Derfor må dit hjem ikke være for rent

Det bliver en besættelse, når du begynder at gå glip af ting, fordi du gør rent, som for eksempel at sige nej til familietid eller gå ud om aftenen for at kunne gøre rent.
Derfor må dit hjem ikke være for rent

Sidste ændring: 17 januar, 2019

De fleste elsker at have et helt rent hus, uden et støvfnug. Men nogle gange bliver renhed en besættelse og bringer sundhedsproblemer med sig. Dit hjem må faktisk ikke være for rent.

Du skal være meget forsigtig med de produkter, du bruger. Mange af dem er skadelige og giftige.

Her er nogle af grundene til, hvorfor dit hjem ikke må være for rent.

Når renlighed bliver en besættelse

Altid skal gøres med måde, og det gælder også rengøring. Mange tror, at man ikke kan gøre for meget rent, men det er ikke sandt.

Når det kommer til renlighed i hjemmet, tager mange mennesker det til en usund ekstrem.

Det er fint at gøre rent ofte, men det bliver et problem, hvis du ikke kan holde en smule uorden ud. Mange af os føler ikke vores hjem er rent, hvis der er bare en smule rod eller snavs.

De fleste af os er sunde og normale mennesker, også selvom vi måske har en urealistisk ide om, hvor rent alt skal være. I den ekstreme ende af spektret finder vi til gengæld deciderede rengøringsnarkomaner, der ikke kan tænke på andet end rengøring.

Der er også personer, der har et tvangssyndrom (OCD). Dette er karakteriseret ved en irrationel besættelse og tvangstanker i henhold til at gøre en bestemt aktivitet eller job.

Når det kommer til rengøring, kan det stamme fra en overdreven bekymring for at blive syg eller inficeret. Således bliver rengøring af visse områder eller overflader (som køkkenbordet eller bordet) og vaskning af deres hænder deres måde at håndtere angst på.

Rengøring med gule gummihandsker på

OCD er en psykisk sygdom. Det skal diagnoceres af en professionel, og bør ikke bruges om mennesker, der bare godt kan lide at gøre rent.

Her er nogle tegn på, at du kunne have en tvangslidelse:

  • Du bliver ved med at gøre rent, selvom der ikke længere er beskidt, fx på badeværelset.
  • Alting skal stå på en helt bestemt måde, ellers får du det dårligt.
  • Du gør rent, selvom andre er i gang med at bruge rummet.
  • Du udfører ritualer, som du ikke kan springe over
  • Du kan ikke sove, medmindre alt er perfekt

Hvis du bruger en hel dag på at gøre grundigt rent i dit hjem, betyder det ikke nødvendigvis at du har et problem.

Det bliver en besættelse, når du begynder at gå glip af ting, fordi du gør rent, som for eksempel at sige nej til familietid eller gå ud om aftenen for at kunne gøre rent.

Undgå skrappe rengøringsmidler. De gør huset for rent

Selvom du ikke ser dig selv i ovennævnte rengøringsbesættelse, skal vi stadig tale om et andet almindeligt problem i dagens hjem: brugen af ​​visse rengøringsmidler, der påvirker dig og din families sundhed.

Når du hører ordet “forurening”, tænker du sandsynligvis på affald eller smog.

Men selv i hjemmet kan du skade miljøet med dine daglige rengøringsvaner.

Læs også: Hjemmelavet rengøringsprodukt til at fjerne støv fra møbler

Kvinde gør rent med pink sprayflaske

Det er sandt. Et typisk hus indeholder mellem 3 og 5 liter giftigt materiale i form af rengøringsmidler og plantegødninger.

De mest brugte rengøringsmidler (rengøringsmidler, blegemidler osv.) Har mange skadelige virkninger, såsom:

Rengøringsmidler forurener luften inde i dit hjem (som kan være op til 5 gange værre end luften udenfor).

Derudover er det ikke ualmindeligt at få udslæt, kvalme og forbrændinger fra disse produkter, der skal hjælpe dig med at holde dit hus rent og desinficeret.

Når de kommer i kontakt med din hud eller lunger, kan rengøringsmidler forårsage problemer som allergi eller forgiftning.

Glem ikke skadeligt vaskemiddel, som påvirker din hud og bliver indåndet i din krop, selvom du har tøj, der vaskes med det.

Desuden indeholder opvaskemiddel et stof kaldet dioxan, der skaber stor forurening af underjordisk vand. Det er meget giftigt og er ikke så biologisk nedbrydeligt som andre forbindelser.

Læs også: De 5 bedste rengøringsløsninger med natron og eddike

Rengøringsmidler

Derfor er blegemiddel ikke det bedste rengøringsmiddel

Blegemiddel anses for at være en af ​​de mest kraftfulde rengøringsmidler, der findes, men det er slet ikke harmløst.

Siden dets opdagelse i 1774, er det blevet brugt til at blege visse materialer og er blevet anvendt i fortyndet form som et rengøringsmiddel i hjemmet i mange år.

Den antibakterielle kraft i blegemiddel er meget potent.

Men i stedet for at betragte det som din beskytter mod mikroorganismer, der kan gøre dig syg, så husk at brug af blegemiddel på lang sigt også påvirker dit immunsystem. Efter et stykke tid kender din krop ikke forskellen mellem gode og dårlige bakterier.

Desuden forårsager blegemiddel hudforbrændinger, øjen- og næseirritation, åndedrætsproblemer og nedsætter iltniveauet i dit blod.

Det er særlig skadeligt for børn under 12 år. De kan se øget risiko for bihulebetændelse, lungebetændelse og bronkitis.

Som om alt det ikke var nok, så forstyrrer blegemiddel også miljøet og forurener jorden, vandet og luften.

Så hvad venter du på? Slap lidt af med rengøringen og ty til naturlige produkter i stedet for. Det er det hele værd!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.