hjemmelavede eksfolierende ansigtsmasker

Hvis du har meget følsom hud frarådes det at eksfoliere den for ofte, da det kan forværre hudens tilstand. Du bør også anvende færre aggressive ingredienser.
8 hjemmelavede eksfolierende ansigtsmasker

Sidste ændring: 26 august, 2022

Eksfoliering er en skønhedsbehandling, der altid bør være en del af din almindelige hudplejerutine. Selvom eksfoliering kun bør udføres engang i mellem, er det meget vigtigt at huske på, at det fremmer fjernelsen af døde hudceller og andre urenheder, der kan påvirke din huds skønhed. Læs med og lær at lave lave eksfolierende ansigtsmasker.

Der er mange former for eksfolieringsprodukter tilgængelige i butikkerne, som kan hjælpe med at pleje din hud og give en dybtgående rensning, så den holdes sund. Men naturen tilbyder også nogle ingredienser, der er meget gavnende for din hud. Med dem kan vi lave eksfolierende ansigtsmasker til naturligt at rense huden, som vil efterlade den sund uden overskyndende olier og uden urenheder, der ellers kan forårsage hudproblemer som akne.

Hvis du vil bruge naturlige produkter til din hudpleje, kan du anvende en af de følgende 8 eksfolierende ansigtsmasker, lavet af naturlige ingredienser som du med sikkerhed har derhjemme.

Yoghurt og avocado maske

Avocado er fantastisk for huden takket være dens indhold af sunde olier og vitamin E. Kombineret med yoghurt bliver det en naturlig eksfoliant, der er i stand til af fjerne urenheder fra huden og efterlade den blød og fugtet.

Ingredienser

 • 1 moden avocado
 • 3 spiseskefulde neutral yoghurt

Hvad skal man gøre?

Mos frugtkødet fra den modne avocado, tilsæt den naturlige yoghurt og lav en pasta. Anvend det som en ansigtsmaske i omkring 15 minutter og fjern det derefter med en våd klud. Gentag denne behandling en gang om ugen.

Eksfolierende maske af havegryn og mandel

Eksfolierende maske af havegryn og mandel

Havregryn og mandler er to af de bedste ingredienser til naturligt at eksfoliere huden og lette fjernelsen af døde hudceller. Denne eksfolierende maske er meget special, da den udover at eksfoliere, også har fugtende egenskaber og virker som en skintonic.

Ingredienser

 • 50 gram havregryn
 • 2 teskeer mandler (12 gram)
 • 2 dråber essentiel rosenolie
 • 1 spiseskefuld fugtighedscreme

Hvad skal man gøre?

Bland alle ingredienserne i en blender og anvend den eksfolierende creme i hele ansigtet. Lad det virke i 15 minutter og fjern det derefter med en blød klud.

Papaya-maske

En hydrerende frugt som papaya er pragtfuld at anvende som en eksfolierende maske.

Ingredienser

 • 2 spiseskefulde papaya frugtkød
 • 1 teske honning (7,5 gram)
 • 2 dråber essentiel lavendelolie
 • 1 spiseskefuld pulveriseret kulsukker blad (Symphytum officinale)

Hvad skal man gøre?

Bland alle ingredienserne i en skål indtil de danner en pasta, anvend den derefter til hele ansigtet, lad det virke i 10 til 15 minutter.

Kaffe-maske

naturlig eksfoliering med kaffe

Kaffe er en af de bedste hjemmelavede eksfolierende ingredienser, du kan bruge. Kaffer er godt for huden, fjerner urenheder og gør ansigtet rent og frisk.

Ingredienser

 • 1 spiseskefuld kaffepulver
 • 3 spiseskefulde fugtighedscreme

Hvad skal man gøre?

Bland begge ingredienser i en skål og maser det ind i ansigtet med bløde cirkulære bevægelser. Lad det sidde i 10 minutter og vask det af.

Hørfrø og honning maske

Denne hjemmelavde eksfolierende maske er ideel til at fjerne døde hudceller og urenheder i områderne omkring albuerne og knæene.

Ingredienser

 • 25 gram hørfrø
 • 1 kop honning (335 gram)
 • 1/2 kop varmt vand (125 ml)

Hvad skal man gøre?

