Hjemmemidler til et lugtfrit køkken og badeværelse

Foruden rengøring er badeværelset og køkkenet er god ventilation, en af nøglerne til at undgå akkumulering af dårlige lugte
Hjemmemidler til et lugtfrit køkken og badeværelse

Last update: 09 august, 2022

Alle ønsker et hjem fri for bakterier og dårlige lugte. Men det er lettere sagt end gjort. Når vi laver mad, holder du f.eks. dampe og rester fast til overflader. Nogle gange kan det virke som om, vi aldrig vil kunne få et lugtfrit køkken eller badeværelse.

Så hvordan kan du håndtere dårlige lugte på badeværelset? Nemt. Du skal blot forberede hjemmemidler til at holde dit køkken og badeværelse frisk duftende.

Køkkenet er et af de mest travle og veludnyttede områder af huset. Alle slags dampe kondenserer der, nogle behagelige og andre ikke.

Affald dekomponeres og laget af snavs, nogle gange usynligt, kan være en risiko for fysisk og følelsesmæssig sundhed.

I badeværelset er den største fjende fugt. Værelset er lukket, med lidt ventilation, der er våde håndklæder, der er alt andet end lugtfrie.

De fleste konventionelle luftforfriskere skader miljøet. Der er dog nogle tricks, som vi kan anvende derhjemme for at deodorisere forskellige rum.

Tips til et lugtfrit køkken og badeværelse

Kvinde holder sig for naesen

Før, under og efter madlavning er det nødvendigt at ventilere rummet. Og selvfølgelig skal du smide affaldet ud for at få et lugtfrit køkken.

Så det hjælper at tænde emhætten. Derudover skal du følge en eller flere af disse praktiske og enkle råd:

 • Infusioner: I køkkenet har vi gode allierede, herunder eddike, natron og appelsin eller mandarinskal. Det er nok at sætte skaller i vand og koge dem i et par minutter for at opnå den ønskede virkning.
 • Citron: Du kan sætte citronskal i en beholder med vand og lægge det i ovnen eller mikrobølgeovnen for at fjerne lugten af ​​stegte fødevarer. Du kan også sætte citron i olien for at absorbere lugtene. Citronsaft hjælper også med at fjerne og rengøre køkkenfedt.
 • Krydderier: nellike, kanel og vanilje hjælper med at affugte rummet. Kanel har en afslappende, sød effekt og vanilje essens blandet med lidt vand kan bruges til at rengøre møbler og gulve.
 • Kaffe: hele kaffebønner fjerner dårlige lugte. Placer blot kaffebønner i hjørnerne af køkkenet. Kaffe skaber en behagelig aroma, der spredes i hele hjemmet.
 • Planter: nogle planter som timian, rosmarin, mynte og basilikum, plantet i små plantekasser, tilbyder en naturlig aroma.
 • Luftfriskere: Du kan sætte infusioner af krydderier i en sprøjteflaske og bruge dem med lethed. Citrusfrugter (appelsin eller citron) kombineres for eksempel meget godt med kanel og hvid eddike.
 • Rengøring: Prøv at rengøre køleskabet regelmæssigt for et lugtfrit køkken. Du kan forny luften ved at sætte en citron eller appelsin skåret halvt over ind.

Se også denne artikel efter “Hjemmemidler til et lugtfrit køkken og badeværelse”:

6 simple tricks til et rent køkken

Farvel til dårlige lugte på badeværelset

Rent badevaerelse

Det er ikke nok at have et dejligt, komfortabelt hjem, hvis der er en dårlig duft på badeværelset. For at kompensere for denne situation bør det rengøres ofte, og du kan bruge nogle hjemmehjælpemidler:

 • Stop fugt: At have en god lugt i badeværelset vil afhænge af den væsentlige faktor i form af at forhindre fugt. Til dette formål kan du sætte nogle små portioner ris, kridt eller vegetabilsk kul i en beholder.
 • Tørre håndklæder: Det er vigtigt at hænge dem op efter hver brug, fordi de hænge dem op fugtigt, giver dem en dårlig lugt. Det anbefales at ændre dem en gang om ugen: vask dem og våd dem med et stænk eddike.
 • Parfumer Værelset med naturlige essenser: Tørrede blomsterblade er ideelle til at parfumere rum. Bland dem og læg dem ud i en skål eller en lille taske. Deres duft kan forstærkes med en lille smule alkohol eller rose essens.
 • Appelsin eller citronskal er også nyttige til denne del af huset, især ledsaget af groft salt.
 • Udnyt bikarbonat af sodavand: Dette produkt er en fremragende lugtgenerator. Det bruges til at sprøjte på gardiner, tæpper, hylder og endda sko, der er fugtige.
 • Brug eddike: eddike, samt at slippe af med lugt, efterlader fliserne rene og skinnende. Det stopper og eliminerer produktionen af ​​svampe og skimmel, som er almindelige i dette område.

At opnå en god duft i køkkenet og på badeværelset er ikke så kompliceret. Nøglen er at gøre rent og gøre god brug af alle tilgængelige ressourcer; der er billige løsninger, der giver tilfredsstillende resultater.

It might interest you...
Enkle og billige hjemmelavede luftfriskere
Bedre Livsstil
Read it in Bedre Livsstil
Enkle og billige hjemmelavede luftfriskere

Med de her hjemmelavede luftfriskere kan du få dit hjem til at dufte dejligt for dig, din familie og dine gæster. Lær hvordan du laver dem her. • Bagińska, E. (2015). Piotr Oczko, Miotła i krzyż. Kultura sprzątania w dawnej Holandii, albo historia pewnej obsesji, Wydawnictwo Collegium Columbinum, Kraków 2013, ss. 781 + X, ilustracje. Studia Podlaskie. https://doi.org/10.15290/sp.2014.22.15
 • Wójcik, P., & Tomaszewska, B. (2005). Biotechnologia w remediacji zanieczyszczeń organicznych. Prace Przeglądowe, Biotechnologia.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.