Fire metoder til at desinficere dine køkkenklude

At vaske dine køkkenklude effektivt kan være svært, fordi de mange gange afgiver en meget dårlig lugt.
Fire metoder til at desinficere dine køkkenklude

Written by Paula Heidemeyer

Last update: 09 august, 2022

Foruden at desinficere dine køkkenklude, er det meget vigtigt at bruge forskellige klude, til hver enkelt opgave, for at undgå krydskontaminering, såvel som at rense dem, før de tørrer.

De ting, du bruger mest i køkkenet, er ikke dine pander eller din mikroovn. Faktisk, er det dine køkkenklude. Du kan finde mange forskellige slags lavet af bomuld, syntetisk fiber, mikrofiber eller absorberende papir. Uanset, hvilket materiale, de er lavet af, er faktummet, at de alle bliver beskidte.

At vaske dine køkkenklude effektivt kan være svært, fordi de mange gange afgiver en meget dårlig lugt. Hvis du også er bekymret omkring din families helbred, i henhold til ophobningen af bakterier og mikrober, kan du tage det roligt. I denne artikel, kan du lære at desinficere dine køkkenklude med nogle få tricks. 

De bedste idéer til at rengøre dine køkkenklude til perfektion

opvask der lugter

Mug, fugt, baciller, bakterier og mikrober vil forsvinde, hvis du følger dette råd. Effekterne er næsten øjeblikkelige. Du vil blive forbløffet!

1. Ammoniak

Ammoniak kan hjælpe dig med adskillige pligter.

 1. Placer alle dine køkkenklude i et kar med nogle få dråber ammoniak.
 2. Lad dem suge i vandet i nogle timer, så skidtet slipper fra kludene.
 3. Dernæst, skal du tage kludene op, og putte dem i vaskemaskinen. Du skal sikre dig, at du ikke blander dine klude med dit tøj. Lad være med at bruge et blødgørende middel.

2. Opvaskemaskine

Næsten alle vasker deres køkkenklude i vaskemaskinen. Dog, er en god måde, hvorpå du kan vaske dem, at bruge din opvaskemaskines høje temperaturer. 

De vil blive fuldstændig rene og desinficerede.

 1. Alt du skal overveje er, hvordan du placerer dem indeni.
 2. Forsøg at sikre dig, at de ikke bliver viklet rundt eller når bladene.

3. Kogende vand

Kogende vand hjælper med at frigive snavs og fedtede klude. Det er en af de mest alment brugte teknikker.

 1. For at gøre dette, skal du opvarme en gryde med vand, til det koger, og hælde det i et kar, der kan tåle høje temperaturer.
 2. Læg kludene i karet. Tilføj noget rengøringsmiddel og afblegningsmiddel, og lad dem suge et par timer, indtil vandet køler af. 
 3. Rens med vand, og hæng dem enten udenfor eller læg dem i tørretumbleren.

LÆS OGSÅ: Sådan fjerner du bakterier på puder og lagner

4. Brug eddike på dine køkkenklude

komfur der bliver rengjort med en klud

Eddike hjælper med at eliminere ubehagelige lugte, og det er også et naturligt desinficerende middel. 

Selvom eddike aggressivt dræber bakterier, vil det ikke skade dine køkkenklude.

 1. Ligesom i det tidligere tilfælde, skal du forberede et kar med varmt vand. Læg dine køkkenklude ned i det, og tilføj en god mængde eddike. Lad dem suge i karet et par timer. 
 2. Efter dette, skal du rense dem med vand, og lade dem lufttørre.

LÆS OGSÅ: Hjemmemidler til et lugtfrit køkken og badeværelse

Praktiske råd til dine køkkenklude

Foruden gode rengøringsteknikker, skal du også bruge dine køkkenklude på den rigtige måde. Du bør have disse råd i tankerne, hver gang du går i køkkenet:

 • Lad være med at bruge de samme køkkenklude til alt ting. Du bør have forskellige klude til dine skærebræt, til at rengøre overflader og til at tørre dine hænder, blandt andre ting.
 • Du skal ikke tørre dine hænder efter at have håndteret rå fødevarer: vask dem først.
 • Brug dine klude til at rengøre overflader, når end du har behov for det, men rens dem bagefter med vand. Vask dine klude, før du lader dem tørre. Hvis du ikke gør det, vil flere bakterier hobe sig op.
 • Tør dine køkkenklude korrekt, og lav dem ikke til sammenkrøllede bolde. Det er bedre at strække dem ud eller hænge dem op.
 • Du skal sikre dig, at du vasker dine køkkenklude med meget varmt vand.
 • Udnyt sollyset. Solen kan hjælpe dig med at fjerne grimme pletter. Hæng dine køkkenklude,hvor der er direkte sollys. Pletter fra frugter eller grøntsager vil forsvinde som magi.

Forskellen mellem at rengøre og at desinficere

“Rengøring” og “desinficering” er forskellige ting. Rengøring kræver brug af sæbe og vand, for at fjerne skidt og nogle bakterier. Dog, eliminerer det ikke dem alle fra en overfalde eller en ting.

Du skal bruge stærkere midler for at desinficere og eliminere de næsten alle mikrober, bakterier og baciller.

Hvis du gør rent hver dag, vil du have et rent og sikkert køkken, hvori du kan lave din mad. Dog, er det tilrådeligt at desinficere dine overflader, køkkenklude og skærebrætter med mere aggressive produkter, så du sikrer dig, at du ikke bliver syg på grund af bakterier.

Som du har set, er der mange måder, hvorpå du kan desinficere dine køkkenklude. Lad være med at tøve med at prøve dem i dag!

It might interest you...
Fem grønne rengøringsmidler til affedtning af køkkenmøbler
Bedre Livsstil
Read it in Bedre Livsstil
Fem grønne rengøringsmidler til affedtning af køkkenmøbler

Er dine køkkenmøbler rene? Lav nogle af disse naturlige rengøringsmidler, og brug dem til affedtning af køkkenmøbler i dag!


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.