Bland alle ingredienserne og lad det stå i køleskabet i tre timer. Derefter anbefales det, at du bruger den til at rense dine albuer og knæ med en blid massage.

Sukker og citron maske

Sukker

Denne maske er fremragende til at eksfoliere huden og naturligt gøre den hvidere. Det er meget vigtigt at anvende den om aftenen, da det kan give pletter på huden, hvis det udsættes for sol.

Ingredienser

 • 2 spiseskefulde sukker (30 gram)
 • Saften fra en 1/2 citron

Hvad skal man gøre?

Bland de to ingredienser og påfør masken med bløde cirkulære bevægelser. Lad det sidde i 15 minutter og fjern det med varmt vand.

Kærnemælk og salt maske

Denne naturlige eksfolierende maske er ideel til at lukke åbne porer, fjerne overskydende olie fra huden og til at opnå en glattere og blødere tekstur.

Ingredienser

 • 3 spiseskefulde kærnemælk (45 ml)
 • 1 spiseskefuld salt

Hvad skal man gøre?

Bland begge ingredienser indtil de danner en pasta og påfør denne en eksfolierende maske med bløde cirkulære bevægelser.

Honning og havregryns maske

honning

Denne eksfolierende maske lavet af honning og havregryn er ideel til at fjerne døde hudceller og give huden et fornyet udseende.

Ingredienser

 • 2 spiseskefulde havregryn (20 gram)
 • 1 teske honning (7,5 gram)

Hvad skal man gøre?

Bland begge ingredienser og påfør masken til en fugtig hud, vær sikker på at det dækker hele ansigtet. Lad det sidde i 20 minutter og fjern det derefter med varmt vand, imens du masser med bløde cirkulære bevægelser.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • American Academy of Dermatology Association. (2019). How to safely exfoliate at home.
  Available in https://www.aad.org/skin-care-secrets/safely-exfoliate-at-home
 • Pazyar, N., Yaghoobi, R., Kazerouni, A., & Feily, A. (2012, March). Oatmeal in dermatology: A brief review. Indian Journal of Dermatology, Venereology and Leprology. https://doi.org/10.4103/0378-6323.93629
 • McLoone P, Oluwadun A, Warnock M, Fyfe L. (2016). Honey: A Therapeutic Agent for Disorders of the Skin. Cent Asian J Glob Health. 2016;5(1):241. Published 2016 Aug 4. doi:10.5195/cajgh.2016.241
 • Lin, T. K., Zhong, L., & Santiago, J. L. (2018). Anti-inflammatory and skin barrier repair effects of topical application of some plant oils. International journal of molecular sciences, 19(1), 70. https://www.mdpi.com/1422-0067/19/1/70
 • Li, Y. F., Ouyang, S. H., Tu, L. F., Wang, X., Yuan, W. L., Wang, G. E., … & Kurihara, H. (2018). Caffeine Protects Skin from Oxidative Stress-Induced Senescence through the Activation of Autophagy. Theranostics, 8(20), 5713. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6276298/
 • Jiménez, P., Masson, L., & Quitral, V. (2013). Composición química de semillas de chía, linaza y rosa mosqueta y su aporte en ácidos grasos omega-3. Revista chilena de nutrición, 40(2), 155-160. https://scielo.conicyt.cl/scielo.php?pid=S0717-75182013000200010&script=sci_arttext
 • Talamantes, C. S., Ninet, V. Z., Martinez, A. E., Pujalte, B. F., & Llatas, F. P. (2015). Reacciones de fotosensibilidad de origen exógeno: Fototoxia y fotoalergia. Enfermería Dermatológica, 9(26), 10-18. https://dialnet.unirioja.es/descarga/articulo/5444252.pdf
 • Pazyar, N., Yaghoobi, R., Kazerouni, A., & Feily, A. (2012). Oatmeal in dermatology: a brief review. Indian Journal of Dermatology, Venereology, and Leprology, 78(2), 142. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22421643
 • McLoone, P., Oluwadun, A., Warnock, M., & Fyfe, L. (2016). Honey: A therapeutic agent for disorders of the skin. Central Asian journal of global health, 5(1). https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5661189/

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.